Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Pritožba zoper plačilnega naloga

Napisal/-a Cruisin Sr feb 17, 2010 8:06 pm

Če nekdo dobi plačilni nalog, ker je po mnenju policista prevozil rdečo luč, voznik se pa s tem ne strinja, kako policist dokazuje, da je voznik res prevozil rdečo luč? Priče so na obeh straneh; policista, voznik/sovoznik.

Prosim brez odgovorov plačaj, bodi dec, kam pa noriš ipd. Kršitelj ni omenjen, pravtako policist ne. Prosim samo za konkreten odgovor. Če pa koga kaj več zanima, pa naj vpraša.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr feb 17, 2010 8:22 pm

Mislim, da tako stvar težko dokažeš, kot tudi če te odnese in dobiš nalog za neprilagojeno hitrost.

Policisti so namreč zato da vestno opravljajo svoje delo za kar so tudi plačani in navsezadnje kam pridemo, če se jim nebi verjelo in bi morali vsako stvar podkrepiti z dokazi. Država nebi morala funkcionirati.

Skratka sem proti takemu načinu ampak proti vetru se ne da scat.

LP

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr feb 17, 2010 8:56 pm

Dvomim da lahko izpodbijaš policista.
Morda če bi imel še kako drugo pričo - nekoga ki ga ne pzonaš in se je peljal za tabo in bi pričal da nisi šel prek rdeče.
Ne razumem pa zakaj bi si policist to izmislil ?

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Sr feb 17, 2010 9:50 pm

V primeru pritožbe ni polovične kazni, plačat moraš pa tudi stroške pritožbe.
moj prijatelj se je pritožil na izmerjeno prekoračitev hitrosti, v pritožbenem postopku sta šla s policistom na soočenje pred sodnikom, ki je odločil v prid policista (itak), namesto polovičke 400€ je plačal polno kazen 800e, plus pritožba in tako prišel na 1250€ :shock:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr feb 17, 2010 9:55 pm

B|ind je napisal/-a:Ne razumem pa zakaj bi si policist to izmislil ?
Js se isto sprasujem ob vsaki taki odprti temi.

Js sem nekaj let nazaj prevozil rumeno in so imeli v kriziscu se enega policista (ki ga js sicer nisem videl), ki me je slikal. No, sem placal (se nisem pregovarjal, ker sem pac naredil prekrsek - res bi se lahko prej varno ustavil), zdaj pa se od doma odpravim 5min prej in nimam vec tezav s tem. Ampak moram povedati, da se to, ceprav se slisi tako preprosto, sploh ni bilo lahko navaditi!! Sem kar rabil nekaj casa, ampak zdaj nimam vec tezav s tem in tudi voznja je veliko bolj sigurna, kadar ne mislis na uro.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Sr feb 17, 2010 11:22 pm

Volvo power je napisal/-a:V primeru pritožbe ni polovične kazni, plačat moraš pa tudi stroške pritožbe.
moj prijatelj se je pritožil na izmerjeno prekoračitev hitrosti, v pritožbenem postopku sta šla s policistom na soočenje pred sodnikom, ki je odločil v prid policista (itak), namesto polovičke 400€ je plačal polno kazen 800e, plus pritožba in tako prišel na 1250€ :shock:

WTF 1250€ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ja pa poglej, če so v križišču morda kamere ;)

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Sr feb 24, 2010 12:23 pm

Če nimaš res res dobrega odvetnika potem boš prišel pred sodnika in bo sodnik rekel, da je to prekršek take vrste ki je težko dokazljiv in se bo upiral na zapisnik uradne osebe...

Končni rezultat ti je lahko jasen ...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov