Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 16, 2009 10:26 pm

adis je napisal/-a:na plačilnem nalogu imaš napisano SG ? če je temu tako, potem naj plača tisti, ki ima to registrsko tablico ;)

plačilni nalog se izda na "licu mesta" in ne naknadno po pošti kot nek popravek prejšnje napake.

Jaz nisem dobil plačilnega naloga na licu mesta, dobil sem samo "obvestilo redarstva", potem pa po 3 mesecih domov plačilni nalog. Govorim za Maribor.

Kolk jaz vem se na licu mesta izda samo obvestilo o prekršku (to kaj dobiš nalepljeno na šipo). Po pošti pa dobiš čez čas plačilno nalog oz. sodbo. In če bodo na tistem napake, se lahko pritožiš na tisto. Na obvestilo pa se ne moreš pritoževat (mislim da to celo piše gor).
Naj me kdo popravi če se motim

Veš zakaj gre, jaz sem isto doživel že 2x in tako je.

xandrej na tvojem mestu bi bil kar tiho in plačeval kazni, naj povem da jaz od dveh teh kazni nisem plačal nobene. Zahtevaj slike, zahtevaj da ti na sliki pokažejo da pešči res nimajo prostora hodit mimo 1.6m oz. kako pač je v tvojim primeru. Drugače pa "meter" itak ni merilna naprava, ker nima opravljenega A-testa in si ga lahko zabijejo v +++ prvič. Drugič nemoraš ti plačati kazni kot lastnik avtomobila za nepravilno parkiranje, če tega nisi ti storil ampak (tvoja mama, babica, teta). Vedi pa da si preprosto pozabil komu si posodil avto, itak mine par tednov oz. mesecev preden dobiš položnico.

btw zanima me kolikšna je kazen če parkiraš na mestu za invalide, ker ta pa je sigurno premajhna.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
ST 13
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a ST 13 Sr dec 16, 2009 11:02 pm

dejcc je napisal/-a:btw zanima me kolikšna je kazen če parkiraš na mestu za invalide, ker ta pa je sigurno premajhna.

Mislim da je kazen €80

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr dec 16, 2009 11:18 pm

Aha, torej je vsaj 10x premajhna.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 16, 2009 11:40 pm

Ne samo, da je premajhna 10X, tudi 100X in 1000X je premajhna... se je tista oseba
vprasala, ce bi rad/a v tistem trenutku, ko je zapeljal/a na to mesto tudi PREVZEL/A
to vlogo za celo zivljenje?...

Tega noben zakon ne more napisati - to mora biti v srcu, glavi in mislih. Upam vsaj, da
vseh 26.000 uporabnikov razmislja podobno in s tem zbija tisti minus ostalim, ki tega ne
morejo / nocejo prebrati ali pa doumeti.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune Če dec 17, 2009 6:59 am

Ja takle je bomo vidli kaj se bo izcimilo iz tega.Sem pa najdu en video zrneca kateri oponaša redarja :lol: :lol: :lol:

http://www.slomedia.si/video/67e4095002d140b5896

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če dec 17, 2009 9:40 am

MacTron je napisal/-a:Ne samo, da je premajhna 10X, tudi 100X in 1000X je premajhna... se je tista oseba
vprasala, ce bi rad/a v tistem trenutku, ko je zapeljal/a na to mesto tudi PREVZEL/A
to vlogo za celo zivljenje?...

Tega noben zakon ne more napisati - to mora biti v srcu, glavi in mislih. Upam vsaj, da
vseh 26.000 uporabnikov razmislja podobno in s tem zbija tisti minus ostalim, ki tega ne
morejo / nocejo prebrati ali pa doumeti.

X2, je pa res, da redarji imajo pooblastila samo za območja, ki jih neposredno nadzira občina, in tam si redki pacienti upajo parkirati na nedovoljenih mestih. Medtem pa trgovski centri so v upravljanju lastnika in tam teh invalidov v glavi nihče ne preganja.
Če se malo pošalim, bi rekel da imajo invalidi v Slo. zelo visok rang voznega parka.

Naravnost na kozlanje mi gre, ko pred Planetom vidiš mrho v Z3 kako parkira na mestu za invalide, izstopi v štiklah cc15 cm in odkrevsa nakupom naproti.
Tu bi pa rabil patrio.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost