Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 So sep 18, 2010 1:56 pm

tukaj v členu št. 81 je napisano kakšni so lahko ti ''ležeči''

http://www.uradni-list.si/1/content?id=25884
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa So sep 18, 2010 4:15 pm

Pozdravljen

Moj stric je imel takšno izkušnjo, ko so pri nas mostove čez lokalne potoke popravljali (pred in za mostom so se prave jame naredile). Ker ravno ni počasen voznik, je priletel v lukno, ki so jo izrezali pred in za mostom (da so potem nafilali šoder, potlačili in ponovno zalsfaltirali). Ko je prileto v jamo je prebil karter na Cordobi, zvil oba prednja platišča, poškodoval pnevmatike, pa še nekaj v zvezi z končniki oz. tam okol). Na licu mesta je poklical policijo, so naredili zapisnik, in je vso škodo dobil povrnejno, čeprav je morala posredovati odvetniška ekipa njegove zavarovalnice proti predstavnikom občine, ki so se na vse pretege muzali ven, da to ni njihova cesta. V tem primeru, pa tudi ni bilo nič označeno ipd. Takratni občinski veljaki so nato popustili pritiskom zavarovalnice.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So sep 18, 2010 4:20 pm

pa kaj imate vsi nekaj tukaj težave z ležečimi policaji?
res,da so nekateri orenk visoki sam to mene čist nč ne moti sam pač zlo počas zapelem čez in ni nobenga problema....

pa kaj mate vsi tko nizke avte al kaj?

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa So sep 18, 2010 4:27 pm

@Smuky, ne gre se za to, da ima kdo probleme s policaji, ampak za dotično situacijo, ki jo je omenil avtor teme, delovišče ni bilo označeno, zaradi česar so nastale poškodbe na vozilu. Faktorji dež + slaba vidljivost + tema + neoznačeno delovišče = poškodba vozila. Če bi ga avtor opazil, bi se tudi brez problema zapeljal čezenj kot ti, mar ne :)

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So sep 18, 2010 5:46 pm

aha...hvala za info. ja, ce bi vedel da je tam tko, ne bi prislo do vsega tega.
to je istko kot da skopljejo luknjo 1 meter globoko in ne oznacijo...ce je gradbisce po mojem mnenju mora bit oznaceno.
zdej me se najbolj skrbi, kaj bi lahko bilo z menjalnikom? od udarca naprej se tezje prestavlja v katerokoli prestavo. ko ga ugasnem, pa gre komot.
deluje mi kot da ne bi sklopka primla do konca... kaka ideja?

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar So sep 18, 2010 7:52 pm

SIMY001 je napisal/-a:tukaj v členu št. 81 je napisano kakšni so lahko ti ''ležeči''

http://www.uradni-list.si/1/content?id=25884

Ne bo držalo; to kar si navedel velja za MONTAŽNE (t.j. plastične, privijačene) hitrostne ovire.

Glede oblike in zahtev za zgrajene (asfalt, beton, granit...) grbine in ploščadi za umirjanje prometa pa preberi strani 13 -15 v naslednjem dokumentu:
http://www.dc.gov.si/fileadmin/dc.gov.si/pageuploads/pdf_datoteke/TSC/TSC_03-800-druga_izdaja.pdf

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne sep 19, 2010 12:21 am

evo...sel poklical policijo.
najprej mi je frajer utrujal da mi lahko da 350 eurou in 5 pik (neprilagojena hitrost razmeram na cesti itd.)
pol pa sem se z policistko malo bolj sporazumel in je pac naredila zapisnik in je rekla da grem na zavarovalnico in recem da ma zapisnik policija. ve kdo kaj sledi po temu?
aja...pa se pol ko sem odsel sta se v najvecjem nalivu spravla slikat uni lezeci policaj :lol:
jutri bo sigurno oznacen
pa se plastika pod motorjem mi je odpadla prej dol...upajmo da bomo kaj resli

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne sep 19, 2010 1:02 am

Lahko si zamislim kak policaj je bil (zgornji del SLO 22-28let pa seveda pameten).
Drugic mu reci naj ti razlozi kako ve kolko si ti sel.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne sep 19, 2010 7:02 am

obstaja možnost da bo ta zapisnik ostal na policiji tudi po več mesecev. in ko boš prišel na policijo bodo rekli da ga še niso napisali....

zavarovalnica bo pa rekla da ga ni prejela

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne sep 19, 2010 8:56 am

ma uni policaj je bil prepameten za to delo, pa sem mu reku da sem vozu okoli 30-40 in on se vedno po svoje, da sem kao norel. prva stvar je iskal homologacije (kr je avto tko nizek), pol pa mi je se z to kaznijo utrujal in za popestritev mi gre se rect, da je ta lezeci prau lepo oznacen in da so table!!!
jaz pa :shock: kake table?? pol ko smo se malo dajali in ko sem mu reku naj mi pokaze te table pa je kr neki zamrmral in se pobral v avto. mah...nima smisla.

rekli pa so mi pac da grem na zavarovalnico (kadarkoli, vrjetno grem ze jutri) pa da ne bo problema.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Ne sep 19, 2010 9:36 am

Načeloma nimam nič proti ležečim policajem, če so seveda normalne velikosti in primerno označeni. Govora je bilo o tistih v MB pri betnavskem gozdu. Tam gre za po mojem navišje ležeče policaje pri nas, tudi če se pelješ 10km/h čez ti celi avto preruka. Tam so po mojem nekaj zaj*bali, ko so jih delali.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne sep 19, 2010 10:26 am

No sej sem ti stran prej napisal, kaj ti bo policaj reku :lol:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne sep 19, 2010 10:49 am

Kalos je napisal/-a:No sej sem ti stran prej napisal, kaj ti bo policaj reku :lol:

ja si mel prau. :lol:

evo sliko tega lezecega, se slabo vidi ampak pred njim je kr postena jama (uni pesek je itak odneslo) in tudi ce gres polzje cez udari spodaj.
Priponke
P9190034.JPG

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Po sep 20, 2010 5:27 am

yani je napisal/-a:Pri nas so se pred leti tudi odločli naredit ležečega policaja in to zelo visokega, pa še označiti so ga pozabili... :shock: na 'srečo vseh nas' so še tisto noč ga prvi nenamerno preizkusili policaji in pustili izpuh na cesti, pa še kaj je blo po mojem zvito na podvozju :lol: ni minilo do jutra, ko so ga že rezali in znižali, da si se lahko normalno čez peljal 8)

ja če se navden človk razbije gor se jim j**e če se pa polcaji pa kuj popravijo :)

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To sep 21, 2010 5:28 pm

Kolega se je pred leti ponoči peljal po neki cesti. Kot vsak dan.

Ford orion :lol: Po omejitvi je šel in kar naenkrat ga je vrglo v zrak in zabilo nazaj na tla. Še predno je avto ujel in v ogledalo pogledal kaj je povozil je bil že na drugem. Ta ga je pa razmetal po cesti da.. brezveze. Teden dni kasneje ga je na ravni suhi cesti obrnilo ko je bremzal (in z grozo ugotovil da je konkretno podvozje načel na tistih kuclih). Jeklene original feltne je zvil kot plastelin in prekleto srečo je imel da ga ni na streho obrnilo ker ga ne bi bilo več med nami. Verjetno je odveč povedat da je zdaj totalno alergičen na neoznačene policaje in da jih je nekaj kar sam prešprical.

Jaz imam 5 ležečih v prvih 100ih metrih, zgleda so totalno zblazneli z njimi. Smrt za podvozje!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To sep 21, 2010 5:36 pm

ja sej. ampak ok, dokler so oznaceni kot je treba. pac bom sel pocasi cek, kje je problem.
da pa so taki kot je razvidno iz slike...neoznaceni, pred njim nobene table (sej se vidi na sliki kar dalec) in pa se ogromna luknja pred in za njim... :evil:

pingvin
Nov uporabnik

Napisal/-a pingvin Sr sep 22, 2010 1:12 pm

Danes sem tudi jaz skoraj pustil en kos avta na tem "ležečem policaju", ki je narejen bolj za strašit nič hudega sluteče voznike kot pa za umirjat promet. Stvar je na eni strani čisto normalna za zapeljat gor, na drugi strani pa skoraj padeš dol, ker je tako strmo.
Takoj podpišem peticijo za javno bičanje tistega, ki je to sestavil iz 3/4 makadama in 1/4 asfalta.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če okt 07, 2010 6:39 pm

danes sem šel pogledat ta ležeči policaj in sem vidu,da so ga uredili...hehe....

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če okt 07, 2010 6:49 pm

ja, so ga ze pol tkoj cez ena 2 dni. :evil:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov