Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če jun 17, 2010 12:16 am

Žal mislim, da je to vseskupaj zelo težko rešljiv problem. Mogoče bo AC zaradi svojega imidža šla tvojemu prijatelju bolj na roke in se bo kaj rešilo. Vem pa za podoben primer kjer je kupec ostal brez avtomobila in denarja!!

fare je napisal/-a:Mene pa zelo moti pri vsem tem to da je prodajalec v LJ k sva kupovala avto g. Sandi XY, nama ob nakupu zatrjeval kak je prejsnji lastnik skuliran gospod 1. lastnik ki je pri njih vzel novega Accorda in ni nijer omenjal Delte ter komisijske prodaje. Torej je lagal!

:shock: Iz kje si pa ti padel? Saj vrabci že zelo dolgo čivkajo, da je avto (pre)prodajalec zadnji, ki mu človek lahko zaupa. :-:o

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro Če jun 17, 2010 9:22 am

men se je naredil podoben primer ampak ze doooolgo nazaj, l. 2003 ali 2004, tako da mi je mal cudno da so kao sele letos ugotovil, da je avto tvojga frenda ukraden
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če jun 17, 2010 10:33 am

sašo5 je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:Da leta 2008 (ali 2009) niso imel baze o ukradenih avtih???? O kasn bullshit no...

baza se imenuje "SIS" in se sproti dopolnjuje.......prvo je bila vpeljana na mejne prehode, sedaj še na vse teh. preglede in upravne enote....

Ivan36 je napisal/-a: Potem je možno, da bojo od letos dalje veliko takih vozil odkrili povezave pa grejo do zavarovalnic :idea:

točno to se je že začelo dogajat: do sedaj so bili problem avti iz Ita, sedaj postajajo že drugi in tudi slovenski....kam gredo povezave? Zanimivo vprašanje......

Sašo ko sem jaz hotel leta 2008 (3. registracija) so mi povedali, da je avto zaveden kot ukraden (SIS). Avto je bil uvožen iz IT in ga je IT policija pozabila izbrisat iz SIS-a (ogotovljeno po cca. 2 mesecih pregovarjanja s prodajalcem - on iskal po svojih vezah, in sodelovanju GPU oddelek za SIS (al neki tazga) in mojega odvetnika).
Tako,da je baza obstajala in je v uporabi od prevzema SIS oz. vstopa v schengen!
To, da imajo bazo od 2009, je nateg! Je pa vprašanje, kdaj je bil dejansko avto prijavljen kot ukraden in kdaj vnešen v bazo (birokracija na policiji)!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 02, 2010 3:45 pm

Razplet zgodbe: ADMINISTRITATIVNA NAPAKA, :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Pe jul 02, 2010 4:13 pm

fare je napisal/-a:Razplet zgodbe: ADMINISTRITATIVNA NAPAKA, :shock: :shock: :shock:

:/:o:/
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 02, 2010 4:15 pm

5cho je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:Da leta 2008 (ali 2009) niso imel baze o ukradenih avtih???? O kasn bullshit no...

baza se imenuje "SIS" in se sproti dopolnjuje.......prvo je bila vpeljana na mejne prehode, sedaj še na vse teh. preglede in upravne enote....

Ivan36 je napisal/-a: Potem je možno, da bojo od letos dalje veliko takih vozil odkrili povezave pa grejo do zavarovalnic :idea:

točno to se je že začelo dogajat: do sedaj so bili problem avti iz Ita, sedaj postajajo že drugi in tudi slovenski....kam gredo povezave? Zanimivo vprašanje......

Sašo ko sem jaz hotel leta 2008 (3. registracija) so mi povedali, da je avto zaveden kot ukraden (SIS). Avto je bil uvožen iz IT in ga je IT policija pozabila izbrisat iz SIS-a (ogotovljeno po cca. 2 mesecih pregovarjanja s prodajalcem - on iskal po svojih vezah, in sodelovanju GPU oddelek za SIS (al neki tazga) in mojega odvetnika).
Tako,da je baza obstajala in je v uporabi od prevzema SIS oz. vstopa v schengen!
To, da imajo bazo od 2009, je nateg! Je pa vprašanje, kdaj je bil dejansko avto prijavljen kot ukraden in kdaj vnešen v bazo (birokracija na policiji)!

imaš ti bmw 325? letnik 05 oz. 06 ?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 02, 2010 7:04 pm

Kovcek je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Razplet zgodbe: ADMINISTRITATIVNA NAPAKA, :shock: :shock: :shock:

:/:o:/
Ja itak, odvetnica pa bo vložila tožbo proti državo oz. uradni osebi, nekaj takega, no neka odškodnina pa le mora biti mater tip je vzel prisilni dopust zaradi tega, pa najel avto, ma cela štala, nekdo mora nekaj plačati!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jul 02, 2010 9:09 pm

administrativna napaka pri nas ali v tujini?

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe jul 02, 2010 9:35 pm

Pred leti podoben primer pri nas, ko je znanec kupil laguno, ter so ga prišli policisti na firmo iskat kot največjega zločinca, da je ukradel avto oz. kupil ukradenega, nakar so ugotovili, da se je na UE delavka zatipkala, ko je pisala št. šasije v novo prometno! Bila živa štala zaradi tega!!!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe jul 02, 2010 11:05 pm

kolesar je napisal/-a:administrativna napaka pri nas ali v tujini?
Ma pri nas. Prijava je bila kao na Policijski postaji Moste-Polje v LJubljani, tako da je verjetno kak bombar tam kaj zatipkal ali kaj podobnega. No,kolega se ze srecno vozi in upa na posteno odskodnino da si bo sel v salon po novega,hehehehe :lol:

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe jul 02, 2010 11:35 pm

Kdo oz. kako lahko brskaš po tej bazi SIS?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jul 03, 2010 5:04 am

maliBobi je napisal/-a:Kdo oz. kako lahko brskaš po tej bazi SIS?

http://www.stolencars24.eu/

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi So jul 03, 2010 3:12 pm

fare je napisal/-a:
maliBobi je napisal/-a:Kdo oz. kako lahko brskaš po tej bazi SIS?

http://www.stolencars24.eu/

Aha, sem mislil, da gre za kak drug sistem oz. bazo, sicer pa vseeno hvala :!:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov