Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

lhrovat
Nov uporabnik

kakšno kazen naj pričakujem

Napisal/-a lhrovat So feb 06, 2010 6:27 am

Pred letom dni sem povzročila prometno nesrečo. V ovinku, me je na spolzkem cestišču, v deževnem vremenu, zaneslo na nasprotni vozni pas. V tistem trenutku je nasproti pripeljalo vozilo, ki sem ga s svojim tudi poškodovala! V zapisniku policije je razvidno, da smo vsi udeleženi napihali 0,00 in da sem vozila neprilagojeno vremenskim razmeram oops . Krivdo sem priznala! Pred tednom pa sem bila pozvana k sodniku, kjer sem situacijo še enkrat razložila. Ker od mnogih čujem, da lahko pričakujem nenormalno visoko kazen, me zanima, če mi lahko kdo iz svojih izkušenj pove, kaj lahko pričakujem?! hvala za odgovore

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So feb 06, 2010 7:26 am

takrat ko smo še tolarje imeli,sem jaz dobil 60 000 sit kazni pa 4 kazenske točke-to je blo leta 2005

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So feb 06, 2010 8:13 am

za vožnjo neprilagojeno vremenskim razmeram sem od sodnika dobil 460€. Ampak jaz sem poškodoval samo sebe, se nisem v nobenega zaletel.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

lhrovat
Nov uporabnik

Napisal/-a lhrovat So feb 06, 2010 4:00 pm

Upam, da tudi v mojem primeru ne bo kazen kaj dosti večja... :roll:
Mi nekateri omenjajo take cifre, da glava boli! ;)

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So feb 06, 2010 4:04 pm

Če ti bodo dali povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (neprilagojena hitrost voznim razmeram) je to se mi zdi 248€, 4 kazenske točke, ter 1 mesec prepovedi. Vsaj toliko sem jaz dobil. Aja, pa 65€ sodnih stroškov :(
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po mar 01, 2010 11:06 am

K smo mel mi nesrečo (smo bli krivi) zarad neprilagojene hitrosti, policaji niso nč kompliceral, niti kazni nobene. Tko da je tut dost odvisn od tega kok maš sreče

Uporabniški avatar
Scremer
Novinec

Napisal/-a Scremer Sr mar 10, 2010 12:39 pm

davorz je napisal/-a:Če ti bodo dali povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (neprilagojena hitrost voznim razmeram) je to se mi zdi 248€, 4 kazenske točke, ter 1 mesec prepovedi. Vsaj toliko sem jaz dobil. Aja, pa 65€ sodnih stroškov :(

Ker je zadeva šla naprej do sodnika za prekrške te čaka približno to kar je napisal davorz (odvisno tudi od udeležencev - vrsta poškodb). Seveda pod pogojem, da nisi bila že kdaj prej pred sodnikom in da nisi kaj pretirano komplicirala okoli nesreče (olajševalna okoliščina je tudi, da krivdo takoj priznaš - če si seveda kriv).
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost