Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

aarzzo
Nov uporabnik

POVRNITEV ŠKODE

Napisal/-a aarzzo Pe okt 22, 2010 8:34 am

Včeraj se mi je zgodila prometna nesreča - tovornjak je s prikolico popraskal zadnjo levo stran avtomobila - popraskan in rahlo vdrta pločevina, odbita zadnja leva luč in poškodba pri prtlažniku. Izpolnila sva evropsko poročilo - sedaj moram na njegovo tavarovalnico TILIA. Ker sam ne vem nič o škodah in teh postopkih me zanima, kaj sledi: Moj osebni avtomobil je star 17 let - nekaj sem prebral, da ti zavarovalnice ponudijo denar in sam popraviš avtomobil. Kaj se v mojem primeru najbolj izplača, saj nameravam obdržati avto še kako leto, tako da bi zamenjal npr. samo levo zadnjo luč. Je možno prejeti denar in potem se sam odločiš kaj vse boš popravil? Oziroma kaj se mi splača v tem primeru narediti?

Hvala za pomoč!!!

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Pe okt 22, 2010 10:23 am

Možno je tako kot si rekel, bo pa verjetno tvoj avto kar totalka, za pričakovati pa tako in tako nimaš kaj veliko. Vzami denar, sicer ti ga dajo le nekaj procentov, kot če bi se spustil v popravilo, vendar kot si omenil bo tako bolje. Seveda odvisno je vse skupaj koliko boš dobil.

aarzzo
Nov uporabnik

Napisal/-a aarzzo Pe okt 22, 2010 10:32 am

Se da oceniti približno škodo koliko bi v tem primeru dobil? Da me ne bodo preveč okoli prnesli, ker niti ne vem, koliko lahko pričakujem. Je to 100 EUR, več? Se je potrebno še kaj pogajati, da je to veliko premalo ocenjeno?

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Pe okt 22, 2010 1:52 pm

clio letnik 2001 ocenjen totalka je vreden 900e. tako da ne pričakuj veliko...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe okt 22, 2010 3:14 pm

jaz sem imel na Škodi za približno 1600€ škode (letnik 99) izplačano sem dobil pa 55% od te vrednosti.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe okt 22, 2010 3:51 pm

Po regeljcih ti ne smeš biti oškodovan, torej ti mora zavarovalnica kriti tvojo realno škodo ne glede na starost avta in v zvezi s tem njihov bla, bla ... ampak to uspeš samo po sodni poti.

Edit: Ne več seveda od siceršnje vrednosti avta.
Zadnjič spremenil eljuero, dne So nov 13, 2010 9:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe okt 22, 2010 6:27 pm

eljuero je napisal/-a:Po regeljcih ti ne smeš biti oškodovan, torej ti mora zavarovalnica kriti tvojo realno škodo ne glede na starost avta in v zvezi s tem njihov bla, bla ... ampak to uspeš samo po sodni poti.

Če je vrednost (nepoškodovanega) avta 100€, stroški popravila pa 300€, si oškodovan za 100€ in ne moreš pričakovati več ...

aarzzo
Nov uporabnik

Napisal/-a aarzzo Pe okt 22, 2010 7:34 pm

Zanima me še sledeče: Ko je prikolica tovornjaka oplazila zadnjo levo stran, sem pri tem odvil še bolj na stran, da bi se umaknil - pri tem sem očitno podrgnil ob en količek. Tako da je manjša praska tudi desno spredaj in manjša vdrtina. Ker tega takrat nisem opazil že takrat, niti nisva zapisala v evropsko poročilo. Je možno to dadatno navesti pri ocenitvi škode?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov