kupila sem pred enim tednom star avto (l. 99), narejena je le kupoprodanja pogodba-overjena.
Avto naj bi imel airbag (kupovala sem avto z airbagom, in prodajalec mi je rekel, da ga avto ima), pa sem sedaj zvedela, da ga nima oz. da se ne bo sprožil ob trčenju. Poleg airbaga, se je po enem tednu pokazalo še kup napak ( za okoli 500 eur stroškov). Vem, da sem podpisala kupoprodajno pogodbo, na kateri je bilo napisano, da se kasenjših reklamacij ne upošteva. Zavedam se, da se na slabo stanje avta ne morem sklicevati, sem se pač "nategnila". Sem pa slišala, da se lahko pritožim na airbag. Avto ima še veljavni tehnični pregled, plačano cestnino, tudi tablice sem obdržala, kar pomeni, da moram samo avto nase prepisat (nova prometna in podaljšati zavarovanje).
Zanima me, na kakšen način lahko prodajalca prisilim, da avto vzame nazaj. Če hočem avto prodati naprej, ga za enako ceno ne morem oz. bi morala kupca "nategniti", kakor je mene prodajalec. Najslabša možna varianta se mi lahko zgdi, da me novi kupec lahko toži v primeru, da se zaleti in se mu ne sproži airbag, kar pa seveda ne bi hotela.
Prosim za nasvete, kam se lahko obrnem, pa da seveda ne bi še plačevala odvetnikov in da se ne bi stvar zavlekla v nedogled. Avta sedaj, ko vem v kakšen stanju je, ne nameravam obdržati, še manj pa popravljati. Cena avta je bila 1300 EUR.
Kakšne imam možnosti? S prodajalecem še nisem bila v kontaktu.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore!