Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dj_deep
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Zavarovanje kasko in škoda

Napisal/-a dj_deep To jun 01, 2010 7:18 pm

Kot omenjeno se je v zadjih dveh mesecih mojemu BMWju dogodile kar tri parkirne nezgode(neznani udeleženci), poškodovan je prednji odbijač, zadnji odbijač ter popraskan levi blatnik...osnovno in kasko zavarovanje imam sklenjeno pri ZAVAROVALNICI MARIBOR....in to super max. kasko...problem je v tem da je bil klepar v petek 21.05.2010 odpeljal vozilo na cenitev na Samovo ulico, kjer je bil narejen zapisnik za vse tri škodne dogotke...na zapisniku za prednji odbijač(priznana menjava) in levi blatnik(priznano ponovno ličanje) je bilo napisano pod opombami...glede odobritve boste pisno obveščeni, na zapisniku od zadnjega odbijača(priznana menjava), pa to ni pisalo. Danes sem dobil po pošti končno zapisnki in ODKLONITEV ZAHTEVKA za škodo glede prvega odbijača in levega blatnika...na hitro rečeno kot da to ni bilo možno da je naredilo drugo vozilo ob trčenju...itd in da posledice dotika niso takšne narave, da bi jih nedvomno povzročilo le drugo motorno vozilo.

Tako zadeva je sledeča...kar me zanima, kasko ni bil poceni, škoda je povzročena...kaj lahko sedaj naredim...prilagam tudi slike škode...tako da prosim za pomoč ker nebi rad plačeval odbijačev iz svoje roke ker to ni ravno poceni...

Hvala in lp

Slike:
http://www.shrani.si/f/2D/QX/3Cr7r282/p ... ac-bmw.jpg
http://www.shrani.si/f/1V/tl/4jJo9gIj/z ... ac-bmw.jpg
http://www.shrani.si/f/1C/Uo/puFBTI4/le ... ik-bmw.jpg
Opel...zakon!!!

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk To jun 01, 2010 8:00 pm

Pol bojo meni verjetno tudi zavrnili vse skupaj ker imam zadnji odbijač čisto stolčen in pa zadnji desni bok... pa isto parkirplac. Edino če se bojo na triglavu drugače odločili imam pa tudi full kasko.

dj_deep
Nov uporabnik

Napisal/-a dj_deep To jun 01, 2010 8:05 pm

ja meni nočjo priznati...tko da če lahko kdo kaj pomaga(kakšne veze) bi bil zelo vesel...
Opel...zakon!!!

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk To jun 01, 2010 8:06 pm

maš mogoče kakšnega agenta da bi lahko spelu zadevo naprej? vem isto pri sebi samo zadnji odbijač pride cca 170€ brez letvic na njih. :cry: drag šport v glavnem

dj_deep
Nov uporabnik

Napisal/-a dj_deep To jun 01, 2010 8:09 pm

ja za 170 eur dvomim da bojo komplicirali...moj zadnji odbijač pride cca 900eur sprednji pa 800eur + ličanje je vse skupaj cca 2000eur
Opel...zakon!!!

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk To jun 01, 2010 8:14 pm

dj_deep je napisal/-a:ja za 170 eur dvomim da bojo komplicirali...moj zadnji odbijač pride cca 900eur sprednji pa 800eur + ličanje je vse skupaj cca 2000eur

uf :D

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr jun 02, 2010 2:24 pm

Nočem biti pameten, vendar levi blatnik je bil podrgnjen ob neko steno ali steber. Ker se vidijo risi, ki jih povzroči zid, nikjer pa ni sledi barve. Sicer pa če imaš super kasko, uveljavljaj škodo iz naslova poškodovanje vozila (upam samo da imaš odkup 1.škode), ker drugače boš izgubil tri premijske razrede.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr jun 02, 2010 3:13 pm

Točno tako leva sp.stran ni od vozila, normalno da so zavrnili kaj si pa mislil. Lahko pa daš prek kaska in izgubiš bonitetne razrede in odbito franšizo :!:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Sr jun 02, 2010 3:21 pm

Saj sploh ni važno, če je od vozila ali pa od neznanega letečega kljukca.... Če imaš polni kasko, ti morajo ali popravit ali izplačat denar. Konec....
Tudi če sam zbrcaš avto.... Glede razredov pa se moraš sam odločit ali boš uveljavljal ali ne...
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Sr jun 02, 2010 3:42 pm

Zahtevaj komisijsko docenitev.

lp;
Jernej
Slika

dj_deep
Nov uporabnik

Napisal/-a dj_deep Sr jun 02, 2010 3:44 pm

joj kokrat bom še povedal...levo stran odbijača nisem uveljavljal ker ni bilo to...samo desna stran kjer je udrtina kjer je razvidno da se je eden rikverc parkiru... glede levega blatnika pa ne vem kdo ga je počohu!!
Opel...zakon!!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost