Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

MrOizo
Nov uporabnik

Napisal/-a MrOizo Sr jan 06, 2010 11:21 pm

[quote="B|ind"]Ampak ljudje, meni so ponudili znesek ki je za cca 2500€ nižji od vrednosti avta po eurotaxu pred nesrečo !!
Mi je cenilec rekel nekaj v smislu ˝hja, toliko bomo dal, za razliko si pa kupca najdite˝ ?!?!

nobena zavarovalnica ti ne bo izplačala vrednosti po eurotaxu pa naj bo maribor triglav tilia, razn če avto ni razust tok da ni celga dela na njem.

oni vzamejo avto kot celoto in gledajo cene po eurotaxu in nato še tržne cene in določijo neko srednjo ceno. in nato če je naprimer 1/3 avta karamboliranega 2/3 avtomobila pa celega ti bo zavarovalnica izplačala 1/3 vrednosti po tej določeni ceni, mogoče še kak € več.

drugače pa kolikor sm razbral iz tvojih postovm da je motor cel in po tem predvidevam da je ruknjen samo prvi del mislim da si dobil kar dobro ponudbo.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če jan 07, 2010 10:20 pm

Kakorkoli že.. moja saga s zavarovalnico se počasi končuje.
Nisem dobil tistega kar sem želel, ampak pač nimam volje, tako da se negrem zavoljo 500 - 600€ prerekat ali celo tožit nadaljnih 6 mesecov.

Sem pa vsaj pridobil eno iskušnjo in malo bolj spoznal sistem delovanja zavarovalnic.
Če bo kdo imel podoben primer, me lahko kaj vpraša preko PM ali tukaj, morda bom imel kak pameten nasvet zanj. Mislim pa da smo vglavnem vse bistveno napisali.

Na splošno, če imaš čas, voljo in ti nekaj mesecov zamika pri čakanju na nakazilo ne pomeni dosti, potem se splača iti s zavarovalnico do konca in iztožit primeren znesek za avto.
Ostali ki pa želite oz. potrebujete denar v roku cca. 2 mesecov pa zavrnite prvo cenitev, podpišite drugo in recite nasvidenje.

Seveda to vse velja v primeru ko je avto ocenjen totalka.

Uporabniški avatar
markokoz
Nov uporabnik

Kraj: Stranice

Napisal/-a markokoz Če jan 07, 2010 10:30 pm

če se ti ne da ubadat z razbitim avtom doma (ga maš lahko več mesecev pred hišo), imaš pa ekološko totalko, tako sem jaz naredil 3 mesece nazaj, pa ti ocenijo 100% evrotaks in ti tud izplačajo 100%, samo moraš pelat avto na dinos pa ti ga dajo v kocko. Dobiš potrdilo da si ga razgradil in greš z tistim na zavarovalnico. :) Vsaj ZM ima tako
Je pa res to ko greš ti zavarovat vsi skačejo okol tebe, ko pa pride do tega, da te izplačajo, pa morš vsak dan klicat, da dosežeš kaj.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Če jan 07, 2010 10:39 pm

Ekološka totalka ? Prvič slišim ?

Se pravi, nesmem podpisati da sprejemam ponujeno od zavarovalnice. In potem med postopokom ko poteče 3 mesece zapeljem avto na dinos in s potrdilom mi bo zavarovalnica izplača 100% eurotaksa ?

Malo čudno se sliši. Zakaj bi se potem sploh kdo ubadal, če ima po 3h mesecih zagotovljeno 100% izkupiček ?

Uporabniški avatar
markokoz
Nov uporabnik

Kraj: Stranice

Napisal/-a markokoz Če jan 07, 2010 10:54 pm

zdaj ne vem kako je to, ker ti si že dobil ponujen denar.
Jaz sem tisti dan ko je prišel cenilec povedal, da bom peljal avto na dinos in bo to ekološka totalka, mi je rekel naj ga peljam in mu prinesem potrdilo. To sem potem storil nasledni teden. Kolikor vem je ta ekološka totalka bolj nova zadeva. ker men je rekel mi ostane avto in še mogoče kaj prodam po delih in mi odbije kar je rešeno ali pa se odločim za to ekološko totalko.
Čez 1 mesec sem dobil domov to potrdilo da mi bojo izplačali 100%
pokliči na zavarovalnico pa jih povprašaj če lahko daš avto v ekološko ragradnjo in tako ti oni odplačajo 100%
Na dinosu ti ga pa zastonj dajo v kocko.
Lp

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če jan 07, 2010 11:11 pm

B|ind je napisal/-a:@snikerson, jaz ? Ne.

avtorja teme mislim...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Pe jan 08, 2010 12:07 am

snikerson je napisal/-a:

avtorja teme mislim...

drži ja, si ti tudi kje blizu?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe jan 08, 2010 12:31 am

Ma te zavarovalnice so obup. Meni so tdi avto ocenili na totalko in čakam že skoraj 2 meseca na pondbo pa še nič. Danes ko naj bi bil cenilec v pisarni jih kličem in 5 minut poslušam, da sm 1. v vrsti in potem se ena ženska oglasi in mi reče, da so vsi operaterji zasedeni in odloži :x Drugače bom pa jaz šel do konca z zavarovalnico, bo avto pač malo kasneje zrihtan. Pač je avto s 1.1. postal odltimer in ga želim porihtati tako kot treba :) Sem tudi že nekaj kontaktiral s SVAMZ-om (sem njihov član) tako ,da nekaj bomo že porihtali, da bo dovolj za popravilo :)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jan 08, 2010 1:20 am

Žiiga je napisal/-a:
snikerson je napisal/-a:

avtorja teme mislim...

drži ja, si ti tudi kje blizu?

ma ja, na koncu linhartove, minuta peš do krožnega, tisti bloki, sej si kr predstavljam kje te je nabasala baba, na tisti kolesarski? tam vozijo ko budale, je že cimer zraven vido, kk je isto ena ženska "nabasala" eno malo punčko z rolarji na haubo, idioti, pa tudi mene je že skor povozo enkrat en frajer od Fedexa, ki se je hoto izognit gužvi(blo je popoldne, tk veš, kk nabita je takrat linhartova) in je prižgal po tisti kolesarski vsaj ene 70, za par 10 centimetrov me je sfalil, da bi ga pribil na križa, pacienta.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe jan 08, 2010 10:24 am

exide, kar do konca ja !
Pa poročaj vmes.. ko bo kaj novega :)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Pe jan 08, 2010 12:18 pm

Imajo pa gužvo na telefonih sedaj ko je sneg :lol: 20 minut čakanja da dobiš prostega operaterja :x Ponudba naj bi mi bila danes poslana, tako da jutri to dobim, če ne bo poštarja preveč zamedlo :lol:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide To jan 12, 2010 11:30 am

No, od nesreče je točno 2 meseca in sem dobil poravnavo.
Odškodnina za totalko + vleko vozila = 929,64 € :x Kar e pa za popravilo premalo :roll: Samo avtovleka me je prišla 150€ :?
Tako, da bom šel danes kar osebno na zavarovalnico, ker po telefonu se ne bomo nič zmenili :lol: Pa še na SVAMZ bom klical, da jim sporočim pa, da vidim kaj lahko naredimo :)
Avto e pa še vedno pri kleparju, ampak mislim da e seda že dokončan, grem na obisk :) Potem ga pa treba samo še k ličaru peljat :)

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper To jan 12, 2010 12:05 pm

Se pravi, da če jaz dobim jutri ocenjeno totalko pri avtu, zavrnem prvo ponudbo in počakam na drugo?
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jan 12, 2010 12:12 pm

Pozdrav,

Še jaz napišem svoj prispevek. Žalostno a spet ugotavljamo kako lepo je zavarovalnicam v Slo. Delno razumem, povečini pa vendarle ne, ko primerjam kako je v nekaterih drugih državah.

Bom pa napisal še 2 primera, in sicer:

1. Kak mesec nazaj, sem se znancu "naslonil" na avtomobil, pri meni ni bilo praktično nič, njemu pa je počil prednji odbijač, nosilci, malce se je zamaknil prednji pokrov motorja ter luč.. Avtomobil je kupil za cca 1.000 EUR, bil pa je vreden precej več (predelave, neka posebna barva, s katero je bil avtomobil v celoti prelakiran,..) Aja..pa še to ga je kupil mogoče 3 dni pred "nezgodico".

Ker se poznava, sva se zmenila, da greva prvo na servis, da vidiva če se splača zadevo poštimati preko zavarovalnice ali "z gotovino" Na servisu niso točno mogli oceniti škode, dokler ne bi demontirali odbijačev itd, zato smo skupaj sklenili, da bi bilo vendarle najbolje da "mu dam kuponček" oz. da napiševa poročilo na Zavarovalnici.. Sva šla na zavarovalnico, vse lepo izpolnila in si mislila: "Super, še cenilec pogleda in sva končala".. No, je prišel cenilec, pogledal avtomobil, napisal kaj je potrebno popraviti, menjati, na koncu zapisnika pa je napisal pod opombo, da popravilo ne sme presegati 600 EUR (pač ne sme presegati 51% vrednosti vozila) - cenilec mu je šel tukaj še celo na roko. Tega jaz namreč prej niti nisem vedel niti nisem o tem razmišljal..sem mislil, da je odvisno od vrednosti mojega vozila oz od moje zav. police, ker imam sklenjeno vse na max in z vsemi dodatki sem bil "miren" in si mislil, da je itak dovolj prostora za popravilo. Vem, da kadarkoli sem uveljavljal kak kupon ali kaj podobnega od nekoga, sem brez problema ter nekih opomb vozilo popravil..

Pa sva šla na servis, kjer so naju na to opozorili, on je moral tudi podpisati, da bo v primeru, da stroški presegajo ta znesek, moral razliko pokriti on. Stroški popravila so bili na koncu na srečo okrog 500 EUR. Sem mu pa pred podpisom celo obljubil, da bom v primeru, da bodo stroški višji, razliko pokril jaz - pač ker se mi je zdelo nefer.. Pač jaz sem mu butnil vozilo, mu dal kupon itd, on pa bo moral "fasati" potem še en račun povrhu za popravilo..

Kaj je tu absurdno? Če imaš avtomobil, ki je vreden npr 2.000 EUR in se nekdo z nevem kakšnim avtomobilom zaleti vate ter ti naredi škode za 2.000 EUR+, boš ti moral vzeti tistih cca 1.000 EUR, avtomobil pa nekomu ali prodati ali poizkušati nekako popraviti..pač si na veliki izgubi..če pa imaš avtomobil vreden 15.000 EUR in se ti nekdo zaleti, ter naredi enako škodo - t.j. nekih 2.000 EUR, boš brez problema popravil vozilo. Zakaj tako? Ni drugega razloga, kot da poizkušajo izplačati čim manj škodnih primerov. Kje je razlika med dvema oz. voziloma, ki imata škodo za recimo 2.000 EUR in sta oba avtomobila nevozna? Je ni..s tem, da bo tisti, čigar avtomobil je vreden 50.000 EUR, avtomobil brez problema popravil na račun zavarovalnice, tisti, čigar vozilo je vredno 500 EUR, pa bo ostal tudi brez tega. Žalostno..

Kaj je nauk, da ne boš imel problemov kasneje? Če se že moraš zaletetei komu, se zaleti tistemu z boljšim vozilom in NIKAKOR NE tistemu, ki ima neko "podrtijo". Sosedo so celo izsiljevali, ker se je podobno kot jaz - naslonila, dala kupon, oni pa so kasneje prišli na dom in zahtevali še dodatnih 400 EUR na roke, ker zavarovalnica ni krila škode (do 200 EUR).. Torej pozabite tisto "uff kako bo drago če se zaletim temu Mercedesu" ...res

2. Primer: Stric je imel nesrečo, imel kasko z vsem, so mu plačali vleko, nadomestni itd, avtomobil je bil ocenjen kot totalka, dobil je 2.500 EUR na roke in razbit avtomobil. Tudi on je mislil, da lahko avtomobil pusti pri njih, dobi nekih 4.000 EUR in je miren (avtomobil po Eurotaxu vreden cca 5.000 EUR ampak bi se sprijaznil z 1 tisočakom manj). Že drugi dan je servis zahteval da se vozilo odpelje - kar bi pomenilo dodatne stroške vleke, začeli so se klici raznih avto-dilerjev ipd.. Na srečo razbit avtomobil kupil znanec in si ga sam odpeljal.. Drugače bi avtomobil pred hišo po mojem stal kak mesec.. Pač ko človek dela vsak dan od 6:30 in prihaja domov orkgo 18h se težko ukvarja še s tem..

lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 12, 2010 2:56 pm

ejsim, pri tako nizki vrednosti avtomobila se hitro zan zgodit da se oceni totalka.
Če pa se oceni totalka ti lahko zahtevaš od zavarovalnice da ti povrne vrednost avtomobila po eurotaxu pred nesrečo ! Brez tožbe boš do tega sicer težko prišel.

Pač pri dražjem avtu je princip isti le da posledično da je avto dražji se vrtijo večje številke oz. manj možnosti je da bo avto ocenjen totalka (pri manjšem trku).

Pri tvojem primeru mi ni jasna le tista opomba, ja kako lahko on napiše omejitev za popravilo ? Imaš le dve možnosti, ali se avto popravlja ali se ne - če se ne je totalka in sledi izplačilo.
To da neka vlečna služba nebo imela razbitin na svojem parkirišču je logičino, tudi meni so na AMZSju rekli naj pridem drugi dan, čimprej tja da mi odpeljejo avto kamor pač želim (postavil sem ga k lokalnemu mehaniku da mi ne stoji pred hišo).
Jaz sem imel vleko zastonj ker je oče član AMZSja.
Vem pa tudi kako je s prodajo, tudi jaz imam klice dilerjev vsak dan. Le resnih kupcev je malo.. :roll:

@gashper, najprej je cenitev, potem čakaš nekaj dni da dobiš na dom pismo v katerem je ponudba in znesek ki ga ponujajo. Zadevo sprejmeš ali zavrneš oz. napišeš pritožbo na znesek in jo utemeljiš.
Potem gre pritožba na komisijo (zav. Tilia obravnana pritožbe vsako sredo) itd.
Vglavnem, zadeva se zavleče. Birokracija je kur*a !

@exide, kolk je pa avto vreden po eurotaxu ?
Kako to da si ga dal popravljat še predenj si rešil s zavarovalnico ? To ni bilo ravno najbolj pametno..

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide To jan 12, 2010 3:09 pm

Ga ni v eurotaxu :lol:
Pač rabim avto, zato sem ga dal popravljat, na zavarovalnici so rekli, da ni problema, drugače pa ta kleparpri katerem je avto dela tudi za zavarovalnico. Cenilec je pa avto tudi poslikal, tako da lahko pogleda slike in poročilo cenitve, da vidi kakšna je škoda. Če jim pa kaj ne bo všeč, ga pa lahko vrnem v razbito stanje, razbiti deli so še, ker so se menjali, edino notranji blatnik težko vrnem v razbito stanje, ker je že pošvasan. :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov