Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Kraj: Primorska

Program izobraževanja in usposabljanja za varno vožnjo

Napisal/-a Prezioso Ne dec 06, 2009 7:57 am

http://www.artemiso.si/kazenske-tocke-p ... rno-voznjo

Dobil sem pismo, da sem dosegel skupno 14 kazenskih točk. Vse je zaradi prehitre vožnje (skupno so me 4x ustavili na radarju).

Zraven piše:
Kazenske točke - Program izobraževanja in usposabljanja za varno vožnjo...

Piše, da se moram v 2 mesecih udeležit tega programa na lastne stroške. Na netu piše, da je cena programa (teorija in praksa) 250 eu.

Kaj naj naredim? Sem na zavodu in nimam redne službe. Dobivam pa socialno podporo, ampak vseeno ne vem od kje dobim zdaj denar še za to izobraževanje.
Kaj se zgodi, če se ne udeležim programa, ker izpit imam še vedno, ker ni preseženo max število točk, ki je 18, imam jih pa 14?
ne deli frike brez kozjega sira!

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Ne dec 06, 2009 8:45 am

malo bolj počasi vozi, da neboš dobil več kazenske točke ali pa pojdi na ta program.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne dec 06, 2009 8:48 am

iz lastnih izkušenj je situacija taka.
Lahko seveda plačaš na obroke.
Prijaviš se na tebi najbližji center varne vožnje, nato boš imel tri dni teoretični del med katerim je veliko bla bla bla dela in četrti dam imaš praktični del. Malo se vozite po poligonu in to je to. Zbrišejo se ti 4 točke in to takoj ki opraviš to usposabljanje.
Če ne greš plačaš kazen in spet ti pošljejo da moraš iti na usposabljanje.

Svetujem ti da idi pa si naredi na obroke.
Ker naši policajčeki majo to zapisano in verjami da ko te naslednjič dobijo pa ti ziher nekaj najdejo samo da še bo tistih dodatnih 4 točke lahko napisal samo da ti bodo lahko izpit vzeli.

Jaz sem delal v Lebringu v Avstriji pa moram povedat da je praktični del kar poučen.
Ko človek misli da ve vozit pol vidiš da nimaš pojma.
Seveda je to najbolje delat na pravem poligonu.
Make my day

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: Program izobraževanja in usposabljanja za varno vožnjo

Napisal/-a f.taunus Ne dec 06, 2009 8:49 am

Prezioso je napisal/-a:Kaj se zgodi, če se ne udeležim programa, ker izpit imam še vedno, ker ni preseženo max število točk, ki je 18, imam jih pa 14?

Če se ne udeležiš programa v zahtevanem roku se ti izreče kazen v višini 334€ in določitev novega termina.

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Ne dec 06, 2009 9:21 am

Napačno, v papirjih, ki sem jih dobil piše, da se zbrišejo 4 točke, citiram: enkrat v 2 letih, po opravljenem testu.

Se pravi, če ne grem delat testa varne vožnje, imam še vedno izpit in 14 točk, ampak plačujem celo življenje kazen (vsakih par mesecev), da naj grem na usposabljanje?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne dec 06, 2009 9:25 am

Prezioso je napisal/-a:Napačno, v papirjih, ki sem jih dobil piše, da se zbrišejo 4 točke, citiram: enkrat v 2 letih, po opravljenem testu.

Se pravi, če ne grem delat testa varne vožnje, imam še vedno izpit in 14 točk, ampak plačujem celo življenje kazen (vsakih par mesecev), da naj grem na usposabljanje?

Pa ti to resno ? Če praviš da ni denarja, potem se rajši spravi naret ta izpit varne vožnje... Pa pamet v roke na cesti!
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Ne dec 06, 2009 9:31 am

marko01 je napisal/-a:
Prezioso je napisal/-a:Napačno, v papirjih, ki sem jih dobil piše, da se zbrišejo 4 točke, citiram: enkrat v 2 letih, po opravljenem testu.

Pa ti to resno ? Če praviš da ni denarja, potem se rajši spravi naret ta izpit varne vožnje... Pa pamet v roke na cesti!

Ja sprašujem, ker me zanima. To ne pomeni, da bom to naredil!

Sicer pa, da raje nebi začel o teh radarjih, ker je blo vedno v naseljih ko sem šel nekaj čez 60 in to na najbolj neumnih mestih. Povozil nisem nobenega in škode še nisem naredil z avtom v življenju.

Uporabniški avatar
Prezioso
Novinec

Napisal/-a Prezioso Ne dec 06, 2009 9:33 am

No, kje pa je najceneje možno opraviti to varno vožnjo. Sem iz okolice nove gorice.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne dec 06, 2009 9:37 am

Prodaj avto in kupi slabšega, da boš imel za kazni, ker očitno ne voziš ravno počasi. al pa kupi bicikl, da ne boš kazni dobival.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne dec 06, 2009 10:32 am

Center varne vožnje AMZS Vransko ;)

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne dec 06, 2009 11:23 am

Meni si se točke zbrisale še v tistem tednu ko sem opravil to izobraževanje in ne v dveh letih. Ampak moraš bit pač priden tisti dve leti.

kot je taunus napiso
Če se ne udeležiš programa v zahtevanem roku se ti izreče kazen v višini 334€ in določitev novega termina.
Tosem mislil z mojim postom.

Ti pravim če nimaš keša pa naredi na obroke. saj to plačač tisti avtošoli ki izvaja ta program.
Make my day

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 06, 2009 12:17 pm

a je bolje dat 250€ za tečaj in lahko mal bolj mirno spiš (ker bo manj pik), al raje 334€ pa da si še vedno precej na nitki.

Da bi ti pa pri 4x radarju, kjer si šel malo čez 60 (kot praviš), pa skor ne verjamem, da bi dobil kar 14 pik - in to v roku 2 al 3 let.
Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Ne dec 06, 2009 2:55 pm

IcEm4n je napisal/-a:a je bolje dat 250€ za tečaj in lahko mal bolj mirno spiš (ker bo manj pik), al raje 334€ pa da si še vedno precej na nitki.

Da bi ti pa pri 4x radarju, kjer si šel malo čez 60 (kot praviš), pa skor ne verjamem, da bi dobil kar 14 pik - in to v roku 2 al 3 let.

Zakaj pa ne. Kar je čez 60km/h so 3 pike, če je pa čez 70 imaš pa že 5 pik. 3 krat po tri in enkrat za 5 pa je 14. Pol je pa na teb al boš pazu ali pa ne (ne samo tam, kjer kasirajo).

Saj na splošno so vsem kjer kdo živi znane lokacije za lovljenje prekrškarjev. Potem pa vidiš, da na nekaterih odsekih večina prekorači hitrost (seveda minimalno), kjer pa največkrat ustavljajo policaji se pa vsi držijo omejitev. Tko pač je.
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov