Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Pomoč pri prometni nesreči...

Napisal/-a GT_Turbo17 Po nov 22, 2010 2:40 pm

Zdravo!

Zjutraj sem imel prometno nesrečo, starejši gospod se je vame malo zaletel v križišču. Krivdo je priznal in šla sva direkt na zavarovalnico, kjer sva izpolnila vse papirje. Zavarovalnica mi je že ocenila avto, predračun za škodo že imam. Zdaj samo čakam na sklep, kaj pa kako dobim povrnjeno, (totalka, ali se popravlja)

Torej koliko časa približno bo trajalo to? in ali se zavarovalnica ful ubada z tem kdo ej kriv in kdo ne, ker sva ful na dolgo morala opisat nesrečo... :) upam, da ne bojo komlicirali. Sem se pa jaz na zav. zapisal kot oškodovanec, gospod pa kot povzročitelj. Ni nič kompliciral...bil je pa star 90 let :mrgreen:

LP Tilen
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Pomoč pri prometni nesreči...

Napisal/-a esem Po nov 22, 2010 2:48 pm

Verjetno tudi ti domnevaš, da zavarovalnice niso enako hitre, zato ne vidim razloga, da ne poveš, za katero zav. gre. Na kateri sta bila, njegovi ali tvoji?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 22, 2010 2:53 pm

preverjali ne bodo krivde, krivec bo dobil samo še enkrat pošto katero more ali nesti na zavarovalnico podpisano ali pa poslati nazaj po pošti da je res on kriv in da se še enkrat podpiše.

postopek se potem začne, ki je sledeč, tvoja mapa gre na kup, na ta kup gre vedno več, če neboš dnevno osebno v tej pisarni se sigurno 1-2 meseca nebo zgodilo nič, če pa boš vsim težil na 100 načinov bo tvoja mapa šla spet na vrh kupa, dokler ne boš mel denarja na računu ponavljaj postopek.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Po nov 22, 2010 4:54 pm

Gre se za Zavarovalnico Maribor, na njej sva vse uredila, ker je gospod bil zavarovan tam. Jaz imam avto zavarovan pri Triglavu.

Gre se za to, da jaz avto nujno rabim za vožnjo (vsakodnevno cca 200km) in trenutno je avto nevozen, ker je zvita pesta... Popravljal ga sam, na svoje stroške ne bom. Jim raje jeeee... use po spisku!

Slika

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Po nov 22, 2010 7:03 pm

Pri meni je bilo vse rešeno v roku enega tedna in potem še par dni do nakazila. Povzročiteljeva zavarovalnica je bila pa Tilia, kjer sem tudi prijavila škodo in nihče ni nič kompliciral o krivdi.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Po nov 22, 2010 7:12 pm

Sej je tudi meni rekel ocenjevalec, da bi moral pošto dobit v roku 3eh dneh do enega tedna... :) ampak, nekako ne zaupam... :huh:

Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 22, 2010 9:15 pm

ti kar čakaj, to še nikoli ni nič rešilo v naši preljubi deželi.

Popravi sam na svoje stroške, itak boš dobil izplačano škodo ki so ti jo ocenili na TRR.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Napisal/-a GT_Turbo17 Po nov 22, 2010 9:48 pm

nene, po treh dneh grem tja nazaj. Zavarovalnica ima poslovalnico na naši firmi, tko, da sem lahko vsake 5 min tam. In bom...Še na malico jim bom hodu težit! :D

Za izplačilo se mi ne mudi tolko..ampak dokler ne izvem koliko bom dobil črno na belem...bom težil. Pol bom pa že založil, saj avto rabim. Oz. ga rabi punca..

Slika

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Po nov 22, 2010 9:53 pm

KO sem imel spomladi podobno težavo, ko je voznik pred mano zagledal prosto parkirno mesto in dal v rikverc brez da bi pogledal nazaj in se vame zaletel, je vse skupaj trajalo en tedn, in sem imel avto porihtan. Pa sva tudi šla na njegovo zavarovalnico (Generalli), jaz imam Mariborsko, izpolnila papirje ter je priznal krivdo. V nekaj dneh sem dobil pošto, tako da sem dal avto kar k ličarju.

TAko da če te tekom tedna nič ne obvestijo, jim kar zagnjavi in upam da čimprej zrihtaš.

lp D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov