odprti clio je napisal/-a:Podoben problem sem imel s televizorjem, kjer so ga vrnili domov zavoljo teh 45 dni. Pa sem poklical na urad (http://www.uvp.gov.si/si/javne_sluzbe/brezplacno_svetovanje_potrosnikom/), da vidim kake pravice imam, kjer mi je gospod razložil, da je vseeno, koliko je bil doma, če se še vedno ista napak pojavalja. Torej, TV je šel na popravilo 3X - vsakič zaradi iste napake in vsakič, ko je prišel domov je skoraj 2 tedna delal brez težav. Če potegnem črto: rekel mi je, da v roku 45 dni očitno niso odpravili napake in sem zaradi tega upravičen do novega televizorja. Torej pokliči modro številko in izkoristi možnost brezplačnega svetovanja, izgubiti ne moreš nič.
Sharona055 je napisal/-a:Če avtomobil po 45 dneh (neprekinjenih) ni popravljen, ti ga morajo zamenjati (zato si imel avto doma, ker bi naj bilo bolj varnoNe vem, zakaj bi moral iskat drug "bolj usposobljen" pooblaščeni (!) servis). V tem času si upravičen do povračila stroškov ali nadomestnega avtomobila. Tak je zakon, zato kar vztrajaj pri njem. Ali pa upoštevaj zgornji nasvet in jih prijavi inšpektoratu. Kdo bi to trpel pri novem avtu ?!
edit: če ti ta avto uspejo popraviti, mislim da se ti garancija podaljša za čas popravila.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost