Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

fruktal
Nov uporabnik

proemtna nesreča

Napisal/-a fruktal Pe jan 29, 2010 12:39 am

Zdravo,

danes zjutraj sem imel na avtocesti prometno nrsrečo s 14 dni starim (novim) avtom! avto nima niti 500 km!
avto je razbit kar precej spredaj in zadaj, sprožili pa so se tudi vsi airbag-i, krivec za nesrečo nisem bil jaz ampak druga oseba, v nesreči nisem bil poškodovan, imam pa sklenjeno tudi kasko zavarovanje! Sem tudi izkušen voznik star 50 let, in na leto naredim približno 70.000 km in do sedaj na zavarovalnici Triglav še nikoli nisem upošteval nobene škode!
zanima me, če ima kdo kaj izkušen, glede tega!
kako iztržiti iz te nesreče čim več, ker avto je res popolnoma nov vreden 25k, po 14 dneh pa tut ni mogu zgubit prov kej dost!
koliko dobim če je ocenjena totalka, kaj če ne bo ocenjena totalka, imam avto star 14 dni in že karamboliran, torej če ga čez 14 dni prodam izgubim 5k!
vsekakor pa že razmišljam o pritožbi ter odškodninski družbi (kakšne so kej izkušnje z poravnana d.o.o.), okoliščin je polno!!!

vsaka pomoč dobrodošla!!!
najlepša hvalav vsem!!

lp

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe jan 29, 2010 12:50 am

Ker se je nesreča zgodila pred manj kot 24 ur, pojdi takoj na urgenco. Povej da se ti vrti, da te boli glava in vrat. Bolniško vleči vsaj 2 meseca. Za vsak mesec povlečeš cca 2500 €.

Za avto boš dobil od zavarovlnice celoten znesek, ker je bil avto res čisto nov. Vzemi pa zanesljivo odvetniško družbo, ki je specilizirana za prometne nesreče, izogibaj se odškodninskih družb.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jan 29, 2010 1:19 am

poravnava gleda bol nase ko na tebe...

kakšnega odvetnika ko se samo s tem ukvarja, glede kakih poškodb...

ostalo boš pa tak na zavarovalnici rešu, ti bodo avto ocenl...

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Pe jan 29, 2010 7:29 am

V kolikor ocenjena skoda ne bo dosegla zeljenega se lahko naknadnopogajas za manjvrednsost avtomobila po popravilu itd...

Vsekakor boste nekaj izgubili saj avto ni več nov. Morda z odvetnikom nekoliko mmanj...
Vedno pa ostaja tudi možnost same avtohiše, navadno kjer ste kupili avto. Sicer je veliko odvisno od same avtohiše, vendar sem že sasledil avtohiše, ki so zamenjali toliko mlad avtomobil za novega, nato so se sami pogajali za primerno odskodnino od zavarovalnice (daleč najeostavnejše)... Sama avtohiša veliko lazje najde primerno racunico, kot fizična oseba sama. Naj naštejem le kako prednost...
prodajo en nov avtomobil več
ostane jim cenovno zanimiv izdelek
verjetno doživljenska hvaležnost stranke, ki pa pomeni €€€ (vsaj jaz bi bil vesel)

Vse že videno...
Pa srečno!

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe jan 29, 2010 8:07 am

Zoprna reč.
Moj pogled na zadevo:
- lahko ti nudijo popravilo + nadomestilo izgube vrednosti vozila (določen procent vrednosti popravila); za nadomestilo izg. vrednosti moraš vložit vlogo ob prijavi škode.
- totalka; izračun čez palec:izplačilo cca 70% vrednosti popravila + ostane ti razbitina

Morda ti bodo primaknili še kak evro. So pa postali škrti; vsi.
Na zgubi boš tko al drugače. Morda z odvetnikom iztržiš več.

Za odvetnika sem ti poslal zasebno sporočilo (na levi "Sporočilca").

Dobro opravi.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Pe jan 29, 2010 9:25 am

rini je napisal/-a:Ker se je nesreča zgodila pred manj kot 24 ur, pojdi takoj na urgenco. Povej da se ti vrti, da te boli glava in vrat. Bolniško vleči vsaj 2 meseca. Za vsak mesec povlečeš cca 2500 €.

:clapclap :clapclap :bonk :bonk

Bravo... odličen nasvet! KAJ VAM JE?
Komaj čakam dan, ko bodo začeli take prevarante lovit...

LP U

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe jan 29, 2010 9:53 am

FFST je napisal/-a:
rini je napisal/-a:Ker se je nesreča zgodila pred manj kot 24 ur, pojdi takoj na urgenco. Povej da se ti vrti, da te boli glava in vrat. Bolniško vleči vsaj 2 meseca. Za vsak mesec povlečeš cca 2500 €.

LP U

x2 :evil:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jan 29, 2010 10:14 am

grega983 je napisal/-a:
FFST je napisal/-a:

LP U

x2 :evil:

X3 :evil:

sicer pa se mi zdi da človeku ni za mesečno rento. rad bi samo nepoškodovan avto in to novega

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe jan 29, 2010 10:26 am

Glede odskodnine za avtomobil:

Ni receno, da ne dobil povrnjenega vsega. Vsekakor bo dobil za avtomobil manj, kot je bil vreden, vendar mu ostaja razbitina, ki jo lahk z nekj srece spretno proda. Jaz sem imel pred dvema letoma podoben primer. Sestevek odskodnine in dobicka od prodaje razbitine je na koncu celo presegel vrednost novega vozila. Stvari sem reseval brez odvetnikov. Vsekakor je pametno ugotoviti dejansko vrednost razbitine (oglas, bos videl koliko ti kdo nudi, koliko je zanimanja) in se nato sorazmerno s tem cenkati okoli odskodnine. Nikakor ne zagrabit prve ponudbe...

Kar se tice telesnih poskodb:

Tega nasveta jaz ne bi uposteval saj je verjetno osnovan na baba cula baba rekla izrocilih. Danes ti NIHCE (poudarjam) ne bo dal nicesar na besedo. Lahko pa se celo zgodi, da bos kazensko ovaden...

Vso sreco!

LpF

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jan 29, 2010 11:27 am

Prvo..si že bil na zavarovalnici, naredil zapisnik itd? Nevem kakšna je zadeva oz postopek, če je kriv drug - kjer popravilo kriješ iz naslova njegovega obveznega zavarovanja..

Bom pa vseeno napisal kak je približno postopek pri popravilu škode "preko" kaska.. Če imaš npr Comfort plus zavarovanje in asistenco, potem zahtevaš nadomestno vozilo in ga dobiš za čas, dokler se vozilo popravlja oz. "zadeva" rešuje. Bilo mi je rečeno, da je najbolje koristiti nadomestno iz naziva asistence, ker ga imaš lahko ves ta čas - pri drugi opciji pa baje samo 10 dni? Tako nekako mi je bilo razloženo na zavarovalnici..

Nevem če je kaj drugače z novim vozilom, ampak v kolikor je totalka (torej če bo popravilo okrog 12.000 EUR, kar verjetno glede na opisano bo), ti zavarovalnica izplača določen znesek (vrednost vozila - "uporabni" deli če se ne motim), vozilo ti pustijo, potem pa se ti "ukvarjaš" z njim..torej ga prodaš nekomu.. Če imaš srečo, potem dobiš (ko vozilo prodaš) od zavarovalnice tisto razliko, ki jo rabiš, da kupiš vozilo iste vrednosti, lahko se celo zgodi, kot se je uporabniku zgoraj, da dobiš višjo vrednost. Lahko pa imaš "smolo" in dobiš - ko prodaš vozilo in dobiš denar od zavarovalnice, manj denarja, kot pa je bilo vozilo vredno. Torej predvidevam, da je ključno to, da ti razbitino (razbit avto) ocenijo čim slabše oz. čim manj in da ti to razbitino kasneje prodaš čim dražje?

Kolikor vem, zavarovalnice ne odkupujejo vozil, niti avtohiše, tako da boš moral poiskati kupca - torej dati avtomobil v oglase, mislim pa, da ga ne moreš prodati, dokler se zadeva dokončno ne razreši.. Zato poudarjam, probaj takoj zahtevati nadomestno vozilo (preveri v katerem primeru lahko vozilo uporabljaš ves čas), da ne boš ta čas brez, ker zna trajati.

Če sem se pri čem zmotil, naj me prosim kdo popravi, da ne bi bilo slučajno kakih dezinformacij..

Še primer, kako je bilo pri stricu:
Razbil je Cliota, pred nesrečo je bil vreden nekje 5.000 EUR. Imel je sklenjeno Comfort plus zavarovanje z asistenco. Avtovleka je pripeljala vozilo do Renaultovega servisa (na pakririšče). Drugi dan je šel na Zav. Triglav, prijavil škodo, se zmenil za nadomestni in če se ne motim, je cenilec prišel na parkirišče, kjer je bilo vozilo locirano - pred Renaulotv servis. Vse je dokumentiral in poslikal.. Vozilo je potem, k sreči tam stalo, dokler se zadeve niso uredile. Trajalo je cca 1 mesec, po 1 mesecu je dobil pošto, da bo zavarovalnica izplačala cca 3.000 EUR. Avtomobil je potem dal na internet, po parih klicih, se je odločil zaradi čim manj komplikacij, prodati vozilo za manj - cca 1.000 EUR. Na koncu je imel "izgubo" cca 1.000 EUR, je pa ves ta čas uporabljal nadomestno vozilo.. To je to..
Zadnjič spremenil ejsim, dne Pe jan 29, 2010 11:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe jan 29, 2010 11:28 am

Glede nadomestnega vozila ni ravno tako. Povem iz prve roke. Oče je imel prejšni teden nesrečo, na zavarovalnici so mu ocenili škodo (ni bil kriv) ter se zmenili za serviserja. Nadomestno vozilo je bilo rečeno, da bo dostavljeno na servis (asistenca - češ da je tako najboljše), ko bo tja dostavil svoj avto na popravilo (avto je bil vozen - poškodovana pa je bila cela leva stran). V ponedeljek res pelje tja avto, ter čaka na dostavo nadomsetnega vozila. Ker le tega ob dogovorjeni uri ni bilo kliče na zavarovalnico, kaj je zdaj. In začelo se je zgovarjanje, da ker se je lahko sam pripeljal na servis mu ne pripada itd. Ni mu presotalo drugega, kot da gre domov s taksijem (če bi tako povedali prej, bi si drugače organiziral prevoz - ni problem je pri hiši več avtov.), vendar vseeno odločno protestira pri svojem agentu in na zavarovalnici. Popoldne so mu avto odobrili a le za 48ur. Avto se na servisu še vedno popravlja, nadomestnega pa je vrnil že v sredo popoldne. Baje, da je tako po pravilih od prejšnega tedna.

LP ter uspešno pri reševanju težave.
Simimedi

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jan 29, 2010 11:40 am

Verjetno je bil "problem" v tem, da je bil avtomobil tvojega očeta "vozen"..ne vem. Avto od strica je bil nevozen in že drugi dan je vozilo dobil. Imel ga je ves čas, dokler se je zadeva popravljala, je pa res, da je moral vmes podaljšati - klic na Triglav, da so mu odobrili še dodatne dneve.

Podobno je bilo, ko je očetu nekdo avto butnil na parkirišču. Zadevo sem urejal še celo jaz. Prvo zavarovalnica, zapisnik, ocena škode,.. Šel na servis, se dogovoril kdaj vozilo pripeljem (na servisu je bil avto skoraj 1 teden, ker so morali vmes še nekaj naročati, bilo je še kar nekaj lakiranja, vmes je bil tudi vikend). V roku 1 ure približno je prišlo vozilo rent-a-car (mislim, da je bil Mercedes A - sicer zadnji model ampak v dokaj slabem stanju..) in to je to. Ko smo naš avtomobil prevzemali se je nadomestni pustil kar na servisu (po navodilih rent-a-car) in to je to..

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 29, 2010 12:05 pm

Ja najboljše, da zaradi kobajagi bolečin v vratu vleče bolniško najmanj 2 leti ... Halo, a ti misliš, da si lahko sam zmišljuješ koliko boš na bolniški, vsi zdravniki so pa po juhi priplavali?

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Pe jan 29, 2010 12:55 pm

simimedi je napisal/-a:Glede nadomestnega vozila ni ravno tako. Povem iz prve roke. Oče je imel prejšni teden nesrečo, na zavarovalnici so mu ocenili škodo (ni bil kriv) ter se zmenili za serviserja. Nadomestno vozilo je bilo rečeno, da bo dostavljeno na servis (asistenca - češ da je tako najboljše), ko bo tja dostavil svoj avto na popravilo (avto je bil vozen - poškodovana pa je bila cela leva stran). V ponedeljek res pelje tja avto, ter čaka na dostavo nadomsetnega vozila. Ker le tega ob dogovorjeni uri ni bilo kliče na zavarovalnico, kaj je zdaj. In začelo se je zgovarjanje, da ker se je lahko sam pripeljal na servis mu ne pripada itd. Ni mu presotalo drugega, kot da gre domov s taksijem (če bi tako povedali prej, bi si drugače organiziral prevoz - ni problem je pri hiši več avtov.), vendar vseeno odločno protestira pri svojem agentu in na zavarovalnici. Popoldne so mu avto odobrili a le za 48ur. Avto se na servisu še vedno popravlja, nadomestnega pa je vrnil že v sredo popoldne. Baje, da je tako po pravilih od prejšnega tedna.

LP ter uspešno pri reševanju težave.
Simimedi

Kakšen paket asistence pa ima tvoj oče? 2 dni je navadna, 4 dni plus, do popravila Comfort.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jan 29, 2010 2:01 pm

glede nadomestnega vozila: govorim za triglav, jaz imam asistenco in dodatno plačano(mislim daje označeno z črko I )nadomestno vozilo...avto sem imel celi čas popravila.še to cena za i dodatek mislm da je bila 50 eur...avto je kasko
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Pe jan 29, 2010 2:06 pm

In še v primeru okvare vitalnega dela - motor, podvozje,.. ti odvisno od paketa tudi pripada nadomestno vozilo.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jan 29, 2010 2:38 pm

ko sem jaz dobil nadomestni avto je bla zadaj samo guma brez platišča :bonk

..obvezna oprema pa to...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten