Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Vprašanje v zvezi z prodajo vozila

Napisal/-a mITJA122 Pe nov 12, 2010 5:38 pm

Torej tkle je stvar...prodati imam namen vozilo na katerem je pred 14imi dnevi poteklo prometno dovoljenje.
Po pošti sem dobil, da moram vrniti reg. tablice. Avto imam v naslednjih dneh namen prodati...

Ali moram jaz vrniti reg. tablice in avto odjavit iz prometa pred samo prodajo?
Ali lahko z kupcem napišema kupoprodajno pogodbo, mu pustim tablice, dam prometno dovoljenje in potem on sam uredi te zadeve( ali bo zadevo podaljšal ali avta več nebo regestriral)je to potem njegov problem ali kako?

Gre za starejši avto.

Hvala in Lp

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Vprašanje v zvezi z prodajo vozila

Napisal/-a hribko Pe nov 12, 2010 7:03 pm

če ga bo registriral nerabiš vrnit tablic,če ga pe nebo regestriral pa jih raje vrni,v nasprotnem primeru boš pa čez 3 mesece dobil obvestilo da jih nisi vrnil in te prsijo da jih vrneš,zraven pa bo tudi položnica ker jih nisi pravočasno vrnil.
pa še to,ko bota pogodbo overila,si prekopiraj overjeno pogodbo,tko se boš zaščitil če ga kupec nebo regestriral-navadna pogodba ne velja,mora bit kopija od overjene pogodbe
verjemi mam izkušnje ko novi lastnik ni podaljšal reg,po prometni je bil name pisan ker ni nove dvignil,tko da so preganjali zaradi tablic potemmel sem pogodbo o prodaji,vendar so mi rekli da ne velja ker ni dokaza da je overjena,tko da mi ni preostalo drugega kot pa da sem se vsedel v avto,peljal 250km daleč,dobesedno strgal table iz avta in jih nesel na občino(novi lastnik se mi pa sploh ni več javil na telefon ko sem ga skoz gnjavil al naj regestrira al pa mi naj tablice pošlje)
ja,vsaka šola nekaj stane :evil:

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: Vprašanje v zvezi z prodajo vozila

Napisal/-a mITJA122 Pe nov 12, 2010 7:17 pm

hribko je napisal/-a:če ga bo registriral nerabiš vrnit tablic,če ga pe nebo regestriral pa jih raje vrni,v nasprotnem primeru boš pa čez 3 mesece dobil obvestilo da jih nisi vrnil in te prsijo da jih vrneš,zraven pa bo tudi položnica ker jih nisi pravočasno vrnil.
pa še to,ko bota pogodbo overila,si prekopiraj overjeno pogodbo,tko se boš zaščitil če ga kupec nebo regestriral-navadna pogodba ne velja,mora bit kopija od overjene pogodbe
verjemi mam izkušnje ko novi lastnik ni podaljšal reg,po prometni je bil name pisan ker ni nove dvignil,tko da so preganjali zaradi tablic potemmel sem pogodbo o prodaji,vendar so mi rekli da ne velja ker ni dokaza da je overjena,tko da mi ni preostalo drugega kot pa da sem se vsedel v avto,peljal 250km daleč,dobesedno strgal table iz avta in jih nesel na občino(novi lastnik se mi pa sploh ni več javil na telefon ko sem ga skoz gnjavil al naj regestrira al pa mi naj tablice pošlje)
ja,vsaka šola nekaj stane :evil:

Najlepša hvala za odgovor.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost