xalfist je napisal/-a:imam eno vprašanje, kdo ve kje bi našel kak zakon, pravilnik kje piše kako morajo biti označeni pločniki od prakirnih prostorov, saj nikjer ne najdem. sem parkiral na parkirnem prostoru in dobil kazen ker sem baje delno pustil avto na pločniku ampak nikjer ni nobene črte ali kakšne prometne signalizacije ne roba ampak ravno z parkirnim prostorom in me zanima na kakšne načine so lahko oznečeni pločniki od prkirnih prostorov.
Zakon o varnosti cestnega prometa (uradno prečiščeno besedilo) (ZVCP-1-UPB5)
Pomen izrazov
23. člen
10. pas za pešce je označen vzdolžni del vozišča, ki je namenjen hoji pešcev;
14. pločnik je del ceste, ki je ločen od vozišča in je namenjen in urejen za promet pešcev, lahko pa tudi za mešani promet pešcev in kolesarjev;
15. pešpot je s predpisano prometno signalizacijo označena javna pot, namenjena pešcem;
16. kolesarska pot je s predpisano prometno signalizacijo označena javna cesta, namenjena kolesarjem;
Zakon o javnih cestah (uradno prečiščeno besedilo) (ZJC-UPB1)
14. člen
(uporaba pojmov)
34. kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločena kako drugače in je namenjena prometu koles in koles s pomožnim motorjem;
35. pločnik je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločen kako drugače in je namenjen pešcem ali pešcem in prometu koles ter koles s pomožnim motorjem, če je na njem označen kolesarski pas;
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov