Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Roader_
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

Možnost uveljavljanja kaska ali ne?

Napisal/-a Roader_ Sr sep 08, 2010 3:47 pm

Pozdravljeni!
Situacija je takšna. Avto (renault Megane coupe l. 2009) je stal na klancu, avto v prvi prestavi, ročna zavora zategnjena. Voznik je izstopil iz avtomobila, avto zaklenil in se oddaljil. Avto je začel počasi lezti navzdol po klancu in se po 40m zaletel v betonski steber. Na avtu je poškodovana sprednja luč, rahlo havba in celotni odbijač.
Avto je ful kasko zavarovan, sedaj pa me zanima, ali je možno pri tem uveljavljat kasko, saj ni bilo nikogar v avtu, ali mora del oz. celotno škodo krit lastnik? :roll:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr sep 08, 2010 4:29 pm

nekaj ne štekam...če je bil avto v prvi prestavi in z zategjeno ročno...kako je potem se premaknil?

sicer lahko kamot uvelaviš kasko, ampak padeš vsaj tri razrede
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 08, 2010 4:56 pm

če že ne drugač pa rečeš da si bil v avtu..

v prestavi se avto ne more peljat.. da ne govorimo o ročni..

Roader_
Nov uporabnik

Napisal/-a Roader_ Sr sep 08, 2010 5:21 pm

Tudi meni ni blo jasno kak je to možno, sam bilo je tak. :) Sam bil med prvimi na kraju "nesreče" pa sem preveril če vse rečeno drži, in je avto res bil v prestavi in ročna zavora je bila na predzadnjem zobu.
Koliko sem slišal bi se naj ta napaka na Renaultih kar dostikrat že pripetila tak da ne vem.
Zapisnik je bil že narejen da je bil avto brez voznika, zato je sedaj panika v "hiši" :lol: in sprašujem tukaj.
Hvala vama za tako hitre odgovore ;)

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr sep 08, 2010 6:34 pm

A nimajo več električnih ročnih zavor?
Sicer pa kasko se lahko uveljalvlja v enem ali drugem primeru, vendar gre bonus....
Lep dan!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 08, 2010 7:58 pm

avto je v garanciji, če se je to res zgodilo, čeprav ti ne verjamem.

Roader_
Nov uporabnik

Napisal/-a Roader_ Sr sep 08, 2010 8:44 pm

kolesar @ dokazat to bi bil prevlek problem, da bi se bodli s tem. Vprašanje je blo če je pomembno če je bil kdo v avtu al ga ni blo, ko se je to zgodilo.
Drugač pa nima električne zavore, navadna je.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr sep 08, 2010 9:07 pm

vem, da te ne zanima ta odgovor, ampak tole spada direkt pod garancijo. najbolj bi blo da kdorkol od uradnih oseb je pršu na prizorišče, da bi zapisu al pa posliku stanje menjalnika in ročne, s tem bi pa lastnik letel na Renault servis. če je vse res, se kej tazga pač ne sme zgodit.

kasko bi bil zadnja stvar na kero bi pomislu.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr sep 08, 2010 9:25 pm

se strinjam, tole so čudne zadeve, mam pa filing da imajo skoraj vsi renaulti razn cliota kar elektronsko ročno, to se vidi če probaš med vožnjo zategnit.
isto sranje se je dogajalo z passati ki imajo elektronsko na gumb

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr sep 08, 2010 9:34 pm

c.o.b. je napisal/-a:vem, da te ne zanima ta odgovor, ampak tole spada direkt pod garancijo. najbolj bi blo da kdorkol od uradnih oseb je pršu na prizorišče, da bi zapisu al pa posliku stanje menjalnika in ročne, s tem bi pa lastnik letel na Renault servis. če je vse res, se kej tazga pač ne sme zgodit.

to nebo merodajno,ker ti lahko rocno zategnes tut poj k se ze zaletis pa reces da si mel rocno zategnjeno.
edin kar pomaga je to da se mogoce da z racunalnikom pogledat a je bla zategnjena al ne...al kokr kol.
sam avto v brzini pa rocna pa da se premika ni mozno.
za sam ce je v prestavi ga je zlo tezko premikat,tko da avtor kle neki muti.aja rocna ni elektronska pri teh meganih
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Sr sep 08, 2010 9:47 pm

abbe je napisal/-a:
c.o.b. je napisal/-a:vem, da te ne zanima ta odgovor, ampak tole spada direkt pod garancijo. najbolj bi blo da kdorkol od uradnih oseb je pršu na prizorišče, da bi zapisu al pa posliku stanje menjalnika in ročne, s tem bi pa lastnik letel na Renault servis. če je vse res, se kej tazga pač ne sme zgodit.

to nebo merodajno,ker ti lahko rocno zategnes tut poj k se ze zaletis pa reces da si mel rocno zategnjeno.
edin kar pomaga je to da se mogoce da z racunalnikom pogledat a je bla zategnjena al ne...al kokr kol.
sam avto v brzini pa rocna pa da se premika ni mozno.
za sam ce je v prestavi ga je zlo tezko premikat,tko da avtor kle neki muti.aja rocna ni elektronska pri teh meganih

X2...če bi bil samo en pogoj (samo ročna ali samo v prestavi), bi mogoče teoretično še šlo, tako pa ni mogoče ;)
Če pa avtor še vedno vztraja pri tem, pa takoj na Reno pa da zrihtajo v garanciji...
kakšen kasko :?
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr sep 08, 2010 10:09 pm

Ne vem no, jaz mu čisto verjamem da se je avto začel premikati sam. Na mojem h.coupe-ju sem imel v enem konkretnem hribu zategnjeno ročno in avto v prvi prestavi, pa se mi je tudi začel premikati, sicer ne več kot 1m, ampak vseeno, če bi bil nekje sred hriba bi mi avto lahko odletel v grabo. Ročna je držala čisto ok več kot pol ure, nato pa se je naenkrat avto spomnil, da bi se premikal ... kot da bi se kaj zrahljalo. So potem preverili na servisu in ročna deluje v mejah normale.

Uveljavljaš lahko kasko.

Roader_
Nov uporabnik

Napisal/-a Roader_ Če sep 09, 2010 7:27 am

Fantje, ne se jezit in pravit da mutim :lol:
Po avto so prišli fantje iz Renault servisa, kateri so vse poslikali, seznanjeni so z dogodkom, je pa mehanik rekel, da so meli že kar nekaj takih primerov, predvsem pri Lagunah.
Hvala vsem tistim, ki ste mi odgovorili na zastavljeno vprašanje, ostali, ki pač ne vrjamete, da je to možno, upam, da se vam nikol ne zgodi kaj podobnega :lol:
Pa lep pozdrav.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če sep 09, 2010 9:28 am

Pri renoju je na žalost vse možno. Pa ne me zej napadat, da šimfam znamko na sploh ... ampak pri novejših avtih (začeli so z laguno l.02) ga renault serje na veliko. Včasih so bli pa to daleč najboljši avti za svoj dnar.

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Možnost uveljavljanja kaska ali ne?

Napisal/-a AndrejD Če sep 09, 2010 6:19 pm

Roader_ je napisal/-a:Pozdravljeni!
Situacija je takšna. Avto (renault Megane coupe l. 2009) je stal na klancu, avto v prvi prestavi, ročna zavora zategnjena. Voznik je izstopil iz avtomobila, avto zaklenil in se oddaljil. Avto je začel počasi lezti navzdol po klancu in se po 40m zaletel v betonski steber. Na avtu je poškodovana sprednja luč, rahlo havba in celotni odbijač.
Avto je ful kasko zavarovan, sedaj pa me zanima, ali je možno pri tem uveljavljat kasko, saj ni bilo nikogar v avtu, ali mora del oz. celotno škodo krit lastnik? :roll:

Sem ravno gledal in vpoklica zaradi napak z ročno ni bilo. Ja bil pa vpoklic da se lahko pedal od bremze zlomi med bremzanjem :) Mislim da samo avtomobili iz 2 tovarn...

Kasko lahko bp uveljavljaš...
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 09, 2010 6:23 pm

ce bi bla rocna elektronska bi nekak se blo mozno an,sam tko k je pa mehanicna pa nevem.pa se v prestavi si mel.sam ce so mehaniki pri renoju rekl da so mel ze take primere poj vrjetn je mozn.
sam tko iz firbca,kaksn hrib je pa bil?kok naklona je mel?
Ni vse res kar napišem

Roader_
Nov uporabnik

Napisal/-a Roader_ Ne sep 12, 2010 12:00 am

Bom objavu sliko, sam da pridem k punci nazaj ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost