Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Rabljeni avtomobili v odjavi

Napisal/-a SpunkyRacer Ne dec 27, 2009 4:25 pm

Pozdravljeni!
Po dolgem času rabim spet en nasvet. Namreč imam že ene par avtov na mene pisanih (iz različnih razlogov) in so že eni trije odjavljeni, od tega sta dva šla že v rezervne dele.
Pri zadnjem avtu, ko sem ga odjavil sem tudi moral podpisat, da se avto kao nahaja pri meni itd, ko pa pri prvemu ni bilo nič za podpisati, ker sva s prejšnim lastnikom samo prepis naredila.

Prvo školjko so mi odpeljali s kombijem, drugo pa bi zdaj poklical podjetje ki se ukvarja z recikliranjem.

Zdaj me pa zanima, če mi kdo lahko zateži zaradi tega? Pač nimam nikjer napisano ali dukomentirano da so bili deli lepo pospravljeni (sem jih rabil za drug avto) in školjka primerno odpeljana na deponijo.

A sprejmejo tudi na dinosu te karoserijske dele? Ti izdajo tudi potrdilo za pravilno razgradnjo?

Kakšen avto moraš dostaviti v tisti razgradni center, da dobiš potrdilo za pravilno razgradnjo?

Ufff-polno vprašanj. Bom pa vesel za kakršnokoli informacijo,da ne bom na koncu leta dobil položnico za kako ekološko onesnaževanje in ne vem kaj :roll:

Hvala že v naprej in vesele praznike! :)
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 27, 2009 4:35 pm

Gdo ti pa da kašno potrdilo če cel avtomobil prodaš po delih. Če bi pa avtomobil sam odpeljaj na dinos, bi dobil pa samo tehtalni list,da si ga prodal pod železo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne dec 27, 2009 4:36 pm

Vsak avto odpad oz, odpad, ki ti lahko izda potrdilo o razgradnji avtomobila.

Mogoče ti tale zloženka kaj več pove: http://www.izrabljena-vozila.mop.gov.si/zlozenka_mope.pdf

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne dec 27, 2009 5:22 pm

lancia hf je napisal/-a:Gdo ti pa da kašno potrdilo če cel avtomobil prodaš po delih. Če bi pa avtomobil sam odpeljaj na dinos, bi dobil pa samo tehtalni list,da si ga prodal pod železo.

Fora je v tem, da podpišeš izjavo da se odjavljeno vozilo nahaja na tvojem naslovu...in te zna čez par let kdo vprašat kje je ta avto? Kar tudi sam podpiram, ker ne morm videt, ko folk kar v eno gmajno meče ostanke avtov, pa počene odbijače itd in to potem vidi xxx let :?

Samo kolega je rekel da mora biti avto na kolesih, ko je peljal golfa k Španu, kjer je tud zbirno mesto za ta odslužena vozila.

Meni je pa ostala samo karoserija in par vrat in nekaj notranjih plastik. Zato sprašujem.
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 27, 2009 5:31 pm

Jaz sem Favoritko raskopal in prodal za železo in alumini, enako je pristala Alfa 33. Res pa je, da pri teh stvareh sem pri "koritu" in lahko vse nevarne in neuporabne dele pravilno in varno deponiram, če se že slučajno gdo spotakne ob kaj. Pa čeprav Favoritke ni že 10 let Alfe 33 pa 3 leta nisem imel nobenih problemov.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po dec 28, 2009 3:33 pm

pozanimaj se pri okoliških kleparjih/mehanikih. vsak ima vsaj en kontakt kam z odsluženimi vozili
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov