Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

uvoz avta in vožnja pred registracijo ?

Napisal/-a GiGi1985 Sr jun 23, 2010 9:59 pm

Uvozil bi avto 10.7.2010 iz nemčije, avto je v tujini registriran do 2011, problem pa nastane, ker baje pri nas celoten postopek registracije traja nekje 3 tedne (DMV in homologacija...) Jaz pa bi avto rabil za na nekaj tisoč km dolgo potovanje od 15.7. Obstaja kakšna možnost, da jaz ta avto uporabljam na tuje tablice, seveda da plačam svoje zavarovanje in vse kot je treba? Še obstaja tista možnost zavarovanja avta za en mesec v DE in če je možna?

Prosim samo za resne odgovore tistih, ki imajo kaj znanja s tega področja. Hvala,LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jun 23, 2010 10:01 pm

homologacija pri ans traja 3 dni,ne 4 tedne.vsaj ko sm ga jst dol prpelal je tok trajal.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jun 23, 2010 10:10 pm

Kokr sem jst tole delal je DMV obračunan v 3-dneh...lahko tudi manj če se poskusaš zmenit. Homologacija pa isto 3 dni, ponavadi manj (na Avto Krki v NM)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr jun 23, 2010 10:14 pm

jst sm dmv placal v minuti.pac kupoprodajno pogodbo sm dal pa je me dala v un rang k padam,dala poloznco,su placat na posto pa prnesu potrdilo da sm placal pa je blo to to.
poj pa u lj na homologacijo je tip tm mal pogledal avto pa sm dobu 2 dni kasnej kartoncek,poj pa koj na tehnicnega (kasna je to bedarija ce so mi ze na homologaciji avto pregledal) pa nardim zavarovanje tablce prometno in se vozm.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jun 23, 2010 10:21 pm

abbe je napisal/-a:jst sm dmv placal v minuti.pac kupoprodajno pogodbo sm dal pa je me dala v un rang k padam,dala poloznco,su placat na posto pa prnesu potrdilo da sm placal pa je blo to to.
poj pa u lj na homologacijo je tip tm mal pogledal avto pa sm dobu 2 dni kasnej kartoncek,poj pa koj na tehnicnega (kasna je to bedarija ce so mi ze na homologaciji avto pregledal) pa nardim zavarovanje tablce prometno in se vozm.

Ja sj tiste 3 dni čakanja za DMV je čista bedarija. Sem tut že doživel da pridem tretji dan nazaj in ni bilo še narjeno in potem v 10min to uštima pred mano.
Na LPPju so mi pa homologacijo za motor naredili v parih urcah, ne vem če je za avto kaj drgač ali lahko isto tako hitro nardijo, se mi ni še nikol tko mudil da bi jih to prosil.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr jun 23, 2010 10:40 pm

ok, hvala za info, kolega je rekel da je čakal 3 tedne, se pravi spet napačne informacije... :?

Ok, pa še neki me zanima, če kdo ve oz. vsaj ve kam se naj obrnem za 100% pravilne informacije.:
Uvoz avta, vrednost 8500 eur NETTO, je potem BRUTO cena 10.115 eur ? Davek v nemčiji 19%, pravilno?
Davek po novem bi me prišel 1365 eur
Ekološka taksa 90 eur
Homologacija in tehnični 100 eur.
Še kaj drugega ?

Zdej mi ni čist jasno kako se to računa, njihova bruto ali neto cena? Ali je osnova 8500 ali 10200 eur + vse ostalo ?
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr jun 23, 2010 10:45 pm

se neki ja.homologacija 100 eur+ tehnicni 35 eur,poj mas pac novo prometno pa tablce pa cestnina.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr jun 23, 2010 11:12 pm

Osnova je po Eurotaksu - torej avto dobiš po dobri ceni v tujini, potem pa plačaš DMV na vrednost, kolikor se jim zdi avto vreden. Torej, plačaš 10k€ zanj, na upravni enoti ti reče, da je DMV na vrednost 12k€, ti rečeš prodano in mu daš ključe :lol:

[edit] in vse to zato, ker NEKATERI goljufajo z računi za plačilo nižjega DMV. Torej, namesto da bi lovili te ki goljufajo, nas jebejo vse s tem. Velika podjetja pa vseeno goljufajo, preverjeno, ker imajo veze. Jaz pa sem moral plačati DMV na 2500€ večjo vrednost, kot sem dejansko plačal za avto. Račun in vse ostalo je bilo pošteno. Pa še tipu na davčni (UE Zagorje OS, nek model, ki rahlo šepa) SE NI DALO, je rekel, da naj se oglasim v ponedeljek, da bo do takrat vse zrihtal (prišel sem eno uro pred koncem uradnih ur), potem pa seveda ni v ponedeljek storil ničesar, pa je v 10 minutah bilo vse skupaj narejeno - oziroma bi bilo narejeno, če ne bi narobe položnice napisal, da sem moral iz banke še 1x nazaj.
No, pa vsaj na tehničnega mi ni bilo treba avtomobila peljati, je avto tehnični pregled opravil kar doma na dvorišču... čudežno 8)
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

shorty88
Nov uporabnik

Re: uvoz avta in vožnja pred registracijo ?

Napisal/-a shorty88 Sr dec 22, 2010 12:00 am

Prosim za par odgovorov.

Zanima me kaj vse moram narediti če kupim avto v Nemčiji in ga pripreljem v Slo.
Kako to poteka?

hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost