ejsim je napisal/-a:Sem imel podoben (skoraj identičen primer), samo obratno. Avto bo ocenjen kot totalka, zavarovalnica ti bo verjetno izplačala 500-600 EUR in to je to. Ti pa pač s tem denarjem, ki ga dobiš od zavarovalnica, probaj čim ceneje popravit. Če imaš srečo, boš popravil za 200 EUR, ostalo ti bo 300 EUR, če pa nimaš sreče, boš pa moral še SAM doplačati kakih 100, 200 EUR. Moraš se zavedati, da boš na uradnem servisu, verjetno razliko moral plačati ti (nova vrata, poklepat zadnja, kovinska barva..) - pač bo stalo več. Če greš h kakemu privatniku pa bo verjetno šlo skozi za tistih 500, ne bo pa kot nov..
Tisti, v katerega sem jaz butnil, je na servisu, kjer je oddal avtomobil, moral podpisati, da v kolikor bo popravilo presegalo znesek, določen s strani zavarovalnice (cca 600 EUR), kril stroške ON! Torej če bi bilo popravilo nekje 900 EUR, bi moral 300 EUR razlike kriti on. Jaz sem bil toliko fer, da sem rekel, da bom razliko kril jaz. Na koncu je popravilo stalo 580 EU, na prvi pogled pa bi rekel, da je popravila za max 200 EUR. Itak servisi še nabijejo ceno..
Lahko pa bi tudi rekel: "evo sva poštimala (zavarovalnica), zdaj me pa bk"...
ejsim je napisal/-a:Se strinjam s tistim zgoraj, dal sem primer, ker ne bo pač dobil "novih" vrat - dobesedno. Imam zelo zelo slabe izkušnje s pooblaščenci, veliko bolje naredijo večinoma s.p.-ji, katerim, kot praviš, tudi servisi večkrat vozijo avtomobile oz dele.
gusti85 je napisal/-a:ejsim je napisal/-a:Sem imel podoben (skoraj identičen primer), samo obratno. Avto bo ocenjen kot totalka, zavarovalnica ti bo verjetno izplačala 500-600 EUR in to je to. Ti pa pač s tem denarjem, ki ga dobiš od zavarovalnica, probaj čim ceneje popravit. Če imaš srečo, boš popravil za 200 EUR, ostalo ti bo 300 EUR, če pa nimaš sreče, boš pa moral še SAM doplačati kakih 100, 200 EUR. Moraš se zavedati, da boš na uradnem servisu, verjetno razliko moral plačati ti (nova vrata, poklepat zadnja, kovinska barva..) - pač bo stalo več. Če greš h kakemu privatniku pa bo verjetno šlo skozi za tistih 500, ne bo pa kot nov..
Tisti, v katerega sem jaz butnil, je na servisu, kjer je oddal avtomobil, moral podpisati, da v kolikor bo popravilo presegalo znesek, določen s strani zavarovalnice (cca 600 EUR), kril stroške ON! Torej če bi bilo popravilo nekje 900 EUR, bi moral 300 EUR razlike kriti on. Jaz sem bil toliko fer, da sem rekel, da bom razliko kril jaz. Na koncu je popravilo stalo 580 EU, na prvi pogled pa bi rekel, da je popravila za max 200 EUR. Itak servisi še nabijejo ceno..
Lahko pa bi tudi rekel: "evo sva poštimala (zavarovalnica), zdaj me pa bk"...
Kolikor imam jaz izkušnje, naredi ličar ki ima sp in reference 10x lepše avto skup kot pooblaščen servis. Na koncu sem pa še zvedel, da iz pooblaščenega servisa vozijo avte na ličarijo drugemu sp-ju ki je pa pravi pocar ... računajo pa seveda po svojem ceniku (za odbijač in manjše barvanje vrat na pritljažniku čez 1000€). V glavnem po mojem bi sam lepše naredil kot mi je pooblaščen servis. Naredil mi je centimeter in pol veliko režo med odbijačem in vratami (na drugi strani pa 1mm). Notranjo stran vrat kjer je barva poknala ni prebarval, je samo z nekim črnim flumastrom čez počečkal, ker je hotel prišparat na moj račun. Potem sem reklamiral delo in pride šefe od delavnice, in cel nadut gleda avto in pravi da reža je čist ok, da barvali pa zato niso zadnjo stran, ker kao cenilec tega ni napisal na nalog in da naj bom srečen, ker mi ga je z črnim flumastrom pobarval, da se ne vidi toliko. Sem ga vprašal, če se norca dela iz mene, vzamem telefon v roke in pokličem cenilca. On pride in gleda šefa debelo kaj se grejo in zakaj mi ne nardijo avta da bo ok. Potem je pristal na vse moje zahteve in ko sem pripeljal avto, da so odpravili te zadeve sem bil samo še gospod. "Da gospod. V dveh dneh bo gospod. Tukaj imate nadomestni avto gospod" j***m mu mamico priliznjeno, cel je bil rjav okoli ust, tako mi je lezel v rit.
Jaz bi ga peljal enemu popoldancu, za katerega se govori okol da je ok (in poceni). Boš še najbolj zadovoljen (in privarčeval kak €).
P.S: Se opravičujem za moj monolog, sam nekje sem si moral olajšati dušo
zerozero je napisal/-a:hvala vam...ampak zgleda d se bo porhital..mal sm prtisno na krivca...ker zraven je meu enga ko ma veze pa jezik..on ma veze pri teh ko mi bojo avto rihtal...bojo zamejal vrate in poštrihal tk ko je treba...drgač pa dobu sm lekcijo in zdej me nebo noben več prepriču d nej NE pokličem policijo..VEDNO jo bom d bo naret zapisnik ker maš taf folk na svet da res adijo pamet..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost