Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

nejča
Nov uporabnik

prepis

Napisal/-a nejča To apr 13, 2010 9:28 pm

Zanima me kakšen je postopek prepisa avtomobila, če ga prodam.
Za ceno sem se pozanimala, približno vem.
V bistvu me zanima bolj to, na kakšen način potem kupec odpelje moj avto, kaj je z mojimi tablicami, na kaj moram bit pozorna, ko se bova zmenila za prodajo-nakup? A naj ima on sabo probne tablice? Al lahko tud odpelje moje, pa mi jih pošlje po pošti - to najbrž ni za zaupat, a ne?

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To apr 13, 2010 9:38 pm

najbolš da uprašaš na območni enoti, oz v najbližji firmi kjer registrirajo vozila.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr apr 14, 2010 8:02 am

S kupcem gresta nekam kjer imajo prepise in uveritve kupo prodajnih pogodb (v Novem mestu je to recimo Avto Krka).
Tam avto odjaviš, vrneš tablice potem se podpiše kupo-prodajna pogodba, avto se prepiše in to je to. Pa ne pozabi vzeti denarja od kupca :lol:

Kako bo potem on odpeljal avto je njegov problem.
Nekateri jim puščajo tablice pa zavarovanje pa potem to pošiljajo po pošti pa čakaš pa ne dobiš ipd.
Najmanj sitnosti je da avto odjaviš.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr apr 14, 2010 8:28 am

B|ind je napisal/-a:S kupcem gresta nekam kjer imajo prepise in uveritve kupo prodajnih pogodb (v Novem mestu je to recimo Avto Krka).
Tam avto odjaviš, vrneš tablice potem se podpiše kupo-prodajna pogodba, avto se prepiše in to je to. Pa ne pozabi vzeti denarja od kupca :lol:

Kako bo potem on odpeljal avto je njegov problem.
Nekateri jim puščajo tablice pa zavarovanje pa potem to pošiljajo po pošti pa čakaš pa ne dobiš ipd.
Najmanj sitnosti je da avto odjaviš.

1. Ni treba iti na prepise, ker se kupi obrazec "kupoprodajna pogodba za motorna vozila".
2. Ni treba odjavljati avta, ker zavarovanje ni prenosljivo in si kupec mora urediti zavarovanje na svoje ime, sicer ne more registrirati vozila nase. Dokler kupec nima urejenega zavarovanja, mu ne predajaj vozila. obdrži kopijo njegove police.

nejča
Nov uporabnik

Napisal/-a nejča Sr apr 14, 2010 8:41 am

Aha! Hvala fantje! :D

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr apr 14, 2010 11:09 am

f.taunus potem pa ji bo odpeljal avta in nebo poslal kopije svoje police in nebo mogla na polico z morebitnim bonusom registrirati novega avtomobila.
Toliko ljudi je že pisalo o problemih s tem..

Ampak, po želji.
Samo da nebo čez 14dni tema... 'kupec mi ne pošlje kopije svoje police' !

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr apr 14, 2010 12:00 pm

B|ind je napisal/-a:f.taunus potem pa ji bo odpeljal avta in nebo poslal kopije svoje police in nebo mogla na polico z morebitnim bonusom registrirati novega avtomobila.
Toliko ljudi je že pisalo o problemih s tem..

Ampak, po želji.
Samo da nebo čez 14dni tema... 'kupec mi ne pošlje kopije svoje police' !

Še enkrat preberi napisano. Predvsem zadnjo vrstico, kjer so ključne informacije za izogib komplikacijam!

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr apr 14, 2010 12:15 pm

Ne vem zakaj nekateri toliko komplicirajo. Ko kupec plača aro za avto, mu daš vse podatke katere potrebuje za zavarovanje vozila. Naslednjič ko bo prišel po vozilo naj ima s seboj novo polico, katero narediš kopijo in to je to. Ti kot prodajalec pa ta čas porihtaš kupoprodajno pogodbo. Kupoprodajno pogodbo dobiš ZASTONJ pri vseh avto dilerjih, ki se ukvarjajo s prepisi, edino overit jo greš na upravno enoto. Tako da je strošek en euro.

Tako sem sam prodal avto in ni bilo nobenih komplikacij s papirji in še manj nobega čakanja, da bi kdo komu kaj pošiljal.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr apr 14, 2010 12:32 pm

Ja, in vedno te zadeve tečejo teko gladko :roll:
In nategatorski kupec ima vedno vse papirje sabo in zvrhan kup dobre volje.
f.taunus, če je kupec vztrajen se bo odpeljal z avtom in obljubil da ji bo poslal kopijo takoj zjutraj..prodajalka mu ustreže, kopije pa potem 2 meseca ni.

Pri Avto Krka ali na AMZS centru ti izdajo pogodbo in overitev, tako da nerabiš še na upravno hoditi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost