Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To mar 16, 2010 9:26 pm

Kliči na SVET Kanal A.
Tam boš zgodba dneva + novinarjem bo uspelo nekako povezat da bodo dokazali da je poleg vsega tukaj še velika potrata davko plačevalskega denarja, kot v vsaki njihovi zgodbi :lol:

Malo šale..
Upam da dobro urediš !

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ To mar 16, 2010 10:03 pm

:lol: :lol:

Bom javil, kdo bo na koncu moral plačat. Ali oni ali jaz. Tretje možnosti ni.

Lp
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk To mar 16, 2010 11:03 pm

Vedno treba začeti pri začetku. Torej če bi prebral 1. točko Navodil za odpravo škode, v kateri piše, citiram, "Zapisnik o ogledu škode na vozilu ne ustvarja obveznosti zavarovalnice za plačilo škode, temveč le ugotavlja njen obseg", bi vedel, da če imaš zapisnik, da še ne pomeni da bodo tudi kaj plačali.

To torej pomeni, da (verjetno) ni temelja (ni osnove) za izplačilo škode. To se po navadi zgodi takrat, ko na zavarovalnici ugotovijo, da se škoda ni dogodila na tak način, kot ga je zavarovanec opisal.

Sicer to ne bo pomagalo, pa vendar, prilepi slike pa da forumaši vidimo in ocenima kaj se je dejansko zgodilo :D

LP

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr mar 17, 2010 10:11 am

lumpy. g. Jug je glavni cenilec (prek njega gre vsaka cenitev), pravniki so pomoje napisali dopis na podlagi tega kaj so cenilci njim povedali verjetno.. Samo me pa čudi, da ni cenilec takoj podal negativnega mnenja ob ogledu avtomobila..

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr mar 17, 2010 2:30 pm

Pogovarjal se je kolega z znancem na Triglavu in je šel ta pogledat moje slike od avta in rekel, da on nebi preklical plačilo stroškov popravila in mu ni jasno, zakaj so to naredili.
Pa da naj napišem pritožbo.

Še slike
Slika

Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr mar 17, 2010 2:34 pm

dejcc -a vprašaj kako njemu rata da mu zavarovalnica vsa popravila plača. :lol:
(sori, sem moral to napisat :lol: )

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 17, 2010 5:23 pm

Dejcc že drugi dan šiba k ličarju :lol:

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Sr mar 17, 2010 7:24 pm

rem mi ni jasno zakaj so ti to naredili. jaz pa imam z zavarovalnicotriglav zelo dobre izkušnje, pa moji starši in sestra tudi. sem enkrat imel celo steklo polomljeno, ker sem podrl ob cesti palico za označevanje višine snega(prevelika hitrost), razlog sem nevedel kamen pa so krili brez problema.
bmwe46

Uporabniški avatar
Di4b|o^
Novinec

Kraj: Maribor [ okolica ]

Napisal/-a Di4b|o^ Sr mar 17, 2010 7:33 pm

Pri meni so 4 mesece mučkali "češ da ni zapisnika" preden so mi nakazali tisočaka za luči in stekla. Pa sam sem mogo prinest zapisnik,čeprav so oni isti dan pred tem govorili da ga ni :lol: Svašta pi*ka rodi,samo para neče.. :roll:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr mar 17, 2010 9:02 pm

Jutri se bo pritožba poslala, potem pa bom poročal dalje. Čeprav se bojim, da zna to trajat. Ampak raje potrpim, kot pa kupujem odbijač na lastne stroške. 600€ ni malo. :evil:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr mar 17, 2010 9:06 pm

zakaj bi te novega kupoval? če je počen se ga zavari, potem pa popravi da bo kot nov.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr mar 17, 2010 9:10 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:zakaj bi te novega kupoval? če je počen se ga zavari, potem pa popravi da bo kot nov.

če že gre prek zavarovalnice, potem je treba orenk zrihtat :P
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr mar 17, 2010 9:44 pm

to je res,samo ce pa nebo slo prek zavarovanja pa je najceneje ta odbijac popravit kot pa novega kupovat
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Sr mar 17, 2010 9:48 pm

eljuero je napisal/-a:Nauk zgodbe, poklicati zmeraj policijo. Dokazno breme je sedaj na tebi.

ne bo drzalo. Se mi je zabil Italijan, poklical sem policijo, so rekli, da na zavarovalnici recem, da so bli tam iz LJ Center. No, pa sta kljukca vrgla papir stran, ker se jima ni ljubilo pisat. Sele po pritozbah in fotkah so mi izplacali denar.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr mar 17, 2010 10:25 pm

men deluje, kot da bi driftal in "kušnil" ograjo.... :lol: mislim, da si zavarovalničarji enako tolmačijo....
PS Lumpy, brez zamere_kar je res, je res :)=(: :pivo (na pivo bo treba, pa nisem bil v tvojem koncu že dva meseca, mamo nekakšen posel v Zagrebu, pa kr z nočne skočim, carina na velesajmu in gre kr hitro, prvič ko pridrvim v MB te pokličem....)ti ne greš nič čez Obrežje?))

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 Sr mar 17, 2010 10:43 pm

DIrk je napisal/-a: To torej pomeni, da (verjetno) ni temelja (ni osnove) za izplačilo škode. To se po navadi zgodi takrat, ko na zavarovalnici ugotovijo, da se škoda ni dogodila na tak način, kot ga je zavarovanec opisal.

A naj bi to pomenlo, da mora oškodovanec vedeti, kaj se je točno zgodilo? Naj kar stoji cel dan pri avtu in gleda, če se bo kdo zabil v njega in potem opiše točen postopek?
Tole je bolj retorično vprašanje. Tolk, kolk plačujemo zavarovalnicam za zavarovanje, ne le avtomobilov, pa gredo tako komplicirati, čeprav imajo cenilca, ki oceni poškodbo in odobri popravilo. Če se njegovega mnenja ne upošteva, potem ne vem, zakaj jih sploh imajo. Pa naj pravniki delajo namesto cenilcev...

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če mar 18, 2010 6:32 am

Osebno sem zgrožen nad strokovnostjo cenilcev, ki so sodelovali v tej zgodbi. Kako lahko cenilec na podlagi ogleda v živo ugotovi, da gre za škodo na parkirišču. Potem pa nekdo zavrne taisto ugotovitev le na podlagi slike.

Kaj je sedaj tukaj bolj merodajno? Ogled v živo, ali posneta slika?

Če se s pomočjo slike na Triglavu lažje ugotavlja škode, potem sploh ne rabijo cenilcev na terenu. Pač slikaš avto, pošlješ po mailu slike in naj ti "strokovnjaki" pišejo zapisnike kar iz naslonjača.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Če mar 18, 2010 10:22 am

To se tudi jaz sprašujem že 2 dni.

@Sašo, nisem driftal in ne driftam z avtom, ker sem kupil avto "v nuli" in ne mislim tega delat. Drugo je sneg in pa parkirišče. Ampak moj avto je bil poškodovan, ko več ni bilo snega.

Lahko pa pokažem, kako izgleda odbijač od driftanja in ograje, ker sem hodil k enemu fantu, ki prodaja odbijač, in mi je rekel da je driftal in ga je odneslo. Če bi kdo rad videl razlike med njegovim driftanjem in mojim parkiriščem, mu dam slikice. Razlika je ogromna. Saj zato tudi nisem kupil na koncu tistega odbijača, ker je moj v boljšem stanju.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov