Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Koliko časa mladi voznik

Napisal/-a (Ales) Sr jun 16, 2010 9:18 pm

Lep pozdrav,
mislim da je tole dokaj pogosta tema, vendar po iskanju po tem forumu in tudi po drugih forumih vem samo to da za zavarovalnice si 3 leta. Za policijo pa vsak govori zase.
Torej star sem nekaj čez20, izpit imam več kot 2 leti. Ali sem za policijo še mladi voznik ali ne.
hvala
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Koliko časa mladi voznik

Napisal/-a nevermind Sr jun 16, 2010 9:20 pm

(Ales) je napisal/-a:Lep pozdrav,
mislim da je tole dokaj pogosta tema, vendar po iskanju po tem forumu in tudi po drugih forumih vem samo to da za zavarovalnice si 3 leta. Za policijo pa vsak govori zase.
Torej star sem nekaj čez20, izpit imam več kot 2 leti. Ali sem za policijo še mladi voznik ali ne.
hvala

Za policijo si do svojega 21. leta starosti (če si naredil izpit pri 18 ). Za zavarovalnico pa do tistega dneva, ko si naredil izpit.
Tako sem jaz bil mlad voznik za zavarovalnico 4 mesece več, ker sem pač naredil izpit 4 mesece kasneje (18 let in 4 mesece).

Ko boš imel 21 let ne boš več mlad voznik za policijo ;)
Zadnjič spremenil nevermind, dne Sr jun 16, 2010 9:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Samcho
Nov uporabnik

Kraj: Gorenska

Napisal/-a Samcho Sr jun 16, 2010 9:22 pm

Men vozniška vela 2 let, nato dobim novo ... 2 let nj bi biu mladi voznik, poj pa ... Tk je blo men rečen ene 3 mesce nazaj, k sm naredu izpit ... ;)
Renault CLIO 3 1.4 16V Dynamique Luxe ..! BOMBA ..!

Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr jun 16, 2010 9:25 pm

Sepravi recimo da sem nardil izpit decembra 2007 dvigno sem ga pa aprila 2008. In za policijo sem mlad voznik od aprila 2008 do aprila 2010 za zavarovalnico pa sam do decembra 2010?

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Sr jun 16, 2010 9:27 pm

hvala za odgovore.
sem zdele pogledal vozniško in velja do mojega 21. leta torej bo potem ta verzija res pravila
najlepša hvala za pomoč
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr jun 16, 2010 9:39 pm

Za zavarovalnico si 3 leta od datuma opravljenega izpita mladi voznik. Za policijo si pa do 21ga oz. dve leti od datuma opravljenega izpita. Torej, če boš naredu izpit or 25ih, boš za zavarovalnico do 28ga mladi voznik, za policaje pa do 27ga.

Če pa pri 18ih pa tako, kot sem reku, do 21ga v vsakem primeru.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr jun 16, 2010 10:01 pm

Tu me zanima odgovor na eno teoretično vprašanje. Torej če nisi več mladi voznik za policijo vendar pa te zavarovalnica še smatra kot mladega voznika, kaj se zgodi v primeru prometne nesreče če si prej popil eno malo pivo? Za policijo nisi več mladi voznik torej ne dobiš kazni (premajhna količina alkohola), vendar ali bo zavarovalnica izplačala škodo glede na to da je bil vpleten alkohol (in po njihovem mladi voznik)?

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr jun 16, 2010 10:11 pm

Kasko ziher ne velja drgač pa poglej v splošne pogoje od police.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če jun 17, 2010 7:48 am

=ZiAn= je napisal/-a:Tu me zanima odgovor na eno teoretično vprašanje. Torej če nisi več mladi voznik za policijo vendar pa te zavarovalnica še smatra kot mladega voznika, kaj se zgodi v primeru prometne nesreče če si prej popil eno malo pivo? Za policijo nisi več mladi voznik torej ne dobiš kazni (premajhna količina alkohola), vendar ali bo zavarovalnica izplačala škodo glede na to da je bil vpleten alkohol (in po njihovem mladi voznik)?

Lp

zanimivo vprašanje :idea:
mislm, da na zavarovalnico vpliva tud poročilo policije, tako da...

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne jul 04, 2010 4:26 pm

Koliko časa pred dopolnjenim 21 letom lahko greš po novo vozniško(če lahko)? Pa koliko časa traja, da naredijo kartico?

hvala

{TaMaLa}
Nov uporabnik

Napisal/-a {TaMaLa} So jul 17, 2010 9:02 am

jaz sem lahko šla kak teden ali še celo manj. kaj več pa ne prakticirajo. vsaj tukaj v celju ne. Glede kartice ti jo pošljejo domov. (sestra je v roku enega tedna dobila) jaz mam še stare knjižice :D

do kdaj je obvezno te knjižice menjat za kartice?

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface So jul 17, 2010 10:22 am

kaj se zgodi v primeru prometne nesreče če si prej popil eno malo pivo?

Kakor jaz vem, je, če pride do nesreče pod vplivom alkohola, ne glede na status voznika, kriv tisti, ki je alkoholiziran. Tudi, če je stopnja alkohola pod dovoljeno.

do kdaj je obvezno te knjižice menjat za kartice?

do leta 2018.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So jul 17, 2010 11:13 am

northface je napisal/-a:
kaj se zgodi v primeru prometne nesreče če si prej popil eno malo pivo?

Kakor jaz vem, je, če pride do nesreče pod vplivom alkohola, ne glede na status voznika, kriv tisti, ki je alkoholiziran. Tudi, če je stopnja alkohola pod dovoljeno.

No, potem ne veš kaj veliko o teh stvareh. :bonk
Je sploh kdo od vas kdaj prebral zavarovalne pogoje, ki jih prejmete ob sklenitvi zavarovanja?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov