Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

kaj je treba pazit pri prodaji avtomobila ?

Napisal/-a dejcc Po apr 19, 2010 9:40 pm

Zanima me kaj imajo tile južni bratje neke finte. Danes pride en gledat avto z vlakom. Tip je makedonec, po telefonu se dogovorima da pride avto samo gledat in da ga 25. tega meseca vzame če je ok. Pride, pogleda avto malo še baranta ko vidi da ne spustim cene pa mi hoče dat denar na roko in takoj delat prepis/registracijo/zavarovanje.

Razložim mu da danes nemorem dat avta ker nimam kak prit domov itd. nato je ves užaljen itd. komaj sem mu dopovedal da mu danes avta NE DAM! Potem mu z prijatelji odpeljemo ker je bil že tečen in se tako nismo dogovorili.

Sedaj me kliče njegov "šef" iz makedonije in me vpraša če je on diler kaj glihal ceno, povem da je zglihal iz 2200€ na 1800€ ampak da ga danes itak nebom dal da lahko najprej v četrtek. Nekaj zmomlja da mu j**e mater in da mu je hoto ukrast 400€ in da hvala da sem povedal ter da me še pokliče nazaj ko dobi drugega kolega da pride iskat avto k meni.

Zdajle me kliče spet iz makedonije naj poberem vse iz avta da v četrtek prinesejo denar, da se nerabim nič pogajat o ceni da bo prineso tolk kak je na internetu samo da on dobi ta avto.

Je kaka finta tu?
Relax take it easY
Slika

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Po apr 19, 2010 9:45 pm

Kaka finta bi te mogla bit ? Ti ce dobis dnar , naredi prepis in on naj dela z avtom kaj ce ? tablice dol in odjavit, on pa ga naj registrira in zavaruje kak ve in zna in mir?

backspace
Novinec

Re: kaj je treba pazit pri prodaji avtomobila ?

Napisal/-a backspace Po apr 19, 2010 10:00 pm

dejcc je napisal/-a:Zanima me kaj imajo tile južni bratje neke finte. Danes pride en gledat avto z vlakom. Tip je makedonec, po telefonu se dogovorima da pride avto samo gledat in da ga 25. tega meseca vzame če je ok. Pride, pogleda avto malo še baranta ko vidi da ne spustim cene pa mi hoče dat denar na roko in takoj delat prepis/registracijo/zavarovanje.

Razložim mu da danes nemorem dat avta ker nimam kak prit domov itd. nato je ves užaljen itd. komaj sem mu dopovedal da mu danes avta NE DAM! Potem mu z prijatelji odpeljemo ker je bil že tečen in se tako nismo dogovorili.

Sedaj me kliče njegov "šef" iz makedonije in me vpraša če je on diler kaj glihal ceno, povem da je zglihal iz 2200€ na 1800€ ampak da ga danes itak nebom dal da lahko najprej v četrtek. Nekaj zmomlja da mu j**e mater in da mu je hoto ukrast 400€ in da hvala da sem povedal ter da me še pokliče nazaj ko dobi drugega kolega da pride iskat avto k meni.

Zdajle me kliče spet iz makedonije naj poberem vse iz avta da v četrtek prinesejo denar, da se nerabim nič pogajat o ceni da bo prineso tolk kak je na internetu samo da on dobi ta avto.

Je kaka finta tu?

Praviš, da mu nisi spustil cene. Potem pa, da si njegovemu "šefu/kolegu/al kaj" povedal, da je zglihal za 400 e.

In ti ker nisi imel prevoza za domov, nisi prodal avta? Pa kje za boga živiš, da rabiš tri dni da prideš domov? Si že kdaj slišal za avtobus ali vlak, mogoče za taxi?

Mal nakladaš?

:bonk :bonk
Zadnjič spremenil backspace, dne Po apr 19, 2010 10:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po apr 19, 2010 10:00 pm

Še enkrat:
-kupoprodajna pogodba (lahko je prisoten samo prodajalec)
-prodajalec mora overit pogodbo (lahko tehnični, AMZS, UE, občina) cca 1 evrov
-skupaj gresta na tehnični pregled recimo LPP, kupec plača zavarovanje, dobi novo prometno, tebi pa da kopijo zav.police.
-ti greš na zavarovalnico in prekineš zavarovanje s tvojo org.polico in kopijo police od kupca, lahko tud tehnični.
IN TO JE TO

V končni fazi tebe nič več ne zanima, kaj bo on delal z avtom.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Re: kaj je treba pazit pri prodaji avtomobila ?

Napisal/-a dejcc Po apr 19, 2010 10:03 pm

backspace je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Zanima me kaj imajo tile južni bratje neke finte. Danes pride en gledat avto z vlakom. Tip je makedonec, po telefonu se dogovorima da pride avto samo gledat in da ga 25. tega meseca vzame če je ok. Pride, pogleda avto malo še baranta ko vidi da ne spustim cene pa mi hoče dat denar na roko in takoj delat prepis/registracijo/zavarovanje.

Je kaka finta tu?

Praviš, da mu nisi spustil cene. Potem pa, da si njegovemu "šefu/kolegu/al kaj" povedal, da je zglihal za 400 e.

In ti ker nisi imel prevoza za domov, nisi prodal avta? Pa kje za boga živiš, da rabiš tri dni da prideš domov? Si že kdaj slišal za avtobus ali vlak, mogoče za taxi?

Mal nakladaš?

:bonk :bonk

Ja on je reko 1800 če lahko po telefonu pa sem reko ja pridi, itak je 1800 cena za tak zgonjen avto vlka. A njegov šef mi da 2200.

evo tiguan on mi nebi dal kopije police njegove je reko da mene to ne briga...
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Po apr 19, 2010 10:39 pm

Js sm naredu tko, k sm mel iste probleme, da sm pač enostavno odjavil vozilo in ga prodajal za malenkost nižjo ceno. Lih tako so ga odpeljeli zgoraj omenjeni, seveda brez registracije in na ene fake tablice :)

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Po apr 19, 2010 11:57 pm

tiguan je napisal/-a:Še enkrat:
-kupoprodajna pogodba (lahko je prisoten samo prodajalec)
-prodajalec mora overit pogodbo (lahko tehnični, AMZS, UE, občina) cca 1 evrov
-skupaj gresta na tehnični pregled recimo LPP, kupec plača zavarovanje, dobi novo prometno, tebi pa da kopijo zav.police.
-ti greš na zavarovalnico in prekineš zavarovanje s tvojo org.polico in kopijo police od kupca, lahko tud tehnični.
IN TO JE TO

V končni fazi tebe nič več ne zanima, kaj bo on delal z avtom.

Samo recimo, če je kupec iz tujine, kako plača zavarovanje? Če želi imeti svojo domačo zavarovalnico na primer. Potem edino, če vzame začasne tablice verjetno ne ? Toliko, da pride do svoje države ali kaj ?
Zadnjič spremenil Sonny, dne To apr 20, 2010 12:22 am, skupaj popravljeno 2 krat.

shilyeg
Nov uporabnik

Kraj: sam hrvaška ne

Napisal/-a shilyeg To apr 20, 2010 12:00 am

Lej če bo hoto da mu daš tablice mu jih daj za 500€ pa naj jih ti potem vrne...tak delajo totile dečki,da lahk avto pelje preko hrvaške...mojim znancem so vedno potem prnesli vse nazaj...drugače pa avto odjavi iz prometa ter pojdi do nekega ko ima avtoodpad in ti naj da potrdilo da je avto uničil ker po moje tot tip iz makedonije ne bo hoto prepisa nardit...vssaj tak je z temi iz srbije...
drift and die smoke and fly

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To apr 20, 2010 5:59 am

NIKOLI NE DAJAT TABLIC....
Najbolje kot so ze povedali prepis takoj in imas mir....
Nic cez par dni al ne vem kaj...
Najboljse ko se prodaja vozilo se zmenis ogled pri amzs in je mir ce se oseba odloci pac gres samo noter in vse uredis...
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov