Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

marco033
Nov uporabnik

PRITOŽBA NA POSTOPEK ??

Napisal/-a marco033 Če apr 01, 2010 12:55 pm

Pozdravljeni sotrpini,

včeraj sem imel neljubi dogodek v MB, kjer me je slikal beli Kangoo pri približni prekoračitvi hitrosti za ca. 14 km - kolikor sem lahko uvidel iz svojega števca. Torej namesto 50 sem vozil ca 64. Po nekaj deset metrih je iza parkiranih avtomobilov na rob ceste skočila policistka, ki mi je dala znak za zaustavitev. Ker sem bil presenečen in sem jo videl v zadnjem trenutku in trenutno nisem našel možnosti varne zaustavitve avta sem odpeljal naprej z namenom, da se ustavim na bližnjem parkirišču. No, še preden sem uspel zapeljati na parkirišče, je ravno iz tega parkirišča skošil drugi policist ter me ustavil. O.K. brez problema sem zapeljal na parking nakar se je začelo. Po radiu sem slišal prejšnjo policistko, kako je vsa iz sebe dajala informacije svojemu kolegu, kako da sem si sploh drznil ne ustaviti na njen poziv itd .itd ... zvenelo je prav smešno, mislim, da sem ji s tem dejanjem zrušil vso avtoriteto, ki jo še (verjetno edino) uživa na tem svetu, ko je v uniformi. Pojasnil sem policistu, dasem ocenil da varna zaustavitev ni bila mogoča, zato sem za ustavljanje izbral bližnje parkirišče. In mislim resno varno ni bilo moč ustaviti o pobegu pa ni bilo govora, saj bi potemtakem lahko isto vajo ponovil tudi pri njenem moškem kolegu. Nič mi ni rekel ampak je molče nadaljeval s postopkom. Odšel je do svojega avta in tam nekih 15 minut pisal in risal in kaj vem kaj delal. Ko semprišel do njega in mu rekel, da naj mi papirje pošlje po pošti če bo to še dolgo trajalo. No, ker je imel papir že gotov me je pozval da ga podpišem ne da mi pojasnil, česa sem obdolžen (čeprav mi je za hitrost bilo jasno, pa vendarle uradno ni bilo brez slike oz. pištole) in ko sem videl, da so navedeni 3 prekrški sem se odločil, da tega ne bom podpisal, saj bi se naj eden od njih in sicer "neustavljanje" na znak policista nanašal na 500,00 EUR ?!?!?!

Prosim, da mi pomagate pri moji dilemi. Policistke res nisem mogel kar povoziti, ker je na mestu kjer bi me ona zaustavila bilo javno parkirišče, ki je bilo polno parkiranih avtomobilov, takoj za parkiriščem pa križišče. Torej sem mogel, da bi se izgnil nesreči (svoji ali tretje osebe) zapeljati čez križišče in varno ustaviti na parkingu.

Kako se lahko branim. Ali je kak zakon ki odreja ta scenarij? Ali kak zakon opredeljuje možnosti in nemožnosti varnega ustavljanja. Menda se kr na sredini ceste ne morem ustaviti tudi če policist to zahteva, ali ne??

Čaw, vas bom obveščal, kako se bo stvar nadaljevala.

Marko

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če apr 01, 2010 1:08 pm

napiši pritožbo pa nariši skico dogodka zraven da jim bo bolj jasno, magari sliko potegneš iz kakega imenika dol al česa podobgna, da bo vse bl točno videt
uspešno reši ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: PRITOŽBA NA POSTOPEK ??

Napisal/-a Energetik81 Če apr 01, 2010 1:24 pm

marco033 je napisal/-a:Kako se lahko branim. Ali je kak zakon ki odreja ta scenarij? Ali kak zakon opredeljuje možnosti in nemožnosti varnega ustavljanja. Menda se kr na sredini ceste ne morem ustaviti tudi če policist to zahteva, ali ne??

Čaw, vas bom obveščal, kako se bo stvar nadaljevala.

Marko

Sicer ne vem, kaj pravi zakon, ampak mislim, da lahko ustaviš tudi na cesti, če to zahteva policist. Ker drugače bi lahko tudi v križišču, kjer ureja promet policist, kar mimo peljal.
Sicer ne vem, kako je v resnici izgledalo, ampak če si mu vljudno razložil, je dokaj nesramno, da ti je dal kazen za neustavitev. Čeprav povsem legalno. Težko, da boš kaj dosegel s pritožbami..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Če apr 01, 2010 1:39 pm

pritožbo napiš na podoben način kot si napisal post.

Pihat ti ni dal? si že kdaj bežal policistom? kolk časa že imaš vozniški izpit?

Policisti pa tut ustavljao vsepovsod mene je zadnjič v totalno nepreglednem ovinku obravnaval.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Če apr 01, 2010 9:28 pm

Glej, če te policaj ustavi sredi križišča, boš ustavil sredi križišča.

Mene je enkrat ustavil tako, da sem zaprl eno cesto, ki vodi v križišče. V roku 1 minute je bil tak zastoj, da glava boli. Samo on je zakon in nimaš kej razmišlat, ali je varno ali ne. Žal.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Kristijan1980
Nov uporabnik

Kraj: Jurovski Dol

OJ

Napisal/-a Kristijan1980 Pe apr 02, 2010 7:03 am

Lepo vas prosim no! Če ni mogel pravočasno ustavit ,ker je policistka skočila kot furija,je po moje reagiral pravilno ,da je ustavil, takoj ko bo mogoče. Saj pa sred avtoceste se tud nena kar tak ustavlja. Sicer pa policija rabi denar,zato pa tudi kazen. Pritoži se v vsakem primeru,al pa kar pojdi do enega odvetnika do pravne pomoči,saj to je za mene res glupo,pa še nevem kak hitro tud nisi vozil. Lp

marco033
Nov uporabnik

Napisal/-a marco033 Pe apr 02, 2010 7:23 am

Ali pozna kdo kakšnega odvetnika ki se je specializiral na obrambo prometnih prekrškov???

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: OJ

Napisal/-a croma_man Pe apr 02, 2010 7:26 am

Kristijan1980 je napisal/-a:Lepo vas prosim no! Če ni mogel pravočasno ustavit ,ker je policistka skočila kot furija,je po moje reagiral pravilno ,da je ustavil, takoj ko bo mogoče. Saj pa sred avtoceste se tud nena kar tak ustavlja. Sicer pa policija rabi denar,zato pa tudi kazen. Pritoži se v vsakem primeru,al pa kar pojdi do enega odvetnika do pravne pomoči,saj to je za mene res glupo,pa še nevem kak hitro tud nisi vozil. Lp

to je vse lepo in prav kar si napisal, ampak on je sam, policija ima pa zadnjo besedo ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe apr 02, 2010 11:31 am

Kristijan1980 je napisal/-a:Lepo vas prosim no! Če ni mogel pravočasno ustavit ,ker je policistka skočila kot furija,je po moje reagiral pravilno ,da je ustavil, takoj ko bo mogoče. Saj pa sred avtoceste se tud nena kar tak ustavlja. Sicer pa policija rabi denar,zato pa tudi kazen. Pritoži se v vsakem primeru,al pa kar pojdi do enega odvetnika do pravne pomoči,saj to je za mene res glupo,pa še nevem kak hitro tud nisi vozil. Lp

Kaj pa če bi ga policistka ustavljala zato, ker bi prečno čez križišče ravno takrat prihajala delegacija s spremstvom? Bi "varno" ustavljal na drugi strani križišča, še prej bi ga pa par A8 zgazilo...
Policist je pač zakon, če te ustavlja, pritisneš zmerno na zavoro in ustaviš. Če tisti zadaj priletijo v rit, so pač sami krivi, ker niso imeli dosti varnostne razdalje.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Pe apr 02, 2010 10:00 pm

Energetik81 je napisal/-a:

Kaj pa če bi ga policistka ustavljala zato, ker bi prečno čez križišče ravno takrat prihajala delegacija s spremstvom? Bi "varno" ustavljal na drugi strani križišča, še prej bi ga pa par A8 zgazilo...
Policist je pač zakon, če te ustavlja, pritisneš zmerno na zavoro in ustaviš. Če tisti zadaj priletijo v rit, so pač sami krivi, ker niso imeli dosti varnostne razdalje.

V tvojem opisanem primeru bi bila verjetno postavljena blokada, zaradi varnosti delegacije, ostalih udeležencev in policije. ne bi policistka kr tako štopala ob cesti.
Lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So apr 03, 2010 12:27 am

Poslikaj križišče in plac, kjer te je ustavljala - da vidimo. Morda pa res ni bilo prostora varno ustavit? So ti policaji dali kaj, kjer je dovolj natančno opisano, kje so bili in če res ni bilo prostora, bi tudi brez odvetnika pri sodišču morda šel skozi (Vsekakor pa raje z odvetnikom).
Če se policajev prej ni videlo, se zgovarjaj na šok oz presenečenje in povzročanje nevarnosti na cesti s strani policajke. Si imel koga zadaj?
Če je vodja PP "normalen", bi morda že on "uredil" zadevo (če bi on sam presodil, da je na sodišču dvomljivo)? Poskusi morda najprej to
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost