Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

boris22
Nov uporabnik

Kraj: OBALA

Pridobitev polne a kategorije.

Napisal/-a boris22 Če avg 05, 2010 12:14 am

16.07.1997 sem pridobil po starem zakonu pri dopolnjenih 17 letih izpit a kategorije do 125 ccm. Leta 1999 sem pridobil še b kategorijo. Kasneje sem ugotovil, da so mi pod opombe pozabili izbrisati do 125 ccm. Danes sem šel na upravno enoto vprašat, če se še da popraviti izpit, pa mi je uslužbenka rekla, da se je dalo do lani oktobra. Res je moia napaka, da sem se spomnil prepozno, vendar do sedaj a kategorije neomejeno nisem potreboval, saj vozim 125 ccm skuter že dobrih 10 let. Vem da 155. člen ustave (prepoved povratne veljave pravnih aktov) pravi:
Zakoni, drugi predpisi in splošni akti ne morejo imeti učinka za nazaj.
Samo zakon lahko določi, da imajo posamezne njegove določbe učinek za nazaj, če to zahteva javna korist in če se s tem ne posega v pridobljene pravice.
Zanima me, če se da, še kej naredit. Uslužbenka v javni upravi pravi, da bi moral narediti če vmes en izpit, da ne morem direktno iz a1 v neomejeno. trenuna moja starost je 30 let.
Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če avg 05, 2010 12:28 am

Sam sem ujel še zadnje dneve,da so mi izbrisali omejitve in mi zdaj velja brez omejitev. Pa še to mi nebi uspelo,če nebi tukaj na forumu opazil tega obvestila,ki ga je objavila članica foruma ---> http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=71032

Žal so to naredili popolnoma na tih način,tako da verjamem,da jih mnogo ni tega sploh vedlo. Mislim, da ne boš proti tem ne boš mogel doseči prav nič,saj veš kako je,ko država želi denar na vsakem koraku.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če avg 05, 2010 8:17 am

Na zalost mislim da nebos nic dosegel, preostane ti opravljanje A-neomejeno.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

boris22
Nov uporabnik

Kraj: OBALA

Napisal/-a boris22 Če avg 05, 2010 8:45 am

Pri meni gre za drugačen primer. Te kategorije a1 in a2 so po novem zakonu. Meni gre na živce, ker mene vsi tretirajo kot da imam izpit a1 se pravi do 125 ccm in 11 kw. Moja kategorija je 125 ccm brez omejitve na moči in pri 18 letih avtomatično preide v neomejeno. Pri meni so se pri izdaji dovoljenja zmotili, da mi niso izbrisali pod opombe 125 ccm. Gre za zelo redek primer in me avtomatično dajo med ostale pod novem zakonu. Mogoče ve kdo za kakšnega pravnika tukaj na forumu ali če pozna kdo koga, da bi ga vprašal. Res se mi ne da, zaradi njihove napake vse še enkrat delat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 05, 2010 9:04 am

boris22 je napisal/-a:Pri meni gre za drugačen primer. Te kategorije a1 in a2 so po novem zakonu. Meni gre na živce, ker mene vsi tretirajo kot da imam izpit a1 se pravi do 125 ccm in 11 kw. Moja kategorija je 125 ccm brez omejitve na moči in pri 18 letih avtomatično preide v neomejeno. Pri meni so se pri izdaji dovoljenja zmotili, da mi niso izbrisali pod opombe 125 ccm. Gre za zelo redek primer in me avtomatično dajo med ostale pod novem zakonu. Mogoče ve kdo za kakšnega pravnika tukaj na forumu ali če pozna kdo koga, da bi ga vprašal. Res se mi ne da, zaradi njihove napake vse še enkrat delat.

Na žalost je stvar taka kot je. Veliko jih poznam, ki niso šli sproti "pobirat" vmesne kategorije, pa so padli v ta nov zakon in ostali na 125ccm in 11kW, pa čeprav so stari preko 21 ;)
Jaz sem npr. za slab mesec zgrešil, da bi dobil za neomejeno, tako sem pa obstal na vmesni kategoriji A2. Na UE ni hotela niti približno popustit. Tako moram sedaj čakat do 24, da dobim za neomejeno, pa še takrat ni zihr, da ne bom moral še kaj opravljat.
Sicer se ne obremenjujem s tem preveč, saj vozim maksiskuter in mi trenutna kategorija odgovarja.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov