Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Skoraj prometna nesreča

Napisal/-a _furby_ So nov 13, 2010 4:19 pm

sam imam z kombijem za sabo ze zeloooo dosti km in vedno ko sem prehiteval v predoru, sem se potem cisto normalno lahko vkljucu.
zdej ce nimas desnega ogledala sploh ne vem kako lahko vozis (vsaj jaz ne morem kr mam zaprt kason zadaj).
in pa na ogledalu se vedno lepo vidi ce mas koga na desni, zato ima 3/4 kombijev uno malo ogledalce, z katerim vidis sirsi kot.
tko da res ne vem kje bi bil problem. :?
turbo inside

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So nov 13, 2010 4:25 pm

Če bi ustavila na avtocesti, bi oba pokasirala še kazen, če prav razmišljam?
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po nov 15, 2010 8:46 pm

sašo5 je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:zapomni za vselej: ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL NA LEVEM PASU, NA TEMU TUDI OSTANI DO IZHODA_ kratko malo-ne menjavaj pasu....

Pri tvojem dogodku nimam za dodati kakšnega komentarja, me je pa zmotilo zgoraj zapisano. Niti slučajno ne upoštevaj tega, kar piše zgoraj. Čeprav je tunel, smo še vedno na avtocesti in veljajo pravila avtoceste. Na prehitevalni pas se lahko vključiš, kadar prehitevaš počasnejše vozilo voznega pasu. Nato pa se je potrebno vrniti nazaj na vozni pas. Tudi imena vozni/prehitevalni pas nakazujeta svojo namembnost. Nekateri pa si pravila očitno krojijo kar po svoje in jih v nekaterih primerih celo svetujejo drugim. Potem pa se čudimo zakaj takšen kaos na slovenskih cestah.

Kaos je v tvoji glavi, ker ne štekaš kaj sem napisal; še 1x tudi za tiste predhodnike, ki niso dojeli:

Kot piše: "ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL" :arrow: se pravi SLUČAJNO, slučajno je takrat, ko že prehitevaš avto(e) na desnem pasu(verjetno ni treba govorit, da prav vsi kombijo, voženi z B kat. gredo "k sneta sekira" in prav vsi, ki jih vozijo "tiščijo") in prav to sem hotel povedat, da za tistih 500-1000m dolžine tunela, ostani na levem pasu (logično je verjetno in samo po sebi umevno, da ni mišljen tukaj tunel Karavanke, Trojane ali Sv. Rok, ampak le ti na našem AC-križu zgoraj omenjene dolžine) - poglej si šentviški predor, ko prideš iz Medvod recimo, imaš ob svoji levi strani neprekinjeno belo črto in do izvoza, niti pod razno ne menjavaš pasu...........

PS in ne mi sedaj govorit, da ta teorija ne drži, čeprav je to, kar si ti podal seveda popolnoma točno, ampak jaz nisem mislil na tako prehitevanje.
uros_p je napisal/-a: Čeprav je tunel, smo še vedno na avtocesti in veljajo pravila avtoceste. Na prehitevalni pas se lahko vključiš, kadar prehitevaš počasnejše vozilo voznega pasu. Nato pa se je potrebno vrniti nazaj na vozni pas. Tudi imena vozni/prehitevalni pas nakazujeta svojo namembnost.

Nimam se interesa kregati tukaj po forumu ampak v moji glavi ni nikakršnega kaosa. Je pa nedvomno kaos v tvojem pisanju, ki ga, roko na srce, ne znam dešifrirati. Slovenščina v tvojem zgornjem odstavku je na psu, celo za forumski nivo. In kot pravim, ne mislim se kregati, dejstvo pa je, da meni in verjetno vsem ostalim iz stavka, citiram: "ČE SI SE V TUNELU ŽE ZNAŠEL NA LEVEM PASU, NA TEMU TUDI OSTANI DO IZHODA_" ni samo po sebi umevno, da se gre za 500-1000m tunele. Pa četudi bi se šlo zgolj za te krajše tunele, AC je AC in pravila so jasna in bi morala biti jasna vsem udeležencem. Brez izjem! Neprekinjena črta ima prav tako svoj pomen, vendar tuneli na AC, vsaj kolikor sem jih jaz prevozil, nimajo neprekinjene črte, temveč vselej prekinjeno. Zavajanja (z nekakšnimi samoumevnimi interpretacijami pravil) in žaljenja (s kaosi v glavah drugih), pa prosim prihrani zase. Če že ne zaradi česar drugega, vsaj zaradi vsesplošnega bontona, ko izražaš svoj jaz v javnost in pa lepše berljivosti foruma.
Slika

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Po nov 15, 2010 10:50 pm

_furby_ je napisal/-a:sam imam z kombijem za sabo ze zeloooo dosti km in vedno ko sem prehiteval v predoru, sem se potem cisto normalno lahko vkljucu.
zdej ce nimas desnega ogledala sploh ne vem kako lahko vozis (vsaj jaz ne morem kr mam zaprt kason zadaj).
in pa na ogledalu se vedno lepo vidi ce mas koga na desni, zato ima 3/4 kombijev uno malo ogledalce, z katerim vidis sirsi kot.
tko da res ne vem kje bi bil problem. :?

manka mi samo del ogledala ker je razbit, če ma ogledalo cca 20 cm po višini ga manka zgoraj 5 in spodaj 5, ker je zdrsnilo dol po držalu, se prav je na sredini, to niti nima nekega vpliva ker vidim vse normalno(sprobal vse možne pozicije okol kombija v zadnih dneh:D), tko da to ni bil razlog d ga nism vidu, pač je bil mrtvi kot, sa še zmer sm dal žmigovc in bi gospod lahko mal pobremzu. uglavnem cela bedarija kokrkol pogledam, idiotizem z ene kot z druge strani, se zgodi :/

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr dec 08, 2010 5:21 pm

torej zadeva se še kr ni zaklučla. gospod se je odloču mene kontakterat, in predlagu da mu dam 100eu v zameno da on nebo koristil škode z moje zavarovalne police, ker se je vanj zaletela ena ženska v zadnih dneh ko je bil sneg in led. predlagu sm mu sicer da se dobimo, pogledamo škodo (ker js še vedno ne verjamem da sm ga zadel, ker je blo prvotno rečeno da ima razbito ogledalo, men je pa včer reku da ima razbito kljuko pri šoferju in zadnji blatnik, kar je pa nemogoče da sem ga zadel s kasonom) in poravnamo škodo v gotovini, in formalno podpišemo dokument o sporazumu, on se pa s tem ne strinja, rad bi se pa osebno dobil z njim ker bi mu povedal svoje, glede na to da je on bil kriv za prometno nesrečo, kazen sem pa plaču jaz, pa še škodo moram krit. kaj mi preostane poleg tega da mi poči živc in mu stisnem 100eu, pa po možnosti kasnej on uvelav še na zavarovalnci?

hvala

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr dec 08, 2010 5:45 pm

ha! zadeva se je zdej v parih minutah tko obrnla, da sem se z gospodom dobil, prav tako pa moj oče(šef firme, ker je vozilo od firme).

In tip pride brez avta da si pogledamo škodo. pa prav da ne rabmo avta gledat d nej sam dava dnar. pa sm lepo reku d nam dnarja dajal dokler avta ne vidm, pa je reku da nej ne kompliceram. rekel je tut da je avto na amzsju, ker je karamboliran, a e možnost mogoče ogleda tega vozila, oz. je prost dostop do tam kjer so avtomobili?

da ne omenjam da je to kr en "kmet" mal "mutav", in da se mu je po faci vidl da hoče nekej nategnt, pa krneku muti. mater mu.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr dec 08, 2010 5:55 pm

Ne se pustit takim, upam da zmagaš 8)

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr dec 08, 2010 6:15 pm

tut fotr je reku da v nobenem primeru tip ne dobi 100eu, da nj gre kr prek zavarovalnce, neglede na vse. a je primerno v takem primeru kontaktirat policista ki je mel ta primer čez, da se zadeva razčisti tko kot je treba, ker js še zmerej trdim da se nism ne zaletu, in da posledično nism kriv,in da tut če bi se nebi bil kriv in sm po nepotrebnem plačal kazen za vse skupaj. ker sodeč po teu tipu, ki je zgledal kot pijanček, se nebi čudil da je bil pod vplivom takrat in namerno ni ustavil, ampak ne bom nič trdil, samo sklepam.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr dec 08, 2010 6:18 pm

zdj če se gre za Ljubljanskei Amzs,potem imas moznost vozilo vidt,saj so parkirani pred delavnicami ;) ...če se je "oškodovani Gosposd" res tako vedel kokr si ti opisal,potem mu ne nc dajat dokler ti nepokaze vozila in dokaze da si mu poškodoval vozilo kokr on prav :evil: ...če pa kljub temu uztraja potem napisi sporazumni dokument,katerega imas ti kot dokaz da on nemore uveljavljat skode,katero si ti povzrocu ;) ...samo ne se pustit takim b*****m ! ..ker avto je pa meu "oškodovani Gospod"?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 08, 2010 6:20 pm

Pusti naj se dalje meni direktno s tvojo zavarovalnico in ničesar plačat oz. se pač ne strinjat z njegovimi zahtevami. Če je vse bolj "mutno", zavarovalnice hitro "skenslajo" takšne zahteve, ker imajo pač svoje odvetnike.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr dec 08, 2010 6:20 pm

Ponavadi je potem tako, da če se ne moreta dva zmenit med sabo, se gre na policijo in pač po pravni poti.
Probal si se človeško zmenit in ni šlo, zdaj pa policija.

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr dec 08, 2010 6:25 pm

sem mu predlagal da se formalno opiše situacija in potrdi s podpisom da je bila škoda sporazumno poravnana, pa je rekel da nebi rad kompliciral, torej je nekaj na tem. bogve kakšen je bil avto prej, in zdej od vseh "kuponov" samo hoče povlečt par stotakov, ker je avto tko a al tko zdej razbit. in ja je na Lj AMZSJU,in se bom zjutraj osebno tudi tja odpeljal in si ogledal avto, je pa fiat stilo 2002 letnik.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr dec 08, 2010 6:46 pm

To je tak nateg že na daleč...zmente se da ogledate škodo a on pride brez avta...samo nadaljuj preko zavarovalnice.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr dec 08, 2010 6:51 pm

Škoda, da si sploh kazen plačal, ki je nisi zagrešil. Če praviš, da na tvojem kombiju ni vidnih poškodb nevem zakaj nisi vztrajal še naprej. Človek je tebe spravljal v nevarnost, zakaj nisi policistom povedal, da je on prehiteval po desni in to v predoru? Pa še pričo imaš, da se ga nisi dotaknil.

Si preveč pošten videt :) s tem, ko si se vozil za njim po odstavnem si mu samo podaril čas, da je lahko naštudiral ime firme in tablico potem je pa zginil ker bi verjetno na licu mesta dobil batine. Doma je pa pol mel čas nalomit ogledalo itd..

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr dec 08, 2010 6:57 pm

če je srebrn stilo,potem sm ga vidu na parkplacu Amzs-ja,ko sem meu pred dnevi dostavo tam ;) ..nism pa sigurn da je taprav :evil:

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Napisal/-a pavlich Sr dec 08, 2010 7:09 pm

js sm kazen plačal ker se mi s tem ni dal ubadat, zdej se je pa gospod pošteno zafrknu ker me je sploh kontakteral,, ker js njegovih podtkov nism imel-zdej jih pa mam, in mi je živc pojedu s tem k mi še naprej teži z zadevo k sm mislu da je končana.

za njim sem vozil na dokaj velki razdalji namerno da ni videl registrske, ampak jo očitno je, se pa strinjam da sem prepošten ker sem tko hitro odnehal, ampak bom pa zdej tok večji težak, in sem sammu seb garantiral da je nebo kr tko lepo odnesel. jutri grem pogledat avto, stilo je modre barve, in stopil bom ponovno v stik s policijo.

neglede na vse pa itak že od štarta vem da so me vse skupej nategnil tako polcaji kot on, sm se pa z zadevo sprjaznu že in jo jemlem bolj kot šalo ob piru z znancem, češ veš kva se je men zgodil enkrat, ampak zdej je pa prerasel meje, in se nebom dal kr tko :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če dec 09, 2010 8:26 pm

Sej policija je mogla poslikat avto... Če ni fotografij in poškodb na vozilu (ker odpravljene še niso, če ni iskal nič na zavarovalnici), bi se osebno resno zamislu kaj in kako naprej. Sej vem, s tujim t**em po koprivah... Sam, za razmislt je - ker če te mal narazn vleče...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost