Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Damc1982
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

odškodnina zaradi bolečin pri prometni nesreči

Napisal/-a Damc1982 To feb 09, 2010 8:25 am

Zanima me ali v primeru prometne nesreče v kateri nisem jaz kriv in je krivec priznal, da je on povzročitelj, oba sma podpisala izpolnjen evropski obrazec, jaz pa sem dobil bolečine v vratu po 24 urah zaradi trka ter sem šel k zdravniku, zdaj me je zdravnik dal na fizioterapije in bi rad zahteval odškodnino, moram ostati doma v bolniški ali lahko kljub temu da hodim na fizioterapije hodim v službo ter po končanem zdravljenju uveljavljam odškodnino ali je pogoj da si ves ta čas v bolniški?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 09, 2010 9:19 am

Jaz sem pred približno 5 leti uveljavljal bolečino v vratu, takrat sem dobil nekaj čez 300k sit, ampak čez kakšno leto so spremenili zakon in je zvin vratnih mišic lažja poškodba, tako da ne boš dobil skoraj nič, razen če imaš resne poškodbe vratnih mišic in ne samo nateg. Zakon so spremenili zato, ker se je veliko ljudi pretiravalo, da jih boli, čeprav so imeli lažje nesreče in zdravniki ne morejo dokazat ali jih res boli ali ne če gre samo za malenkostni nateg mišic.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To feb 09, 2010 9:45 am

Veliko debate o tem je bilo že v temi PRAVNI NASVETI -> prometne nesreče

Sicer pa ja, nekaj boš dobil. Skopiraj si vso dokumentacijo ki si jo dobil od zdravnikov - izvidi, ... in pa kartonček fizioterapije.
Potem napišeš zahtevek. Dobro bi bilo če poznaš kakega zavarovalničarja ki ga zna napisat čene pa odvetniku.
Če nisi v bolniški, pač nisi. Seveda alhko hodiš na terapije in v službo. Ampak če bi bil v bolniški ti povem zavarovalnica povrne tudi izpad dohodka.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To feb 09, 2010 8:18 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz sem pred približno 5 leti uveljavljal bolečino v vratu, takrat sem dobil nekaj čez 300k sit, ampak čez kakšno leto so spremenili zakon in je zvin vratnih mišic lažja poškodba, tako da ne boš dobil skoraj nič, razen če imaš resne poškodbe vratnih mišic in ne samo nateg. Zakon so spremenili zato, ker se je veliko ljudi pretiravalo, da jih boli, čeprav so imeli lažje nesreče in zdravniki ne morejo dokazat ali jih res boli ali ne če gre samo za malenkostni nateg mišic.

Samo pri AOplusu so izločili nateg mišic, drugače pa je isto kot prej ;)

lp
Slika

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To feb 09, 2010 9:07 pm

Če slika ni pokazala zvina vratne hrbtenice (premik vratenc) boš mislim da težko kaj dobil...!!

..če si si pa malo nategnil vrat je pa bolečina manjša kot pri zaležanem vratu...in navem zakaj bi zato dobil odškodnino..boš že malo potrpel!!!...(glede na to da lahko hodiš v službo mislim da ti ni hudega)..

lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To feb 09, 2010 9:33 pm

to glede bolniške je relativno.. jaz sem imel poškodbo levega kolena 2leti nazaj zaradi prometne, pa sem hodil v službo normalno zraven zdravljenja, zavarovalnici sem pač dokazal da bolniška nebi vplivala na plačo zaradi narave dela in pogodbe, tako da se niti niso ozirali pri odmeri odškodnine na to :D zdaj sem si še huje poškodoval desno koleno pri padcu.. will se kaj bo zdaj :D

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To feb 09, 2010 10:05 pm

krijejo ti tudi razliko do plače za čas bolniške. jst mam bolniško 80%,tok da so mi izplačali še 20%. koliko boš dobil za poškodbe,je pa precej odvisno od tvojega agenta in tvojega jamranja pri zdravniku. men je lani aprila poštimal skor 2 jurja,pa mi ni bilo nič kar bi se dalo na kaki sliki videt.pač bolelo me je vse,pa mal sem biu plav.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To feb 09, 2010 10:44 pm

eno je materialna škoda (razlika do plače, če si na bolniški), drugo pa nematerialna (fizične, pishične bolečine, strah, zmanjšanje življenske aktivnosti...). Odškodnina za nemat. škodo pa se izplača glede na trajanje zdravljenja in ne trajanje bolniške.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov