Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Demokedes
Nov uporabnik

Prometna nesreča v tujini

Napisal/-a Demokedes Sr dec 16, 2009 10:04 pm

Pozdravljeni,
Danes so se mi novoletni nakupi v Italiji malo pokvarili. Malo zatem, ko sem zavil iz avtoceste sem na lokalni cesti na levi videl črpalko, kjer sem moral nekaj kupiti. Za uvoz na črpalko je bila prekinjena črta. Imel sem vklopljen levi žmigavec. Ob tem, ko sem čakal, da se nasprotni pas sprazni, sem zadaj slišal pok, v tiste, ko sem želel pogledati nazaj, pa se je pok ponovil še na mojem avtu. Zgodilo se je sledeče: jaz sem se ustavil, avto za menoj tudi, medtem, ko se tretji ni, zaletel se je v drugega, tega pa je anto tako vrglo, da se je zaletel še vame. Avtomobile smo zapeljali iz ceste na pumpo, ter počakali policijo. Problem je bil v tem, da tako soudeleženca, kako tudi policista nista imela pojma o angleščini, jaz pa žal ne znam italijansko. Tako sta policista bolj ali manj poslušala soudeleženca. Kakor sem jih razumel, sta s pretiravanjam začela poudarjati da sem se kar naenkrat ustavil...in tako dalje. Policista sta se nas želela znebiti na način, da bi šli mi trije kar sami brez policistov v neko gostilno (ker je bilo res mraz), da si sami izmenjamo podatke, ter narodimo poročilo. Jaz sem vztrajal, da želim uradno poročilo. Policistka je tega potem naredila ( v treh izvodih). Dejansko policistka ni napisala o samem dogodku kaj dosti. Izpisala je vse podatke o nas, potem sem jaz narisal, skico kaj se je zgodilo, še dopisal sva stavka v angleščini, potem pa sta še onedva napisala nekaj k***c v angleščini, ki jih nisem razumel. Policistka mi je nato nekako dopovedala, da ona o tem ne more odločati, da bo o tem odločala zavorovalnica na podlagi zapisnika.
Vse skupaj mi je sumljvo zaradi tega, ker sta bila oba italijana (predvsem tretji, ki je po mojem mnenju kriv) po tem ko sta se pogovoarjala s policistoma zelo mirna in pomirjena...vsaj delovala sta tako-kot da ni noben od njiju kriv. Sicer je tudi res, da sta takoj na začetku policista jima kimala in dodajala "secura distanza"...varnostna razdalja...

Pišem vam, ker me zanima, če ima kdo od vas kakšne podobne izkušnje. Moja bojazen je, da ne bo zdej ne vem italijanska zavarovalnica obrnila to v moje breme al pa kej tazga...
Na mojem avtu je sicer najmanj škode, še vedno pa je poškodovan zadnji odbojač in pa zadnja vrata od prtljažnika so zamaknjena noter, tako da se jih ne da odpreti.

Torej vaše izkušnje, kaj lahko pričakujem?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če dec 17, 2009 12:29 am

Varnostna razdalja! Če je tam dovoljeno zavijanje na levo potem ti tukaj nisi nič kriv! Vsak krije škodo tistemu v katerega se je zaletel.
Prijatelj je na Celovški v Ljubljani doživel nekaj rahlo podobnega. Bil je udeležen v verižnem trčenju petih avtomobilov. On je bil nekje vmes in je moral dati kuponček tistemu pred njim v katerega se je zaletel on pa je dobil kuponček od tistega za njim. Prav tako vsi ostali. Le prvi v kolonci, ki je dokaj nepričakovano zaviral, da bi zavil desno ni bil ničesar kriv!

Demokedes
Nov uporabnik

Napisal/-a Demokedes Če dec 17, 2009 7:20 am

Cruiser1,
Hvala za tvoje info. Če bi bilo to v Sloveniji, bi bil pomirjen. Malo me skrbi to, ker dejansko vse kar imam je neke vrste evropsko poročilo o nesreči, ki ga je sicer izpolnila policija (ne vem če sploh kje piše, da je to policijski zapisnik). Policija svojega zaznamka ni nikjer na ta zapisnik zapisala. Policistka je samo izpolnila zapisnika (podatki o udeležencih, kraj in čas nesreče). Tudi besede policije so bile, da se odloči zavarovalnica na osnovi tega zapisnika. Policista se nista zjasnila, da je bil priv zadnji, saj meni nista tega povedala (nista znala angleško), ta zadnji je bil tudi presenetljivo miren in pomirjen po tem, ko se je pogovarjal z njima. Nekoga moram najti, ki zna italijansko, ki mi bo znal prevesti krace, ki sta jih soudeleženca napisala. Ker pa imam kopijo od zapisnika od soudeležencev, je zelo težko čitljivo.
Drugače pa je, na tem delu kjer sem jaz zavijal je bila prekinjena črta prav posebej za zavijanje na ta bencinski servis.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN So dec 19, 2009 4:12 pm

Fotografija ne bo odveč, ko boš na zavarovalnici razlaal... če jo imaš...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So dec 19, 2009 5:04 pm

cruiser1 je napisal/-a: On je bil nekje vmes in je moral dati kuponček tistemu pred njim v katerega se je zaletel on pa je dobil kuponček od tistega za njim.

to ni res. Če se drugi v koloni uspe ustavit in se tretji zalteti v drugega, drugi pa zaradi tega potem v prvega, nosi odgovornost tretji. preverjeno..

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So dec 19, 2009 5:06 pm

Demokedes je napisal/-a:Nekoga moram najti, ki zna italijansko, ki mi bo znal prevesti krace, ki sta jih soudeleženca napisala. Ker pa imam kopijo od zapisnika od soudeležencev, je zelo težko čitljivo.
Drugače pa je, na tem delu kjer sem jaz zavijal je bila prekinjena črta prav posebej za zavijanje na ta bencinski servis.

Jaz znam italijansko in ti samo skeniraj in prpopaj gor zapisnik in ti bom točno povedal,da kaj so zapisali policaji....

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So dec 19, 2009 5:24 pm

DaDek je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a: On je bil nekje vmes in je moral dati kuponček tistemu pred njim v katerega se je zaletel on pa je dobil kuponček od tistega za njim.

to ni res. Če se drugi v koloni uspe ustavit in se tretji zalteti v drugega, drugi pa zaradi tega potem v prvega, nosi odgovornost tretji. preverjeno..

Natanko tako, škoda na obeh vozilih gre od tistega, ki je povzročil vse skupaj.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov