Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

zerozero

nesreča..

Napisal/-a zerozero To apr 13, 2010 9:41 am

Torej situacija je sledeča..učiraj se je udeleženec(kršitelj) peljal iz parkirišča na cesto..kjer sem se ravnokar peljal mim jaz s svojim avtom..človek nevem kam je gledu ampak me je butno direkt v vrate iz strani...uglavnem krivec je on..

Zdej naredu sm mu oslugu pa nism klicu policajev d neb meu pik pa tega..smo pa šli skupi pol do pirha kjer sma pač morala izpounat podatke, osebne, kdo je krivec, zavaro. itd..da bo potem njegovo zavarovalnca poravnala škodo..

In potem danes pelem svoj avto..(clio, 99letnik,1.2, RN oprema), in mi pove d bo ceniuc to pregledu sam bo že kr po vsej vrjetnosti za totalko, ker dvojnne nove vrate pr njih že stanejo pač več ko moj avto, pol je še pa štrihanje itd..torej če ga spoznajo za totalko ka bi vi v tem primeru naredili.. Js sicer mam use podatke od kršitelja..Zahtevam določeno vsoto od njega??..ker js bi sam nabavu nek ene rablene vrate pa dau rihtat....Torej prosim za mnenja..po € taksi je pa avto vredn od 1100 do 1300..
Priponke
Photo0016-1.jpg
IMG003.JPG

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To apr 13, 2010 9:45 am

če je on kriv tebi zavarovalnica izplača totalko v kešu, ti pa deli z dnarom kar hočeš.
the brand with the three stripes :)

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 To apr 13, 2010 9:46 am

vrata dobis za ene 100 eur. Barvanje se ene tolko. Se pravi, ce ti da zavarovalnica ene 500 eur, mas se za en pir za zivce :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 13, 2010 10:31 am

Sem imel podoben (skoraj identičen primer), samo obratno. Avto bo ocenjen kot totalka, zavarovalnica ti bo verjetno izplačala 500-600 EUR in to je to. Ti pa pač s tem denarjem, ki ga dobiš od zavarovalnica, probaj čim ceneje popravit. Če imaš srečo, boš popravil za 200 EUR, ostalo ti bo 300 EUR, če pa nimaš sreče, boš pa moral še SAM doplačati kakih 100, 200 EUR. Moraš se zavedati, da boš na uradnem servisu, verjetno razliko moral plačati ti (nova vrata, poklepat zadnja, kovinska barva..) - pač bo stalo več. Če greš h kakemu privatniku pa bo verjetno šlo skozi za tistih 500, ne bo pa kot nov..

Tisti, v katerega sem jaz butnil, je na servisu, kjer je oddal avtomobil, moral podpisati, da v kolikor bo popravilo presegalo znesek, določen s strani zavarovalnice (cca 600 EUR), kril stroške ON! Torej če bi bilo popravilo nekje 900 EUR, bi moral 300 EUR razlike kriti on. Jaz sem bil toliko fer, da sem rekel, da bom razliko kril jaz. Na koncu je popravilo stalo 580 EU, na prvi pogled pa bi rekel, da je popravila za max 200 EUR. Itak servisi še nabijejo ceno..

Lahko pa bi tudi rekel: "evo sva poštimala (zavarovalnica), zdaj me pa bk"...
Zadnjič spremenil ejsim, dne To apr 13, 2010 10:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To apr 13, 2010 10:33 am

Na Reno popravljat vrata je bedarija. Ker ti nebo nihče kril stroškov..
Na odpadu kupiš dvoja vrata, klepar ti jih zmontira in poštriha pa je. In mislim da bi ti moralo še malo ostati.
Malo so preberi teme v Pravni nasveti - je dosti okoli nesreč napisano. Pa ne sprejmi prve ponudbe zavarovalnice. ;)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 13, 2010 10:37 am

Aja, sem spregledal, da si napisal, da bi ti kupil rabljena vrata itd.. V mojem primeru, jih ta tip pač ni hotel. Hotel je nove dele (uradni servis), ker je avtomobil kupil par dni pred to "nesrečo", pa še avtomobil je bil mal "zrihtan".

Pač od zavarovalnice boš dobil denar, šel popraviti in to je to. Od njega pa nimaš kaj več "terjat"..

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To apr 13, 2010 10:57 am

ejsim je napisal/-a:Sem imel podoben (skoraj identičen primer), samo obratno. Avto bo ocenjen kot totalka, zavarovalnica ti bo verjetno izplačala 500-600 EUR in to je to. Ti pa pač s tem denarjem, ki ga dobiš od zavarovalnica, probaj čim ceneje popravit. Če imaš srečo, boš popravil za 200 EUR, ostalo ti bo 300 EUR, če pa nimaš sreče, boš pa moral še SAM doplačati kakih 100, 200 EUR. Moraš se zavedati, da boš na uradnem servisu, verjetno razliko moral plačati ti (nova vrata, poklepat zadnja, kovinska barva..) - pač bo stalo več. Če greš h kakemu privatniku pa bo verjetno šlo skozi za tistih 500, ne bo pa kot nov..

Tisti, v katerega sem jaz butnil, je na servisu, kjer je oddal avtomobil, moral podpisati, da v kolikor bo popravilo presegalo znesek, določen s strani zavarovalnice (cca 600 EUR), kril stroške ON! Torej če bi bilo popravilo nekje 900 EUR, bi moral 300 EUR razlike kriti on. Jaz sem bil toliko fer, da sem rekel, da bom razliko kril jaz. Na koncu je popravilo stalo 580 EU, na prvi pogled pa bi rekel, da je popravila za max 200 EUR. Itak servisi še nabijejo ceno..

Kolikor imam jaz izkušnje, naredi ličar ki ima sp in reference 10x lepše avto skup kot pooblaščen servis. Na koncu sem pa še zvedel, da iz pooblaščenega servisa vozijo avte na ličarijo drugemu sp-ju ki je pa pravi pocar ... računajo pa seveda po svojem ceniku (za odbijač in manjše barvanje vrat na pritljažniku čez 1000€). V glavnem po mojem bi sam lepše naredil kot mi je pooblaščen servis. Naredil mi je centimeter in pol veliko režo med odbijačem in vratami (na drugi strani pa 1mm). Notranjo stran vrat kjer je barva poknala ni prebarval, je samo z nekim črnim flumastrom čez počečkal, ker je hotel prišparat na moj račun. Potem sem reklamiral delo in pride šefe od delavnice, in cel nadut gleda avto in pravi da reža je čist ok, da barvali pa zato niso zadnjo stran, ker kao cenilec tega ni napisal na nalog in da naj bom srečen, ker mi ga je z črnim flumastrom pobarval, da se ne vidi toliko. Sem ga vprašal, če se norca dela iz mene, vzamem telefon v roke in pokličem cenilca. On pride in gleda šefa debelo kaj se grejo in zakaj mi ne nardijo avta da bo ok. Potem je pristal na vse moje zahteve in ko sem pripeljal avto, da so odpravili te zadeve sem bil samo še gospod. "Da gospod. V dveh dneh bo gospod. Tukaj imate nadomestni avto gospod" j***m mu mamico priliznjeno, cel je bil rjav okoli ust, tako mi je lezel v rit.

Jaz bi ga peljal enemu popoldancu, za katerega se govori okol da je ok (in poceni). Boš še najbolj zadovoljen (in privarčeval kak €).

P.S: Se opravičujem za moj monolog, sam nekje sem si moral olajšati dušo :lol:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 13, 2010 11:01 am

Se strinjam s tistim zgoraj, dal sem primer, ker ne bo pač dobil "novih" vrat - dobesedno. Imam zelo zelo slabe izkušnje s pooblaščenci, veliko bolje naredijo večinoma s.p.-ji, katerim, kot praviš, tudi servisi večkrat vozijo avtomobile oz dele.

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 To apr 13, 2010 11:31 am

ejsim je napisal/-a:Se strinjam s tistim zgoraj, dal sem primer, ker ne bo pač dobil "novih" vrat - dobesedno. Imam zelo zelo slabe izkušnje s pooblaščenci, veliko bolje naredijo večinoma s.p.-ji, katerim, kot praviš, tudi servisi večkrat vozijo avtomobile oz dele.

Sej ni nič na tebe letelo, samo sem si moral malo dušo olajšat, ker mi še danes živc dvigne ko kje slišim, da bo kdo dal na pooblašcenca avto ličat (čeprav so najbrž kje tudi čist ok) :lol: .. sory.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To apr 13, 2010 11:55 am

V plusu boš.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To apr 13, 2010 4:42 pm

gusti85 je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:Sem imel podoben (skoraj identičen primer), samo obratno. Avto bo ocenjen kot totalka, zavarovalnica ti bo verjetno izplačala 500-600 EUR in to je to. Ti pa pač s tem denarjem, ki ga dobiš od zavarovalnica, probaj čim ceneje popravit. Če imaš srečo, boš popravil za 200 EUR, ostalo ti bo 300 EUR, če pa nimaš sreče, boš pa moral še SAM doplačati kakih 100, 200 EUR. Moraš se zavedati, da boš na uradnem servisu, verjetno razliko moral plačati ti (nova vrata, poklepat zadnja, kovinska barva..) - pač bo stalo več. Če greš h kakemu privatniku pa bo verjetno šlo skozi za tistih 500, ne bo pa kot nov..

Kolikor imam jaz izkušnje, naredi ličar ki ima sp in reference 10x lepše avto skup kot pooblaščen servis. Na koncu sem pa še zvedel, da iz pooblaščenega servisa vozijo avte na ličarijo drugemu sp-ju ki je pa pravi pocar ... računajo pa seveda po svojem ceniku (za odbijač in manjše barvanje vrat na pritljažniku čez 1000€). V glavnem po mojem bi sam lepše naredil kot mi je pooblaščen servis. Naredil mi je centimeter in pol veliko režo med odbijačem in vratami (na drugi strani pa 1mm). Notranjo stran vrat kjer je barva poknala ni prebarval, je samo z nekim črnim flumastrom čez počečkal, ker je hotel prišparat na moj račun. Potem sem reklamiral delo in pride šefe od delavnice, in cel nadut gleda avto in pravi da reža je čist ok, da barvali pa zato niso zadnjo stran, ker kao cenilec tega ni napisal na nalog in da naj bom srečen, ker mi ga je z črnim flumastrom pobarval, da se ne vidi toliko. Sem ga vprašal, če se norca dela iz mene, vzamem telefon v roke in pokličem cenilca. On pride in gleda šefa debelo kaj se grejo in zakaj mi ne nardijo avta da bo ok. Potem je pristal na vse moje zahteve in ko sem pripeljal avto, da so odpravili te zadeve sem bil samo še gospod. "Da gospod. V dveh dneh bo gospod. Tukaj imate nadomestni avto gospod" j***m mu mamico priliznjeno, cel je bil rjav okoli ust, tako mi je lezel v rit.

Jaz bi ga peljal enemu popoldancu, za katerega se govori okol da je ok (in poceni). Boš še najbolj zadovoljen (in privarčeval kak €).

P.S: Se opravičujem za moj monolog, sam nekje sem si moral olajšati dušo :lol:

Eden takšnih je tudi Avtocenter Meh ... vozijo po celem velenju tiste avte barvat ... :roll:
In največja ironija je, da potem ko pride avto nazaj k njim je takole ... sprednji levi bok je ene barve ... vrata pa čisto drug odtenek ... jao! :roll:

In ja, si tudi takšne stvari privoščijo na servisih kot so zgoraj omenjene ...

zerozero

Napisal/-a zerozero To apr 13, 2010 5:00 pm

hvala vam...ampak zgleda d se bo porhital..mal sm prtisno na krivca...ker zraven je meu enga ko ma veze pa jezik..on ma veze pri teh ko mi bojo avto rihtal...bojo zamejal vrate in poštrihal tk ko je treba...drgač pa dobu sm lekcijo in zdej me nebo noben več prepriču d nej NE pokličem policijo..VEDNO jo bom d bo naret zapisnik ker maš taf folk na svet da res adijo pamet..

gusti85
Stalni uporabnik

Napisal/-a gusti85 To apr 13, 2010 5:09 pm

Nevem kaj bi dobil več, če bi poklical policijo? Če sta šla na zavarovalnico in je priznal krivdo, potem je to to. Policijo pokličeš, če on krivde ne prizna ali pa če si poškodovan.

Cenilec pač oceni škodo kolikor oceni in ga ne briga kdo ti je butnil avto in ali sta poklicala policijo. Če ti pa ni všeč, kolikor ti ponuja cenilec, se pa zbuni na zavarovalnico.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To apr 13, 2010 5:18 pm

zerozero je napisal/-a:hvala vam...ampak zgleda d se bo porhital..mal sm prtisno na krivca...ker zraven je meu enga ko ma veze pa jezik..on ma veze pri teh ko mi bojo avto rihtal...bojo zamejal vrate in poštrihal tk ko je treba...drgač pa dobu sm lekcijo in zdej me nebo noben več prepriču d nej NE pokličem policijo..VEDNO jo bom d bo naret zapisnik ker maš taf folk na svet da res adijo pamet..

Sorry, v tem primeru si ti človek da adijo pamet. Povzročitelj je priznal odgovornost, ima urejeno zavarovanje, tako da je čist in ne vem kaj si v tem primeru kao pritiskal na njega. Morda si na preveč dobro dušo naletel, nekdo bi te v primeru da mu težiš in pritiskaš nanj, v primeru kot ga navajaš, lahko zjebal da ti še jasno ne bi bilo nič.
Glede na navedena dejstva o obnašanju v tem postopku, ti kar svetujem doplačilo za zavarovanje pravne zaščite. :bonk

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 13, 2010 6:29 pm

Ja..se strinjam s f.taunusom. Mislim zate se je izšlo najboljše možno. Če bi poklical policijo bi bil ti verjetno na slabšem. Mislim..mogoče sem kaj falil prebrat, ampak šla sta na zavarovalnico, priznal je krivdo..? Nimaš kej več pričakovati. Pač on je sedaj padel 3 razrede pri zavarovanju, si ga pa rešil plačevanja dodatne kazni.. Ti si sedaj (verjetno v zameno za kazen), pritisnil nanj, da ti zrihta to popravilo, seveda boš popravilo verjetno plačal ti? Če bi ga plačal on oz če bi ga zrihtal zastonj, bi bil verjetno b**** itk :)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To apr 13, 2010 6:43 pm

ejsim je napisal/-a:Mislim zate se je izšlo najboljše možno. Če bi poklical policijo bi bil ti verjetno na slabšem.

Zelo na slabšem ... ne malo krat se zgodi, da se na policijski zapisnik čaka po 2 tedna ali več.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To apr 13, 2010 7:24 pm

ne komplicirat. srebrna vrata za cliota boš še najlažje dobil, ker jih je ogrooomno. ne vem zakaj bi na star avto dajal nova vrata.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To apr 13, 2010 8:07 pm

Nejko87 je napisal/-a:V plusu boš.

če bo naredil po pameti in vzel rabljena vrata

zerozero

Napisal/-a zerozero To apr 13, 2010 10:17 pm

ma nism dobesedno pritisnil na njega...naredu sm mu pa itak vlko uslugo ker policajim bi mogu kr dost plačat..pa če je še meu kej alkota u seb itd..neki je skrivu..nevem..uglavnem dobiš eno lekcijo več in pač veš za naprej kk ravnat..drgać pa bi mogu še mal bl na doug napisat kk je blo..potem bi me razumel...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost