Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

smblo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Družbeno koristna dela namesto plačila po plačilnem nalogu

Napisal/-a smblo To avg 10, 2010 10:20 am

Pozdravljeni!
Zanima me, če je že kdo uspel s tem, da je namesto plačila plačilnega naloga predlagal družbeno koristna dela?

Načeloma, vsaj sodeč po Zakonu o prekrških, ro ni mogoče....ampak zakon ni popolnoma jasen.

Hvala za odgovor1

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez To avg 10, 2010 10:23 am

A ne velja to samo v primeru, da kazni nisi sposoben plačati, ker nimaš konstantih prilivov na TRR oz. si nezaposlen, nekaj v tem smislu?
Če se motim se opravičujem in me lahko kdo bolj pravilno popravi.

Lp
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

smblo
Nov uporabnik

Napisal/-a smblo To avg 10, 2010 10:29 am

Jap jap! Tže drži...potem sodišče preveri....ampak ni mogoče tega naredit, če si dobil plačilni nalog-ker je hitri postopek. Mogoče je samo če je kazen določena s sodbo oz. odločbo. Vsaj zdi se mi tako sodeč po zakonu, nisem pa siguren.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To avg 10, 2010 11:15 am

Pa si ti ziher, da bi v domačem kraju pobiral smeti na avtobusni postaji, kljub temu da te vsi poznajo?

Sicer pa čist odvisno od vsakega posameznika. Jaz vem da nebi.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To avg 10, 2010 11:19 am

ManIAK je napisal/-a:Pa si ti ziher, da bi v domačem kraju pobiral smeti na avtobusni postaji, kljub temu da te vsi poznajo?

Nimajo vsi denarja. In nimajo vsi predsodkov, kot jih imas ocitno ti. Vsako delo je cenjeno...! Vsak se lahko znajde v situaciji, ko mu je pobiranje smeti edina resitev...
:)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To avg 10, 2010 12:05 pm

Daj, ne moraliziraj, pa se sam pri sebi čist odkrito zamisli, če pa bi ti to delal, namesto da plačaš 100€.

Za ta družbeno koristna dela si poiščeš eno delo pri kakemu privatniku ( ne mi govorit da ni dela za dobit, ker vsi vemo, da če hočeš in če maš voljo do dela, ga dobiš brez problema ) in namesto da odslužuješ, dobiš plačane ure in potem z tistim denarjem pokrivaš kazen.

Drugače pa je služba smetarja enako vredna kot vse ostale, dal sem jo samo za primer.

Vsako delo je častno, če ga tako opravljaš... ;)

smblo
Nov uporabnik

Napisal/-a smblo To avg 10, 2010 12:11 pm

ManIAK.....tako kot je rekel FLINK-človek se včasih znajde v stiski in preporsto nima možnosti izbire. Tukaj sicer ne gre za mene, ampak za kolega, ki me je prosil za pomoč....človek je v strašni denarni stiski in prepuščen sam sebi in tudi 100 eur težko vzame od koderkoli. Za kazen si je dejansko kriv sam, a vendar je šlo za "bedarije", najprej je zvečer iz bencinske črpalke v MB na ptujski zavil na drugi pas čez dve črti in nato še brez žimigavca zamenjal pas ter vozil brez očal (ker je imel leče-ampak to ni pomagalo).

Drugače pa ne vem kaj je narobe s pobiranjem smeti ali mogoče pomagati ostarelim ali kaj podobnega....se mi ne zdi nič manjvredno delo!

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To avg 10, 2010 12:27 pm

Maniak: ne moraliziram....verjetno se je fant znasel v hudem polozaju, da isce tako resitev. Verjetno pa je 100eur veliko premajhen znesek, da bi o tem razmisljal.
:)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To avg 10, 2010 12:31 pm

smblo: in ce odjavi in proda avto? Potem bo lazje placal kazen, pa se vzgojna bo.

smblo
Nov uporabnik

Napisal/-a smblo To avg 10, 2010 11:07 pm

Domen_: s čim pa se naj potem vozi delat?

Ok je....nisem vas prosil za nič drugega kot to, da mi poveste, če ima kdo že kakšne izkušnje s tem ali ne. Vsi ostali komentarji stila Domna in Maniaka so nepotrebni.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr avg 11, 2010 7:30 am

Na papirju ti to samo piše, obesli se ti bojo pa itak na plačo, men so se še zmerj.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr avg 11, 2010 8:00 am

ManIAK je napisal/-a:Pa si ti ziher, da bi v domačem kraju pobiral smeti na avtobusni postaji, kljub temu da te vsi poznajo?

ti maš denar, jst sm pa to že ene 3x al 4x delov, tud po lublani in je žur, je bl finoče sram kot pa tebe ko si zad srfar :D

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr avg 11, 2010 8:59 am

lenivec, to če zaradi kakeršnihkoli zdravstvenih problemov ne dobi službe je druga stvar. V mislih sem imel bolj krepkega zdravega človeka, ker fizičnega dela je res na pretek. Vidiš recimo, kolko omejitev ima tvoj stric in druge opcije kot delo v pisarni jaz ne vidim. Tega pa roko na srce z dvema troletnima šolama nebo dobil, razn prek kakšnih dobrih vez.

@vojkostar: Nevem kaj se zaj vsiraš pa vn mečeš. S tem, da si že 4x mogu opravljat družbenokoristna dela se pa res ni za hvalit. Sem povedal da nimam dobenih predsodkov pred poklicem smetar, ampak jaz tega nebi delal za družbenokoristna dela.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr avg 11, 2010 10:57 am

ManIAK je napisal/-a:@vojkostar: Nevem kaj se zaj vsiraš pa vn mečeš. S tem, da si že 4x mogu opravljat družbenokoristna dela se pa res ni za hvalit. Sem povedal da nimam dobenih predsodkov pred poklicem smetar, ampak jaz tega nebi delal za družbenokoristna dela.

Zgleda imaš k sreči zaenkrat še polno rit vsega. Če ti bi pa fino zaškripal, verjemi, da bi verjetno smeti pobiral brez rokavic po LJ ;) Imam dva kolega in eno kolegico ki, so imeli isto razmišljanje kot ti, dokler so jih starši zalagali, potem pa so prišli na realna tla, in marsikaj naredili, kar so prej zmeraj govorili, da ga ni dnarja, da bi do delal. :bonk
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost