Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

pravilno ustavljlanje vozila pri kontroli hitrosti

Napisal/-a xalfist Sr jul 14, 2010 1:47 pm

zanima me , če se kdo spozna , kakšen je pravilen postopek da te policist ustavi pri kontroli prometa? mene je namreč ustavo brez kape brez loparčka z radarjem v roki bil sem na dvo pasovnici na levi strani tako da je moral se en dobesedno umaknit da me je lahko ustavl , da sem zepeljav na desno čez oba pasa? ali je to vse ok ali ne?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jul 14, 2010 1:50 pm

V takem primeru pelješ dalje če ne moreš varno ustavit.. sam sem že dvakrat tako peljal naprej, kaj se čem js neki izpostavljat za brezveze..
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr jul 14, 2010 1:57 pm

ja sam mene je na radar dobil in potem bi še reko da sem hotel pobegnit. mene bol zanima kaki so kaj zahteve z zakonika kak je pravilen postopek če kdo kaj ve?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jul 14, 2010 2:02 pm

xalfist je napisal/-a:ja sam mene je na radar dobil in potem bi še reko da sem hotel pobegnit. mene bol zanima kaki so kaj zahteve z zakonika kak je pravilen postopek če kdo kaj ve?

Reskiraj posvet z odvetnikom in če ti reče, da ima smisel, piši pritožbo. Vem da sem sam obžaloval, da sem sploh ustavil in tudi da se nisem iz strahu, da bi plačal polno kazen in še odvetnika, odločil za pritožbo. Naslednjič se ustavi na prvem mestu, kjer ti predpisi to dopuščajo, pa naj pride za tabo, če hoče!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr jul 14, 2010 2:06 pm

Kapo + lopar(podnevi)/uno rdečo svetlečo palco (ponoči?) rabi v vsakem primeru kot je meni znano.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr jul 14, 2010 2:16 pm

to sem jaz tut že slišal ja sam nisem pa ziher

Uporabniški avatar
Jedu
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jedu Sr jul 14, 2010 2:56 pm

Policist mora bit oblečen v predpisano uniformo(sem spada tudi kapa) ampak kaznuje te lahko tudi brez. To ne pomeni, da če se pritožiš ti kazni ne bo treba plačati. Izvede se samo primeren ukrep proti policistu, ki pa nima veze s tvojim storjenim prekrškom.
Sicer moje osebno mnenje je da je tako iskanje malenkost bedarija, ampak ok.

Lp
Kategorije B, C, C+E in opravljen NPK.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr jul 14, 2010 5:12 pm

Jedu je napisal/-a:Policist mora bit oblečen v predpisano uniformo(sem spada tudi kapa) ampak kaznuje te lahko tudi brez. To ne pomeni, da če se pritožiš ti kazni ne bo treba plačati. Izvede se samo primeren ukrep proti policistu, ki pa nima veze s tvojim storjenim prekrškom.
Sicer moje osebno mnenje je da je tako iskanje malenkost bedarija, ampak ok.

Lp

tukaj se ne gre za malenkosti, preberi si vse od začetka. gre se tudi zato ker sma se vzporedno peljala z avtom ki je bil za pol dolžine avta spredaj in je mene ustavo brez loparčka kape itd sam pa tut nisem ziher koliko sem takrat peljel, na radarju pa se tut ne vidu komu je meril hitrost.

Uporabniški avatar
Jedu
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jedu Sr jul 14, 2010 5:52 pm

Ja ja mi je jasno. Ampak situacije ne morem komentirat ker je nisem videl. Pravim glede pritožbe ker policist ni imel kape. Sicer je pa tako, da streljanje z radarjem ni problematično in če je streljal tebe potem je zelo velika vrjetnost, da je bila hitrost, ki ti je bila predložena oz pokazana prava(saj pravim ne vem ker ne poznam oz nisem videl situacije) inše to- vsak policist mora opravit tečaj oz usposabljanje za ravanje z radarjem in nastrelja te lahko že zelo od daleč. In bi mogu imet res srečo da bi se ves čas ko te policist cilja peljal tako da bi avto zraven tebe zakrival tvoj avtomobil.
Lp
Kategorije B, C, C+E in opravljen NPK.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jul 14, 2010 8:16 pm

Tko debili ustavljajo na Celovški in zadnjič je nekdo tako bremzal da se je vse kadilo...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe jul 16, 2010 1:28 pm

čare je napisal/-a:Tko debili ustavljajo na Celovški in zadnjič je nekdo tako bremzal da se je vse kadilo...

mene so tako ustavli na zaloški , popolni nesposobneži oni ki bi mogli skrbet za varnost včasih ogrožajo promet in udeležence v njem, škoda da nisem snemal.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost