Napisal/-a dejvi Sr okt 20, 2010 8:38 am
Pozdravljeni!
Rabil bi nasvet, če ste imeli mogoče nedolgo nazaj kakšen podoben primer.
Pri Mostecu, kakšen kilometer naprej od ljubljanskega ZOO proti Šiški mi je zjutraj v temi priletela srna direkt na havbo. Vozil sem po omejitvi, za sabo sem imel avto na nezadostni varnostni razdalji... Poklical sem policijo, ki si je zadevo ogledala (srna je crknila na licu mesta). Avto proti divjadi nimam zavarovan (kot drugi avto v družini, ki je vreden manj kot jurja!). S strani policije sem dobil samo obvestilo o tem dogodku, zapisnik ne obstaja. Klical sem svojega odvetnika z vprašanjem ali je mogoče ugotoviti odgovorno osebo (država - kot lastnik divjadi, lovska družina itd.) in mi je dejal, da načeloma bi se lahko dalo povrniti škodo, vendar samo v primeru, da ni bilo prometnega znaka za divjad. Dejansko na tistem odseku ni nobenega znaka za divjad (sem šel gledat) v smeri vožnje proti Šiški, je pa v smeri vožnje iz Šiške proti ZOO, vendar kakšnih 300 m za tem, ko se je pripetila nezgoda (torej nezgoda se je pripetila pred prometnim znakom). No, danes kličem na policijo in jim še povem glede uveljavljanja škode preko LD, pa mi pove da že kakšnih 4 ali 5 let to ni več mogoče, ker je bil spremenjen ZVCP in da smo si dejansko sami krivi, če srna vžge v avto (torej veselo plačujmo zavarovalnice, kajne?). Se pravi, odvetnik govori eno, policija drugo. Kakšno izkušnjo imate vi? Prosim za konkretne odgovore.