Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

metod
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

zahtevek za manjvredost vozila

Napisal/-a metod Ne sep 30, 2007 11:27 am

Lepo pozdravljeni!

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z zahtevkom za manjvrednost vozila, na katerim je nastala materialna škoda. Baje lahko koristiš ta zahtevek za vozila, ki še niso dopolnila 3 leta starosti.

V mojem primeru je vozilo staro 15 mesecev. Pozanimal sem se na svoji zavorovalnici in so povedali, da je v mojem primeu to možno dobiti, vendar pa moram jaz vložiti zahtevek na zavarovalnici kateri je povzročitelj prometne nesreče torej na ADRIATIC-SLOVENICA.

Zanima me, kolikšni del nadomestila lahko pričakujem glede nato, da mi avto popravljajo že 14 dni, seveda je bil avto nevozen?
Po kakšnih kriterijih izračunajo nadomestilo za manjvrednost vozila?

Zelo bi bil zadovoljen z kakšnimi informacijami.

lep dan
Uživajte življenje

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne sep 30, 2007 12:16 pm

NAdomestilo za manjvrednost lahko dobiš od zavarovalnice, ker je tvoje vozilo manj vredno v primerjavi z enakim nekaramboliranim, višina odškodnine pa ni dovisna koliko časa "čarajo" s popravilom na servisu, temveč kvečjemu od obsega poškodb vozila.

Za bolj natačne informacije pa se obrni na zavarovalnico.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe sep 17, 2010 5:57 pm

Kako pa določijo obseg poškodb vozila oz. kako vrednostno določijo, koliko je avto manj vreden od novega ? Imajo kakšne kriterije ? Subjektivne ? :)

Po popravilu mojega sem dobil eurotax kalkulacijo, koliko so prišli deli in popravila. Je to merodajni podatek za manjvrednost vozila ?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe sep 17, 2010 6:28 pm

Sam sem slišal, da priznajo 10% od vrednosti popravila.

Kako pa je v primeru, če imaš avto na leasing. Komu nakažejo denar?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov