Napisal/-a GoGo Sr mar 24, 2010 8:49 am
Zadeva je taka,
kupil sem rabljen avto v vrednosti 8k eur. Glede avta vse ok.
Prejšnjega lastnika poznam (očetov bivši sodelavec). Avto je imel na leasing, če se
ne motim, še okrog 2k za odplačat (mi je bežno pokazal ponudbo za odkup)
Problem pa je sledeči: gospod mi je ob predaji poleg vseh papirjev seveda predal tudi
originalniu dokument o prenosu lastništva avtomobila iz leasing hiše nanj. Opravila sva prepis, kjer ni bilo težav.
Ko pa sem papirje natančeje pogledal, pa sem dobil občutek, da potrdilo o prenosu lastništva ni pristno - glede na to, da ima gospod rahle finančne probleme, sumim da ga je ponaredil, da bi lahko še naprej odplačeval po obrokih (in ni plačal preostanka leasinga).
Avto bom registriral v začetku prihodnjega tedna, zato bi se do takrat rad prepričal, da je vse ok.
Glede na to, da gre za sicer uglednega starejšega gospoda, ga ne bi rad obtožil nečesa, če nisem 100% da je to to.
KAR ME ZANIMA JE:
-ali ima kdo pri roku originalno potrdilo o prenosu lastništva (poplačilo leasinga), da
lahko naredim primerjavo.
-ali bi se v primeru, da mu ne morem dokazat da ni resnično poplačal leasinga, to pokazalo že ob registraciji (bom zahteval da je zraven), ali tam ne gledajo nič.
Ne bi namreč rad, da na konec koncev sam ostanem brez pošteno plačanega avta...
Lep dan!