Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Re: Povzročitelj nesreče se izmika krivdi.

Napisal/-a Kalos Sr dec 22, 2010 6:45 pm

Bolj se gre tukaj za odnos, kako takim sploh dajo izpit?

Če si kriv priznaš in to je to, ampak ona se verjetno sploh ne zaveda.
Slika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr dec 22, 2010 7:32 pm

Kalos je napisal/-a:Bolj se gre tukaj za odnos, kako takim sploh dajo izpit?

Res je, samo na podlagi česa pa ti pričakuješ, da takim ljudem ne bodo dali izpita mi pa tudi ni jasno ;)

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Sr dec 22, 2010 7:58 pm

Kot so ti rekli, si naredil napako, ker nisi poklical policije. Dandanes je pametno klicat policijo, ker narod je postal svinjsko nesramen, v tvojem primeru pa tak kultura voznice na osnovi pobertetnika, če ne še slabše.
Drugače pa jaz pravim, da takšne ljudi bo slej ko prej hudič pojahal :evil:
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr dec 22, 2010 8:07 pm

prijavi policiji. bo se te zapomnila, še kazen bo padla.. če ji seveda dokažete

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr dec 22, 2010 8:50 pm

prijaviš policiji, rečeš da je po pregovarjanju ušla iz kraja nesreče, to je to, upam da maš kake fotke z mobilca.......

eUros
Nov uporabnik

Napisal/-a eUros Sr dec 22, 2010 9:00 pm

Meni se je tudi enkrat en v zadek zaletel, sva umaknila avta s ceste, pa me dec sprašuje kako bova rešila situacijo. Sm reku: bo policija rešila. Nato kličem policijo in povem da je prišlo do nesreče bla bla in me policaj vpraša, če ni možno da se zmeniva z povzročiteljem na kraju nesreče ? Sm reku da ne (pač ... malo je ljudi na svetu, ki jim verjamem). Pridejo oni tam, izpolnemo evropsko poročilo (to je za zavarovalnico dovolj) in gremo vsak po svoje. Škode na "uč" ni bilo veliko, čeprav je bilo potem vsega skupaj 475€, kar pa ni malo (seveda je krila zavarovalnica). Torej, v takih primerih je najbolje policijo klicat, sej majo čas, itak bolj malo delajo.
LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr dec 22, 2010 9:48 pm

Ampak vedi da ko policija pride na mesto dogodka, bodo najmanj enemu začeli pisat položnico, ali pa oba udeleženca preiskali do nazga. Razen če gre za uvidevnega policista, ki ti že na začetku pove da se raje sama zmenita.
Tako je bilo nazadnje v mojem primeru, ko sem na ozkem nepreglednem ovinku s traktorskim mulčerjem potegnil vogal sprednjega odbijača enemu bavarcu 525. On je imel kasko in za vsak primer poklical policijo da mu ne bi na zavarovalnici kaj komplicirali. In policist ki je prišel, je lepo razložil da se sama zmeniva da ne bo položnic, nato pa pokazal kako kaj izpolniti na Europoročilu.

Če pa vidiš da z drugim udeležencem ne prideš niti do euro poročila, pa nimaš za razmišljat drugega, kot samo 113 številko.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Če dec 23, 2010 9:39 am

Kje se da dobiti sploh to prazno euro porocilo? Verjetno AMZS oz. vsi tehnicni pregledi?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 23, 2010 9:53 am

hrošč je napisal/-a:Kje se da dobiti sploh to prazno euro porocilo? Verjetno AMZS oz. vsi tehnicni pregledi?

Vsaka zavarovalnica ma to poročilo.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če dec 23, 2010 10:15 am

samo tudi evropsko poročilo ni verodostojno za zavarovalnico. sem se pogovarju z svojo agentko, in je povedala, da za zavarovalnico to ni dovolj. pa tudi če napiše povzročitelj, da je kriv itd. če se dogovorita, je najbolje izpolnat evropsko poročilo in kr takoj it na povzročiteljevo zavarovalnico (če je le čas odprtja), da se tam uradno podpiše. ker eni packi se kljub evropskemu poročilu hočejo zmuznat.

takoj ko vidiš, da človk malo komplicira, je res najbolje policijo poklicat. pa še tut s takim, ko bi se lahko zmenu, ti lahko oteži življenje.
Lep pozdrav :)

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Če dec 23, 2010 12:58 pm

Naj ti takoj izpolne evropsko poročilo, sicer ji obljubi kazensko ovadbo zaradi goljufije. Imaš pričo ona pa ne kolikor sem razumel.

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Če dec 23, 2010 1:18 pm

Aston je napisal/-a:Pozdravljeni.

Včeraj popoldne sem imel manjši trk: stojim pred rdečim semaforjem v koloni, ko se mi v zadek avta nekdo zaleti. Škode sicer ni bilo veliko, pač popraskan odbijač in na enem mestu rahlo vdrta in napokana plastika. Problem pa nastopi pri povzročiteljici nesreče, ki se že na samem začetku obnaša skrajno nesramno kot da sem jaz povzročil nesrečo, trdi da sploh ne ve kaj se je zgodilo, zanika vso krvdo in se nasploh obnaša zelo arogantno. Seveda se tudi na njenem vozilu vidijo sledi trka, počen okvirček tablice, spraskan odbijač na katerem so vidne sledi barve iz mojega odbijača. Kljub temu, da ji to pokažem ona še vedno trdi da to ni možno in se izmika krivdi. Potem moj sopotnik reče, da če ne gre drugače pokličemo policijo, seveda se gospa tudi s tem ne strinja zato po nekaj minutnem pregovarjanju pridemo do dogovora, da jaz peljem avto na uradni servis kjer ocenijo škodo, mi dajo predračun popravila, ki naj bi ga gospa sama plačala. Evropskega poročila tudi ni hotela izpolnit saj bi kot pravi izgubila bonus pri zavarovalnici.
Takoj naslednji dan zjutraj obiščem uradni servis kjer pravijo da je potrebno barvanje celotnega odbijača in da so lahko poškodovani tudi nosilci odbijača, popravilo naj bi stalo okrog 200 eur. Takoj pokličem gospo ji to povem, da imam tudi potrdilo iz servisa in ona se spet začne skrajno odrezavo izmikat, da ne bo nič plačala, da je bil lahko avto v tem času že spet zaleten... in potem se nekako zmenimo da naj potem izpolne evropsko poročilo, vendar se tudi temu izmika češ da je na dopustu, da nima časa in da se slišimo spet drugi teden. Tako, da kaže da tudi s tem ne bo nič.
Zato ne vem kaj naj še storim, da bi klical policijo je prepozno, gospa noče sodelovati in se še zmeraj izmika krivdi, imam pa vsaj njene podatke.

Kar me od vsega najbolj razjezi pa je njeno obnašanje, skrajna aroganca, sprenevedanje, odnos...
Vem da sem delno za situacijo tudi sam kriv ker bi mogel takoj poklicati policijo ali pa vztrajati pri evropskem poročilu

Lp

sam to bom reku,dobra šola za drugič......poklical bi policijo,pa nebi imel problemov!!!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če dec 23, 2010 2:49 pm

MuRiCi je napisal/-a:
Aston je napisal/-a:Pozdravljeni.

Včeraj popoldne sem imel manjši trk: stojim pred rdečim semaforjem v koloni, ko se mi v zadek avta nekdo zaleti. Škode sicer ni bilo veliko, pač popraskan odbijač in na enem mestu rahlo vdrta in napokana plastika. Problem pa nastopi pri povzročiteljici nesreče, ki se že na samem začetku obnaša skrajno nesramno kot da sem jaz povzročil nesrečo, trdi da sploh ne ve kaj se je zgodilo, zanika vso krvdo in se nasploh obnaša zelo arogantno. Seveda se tudi na njenem vozilu vidijo sledi trka, počen okvirček tablice, spraskan odbijač na katerem so vidne sledi barve iz mojega odbijača. Kljub temu, da ji to pokažem ona še vedno trdi da to ni možno in se izmika krivdi. Potem moj sopotnik reče, da če ne gre drugače pokličemo policijo, seveda se gospa tudi s tem ne strinja zato po nekaj minutnem pregovarjanju pridemo do dogovora, da jaz peljem avto na uradni servis kjer ocenijo škodo, mi dajo predračun popravila, ki naj bi ga gospa sama plačala. Evropskega poročila tudi ni hotela izpolnit saj bi kot pravi izgubila bonus pri zavarovalnici.
Takoj naslednji dan zjutraj obiščem uradni servis kjer pravijo da je potrebno barvanje celotnega odbijača in da so lahko poškodovani tudi nosilci odbijača, popravilo naj bi stalo okrog 200 eur. Takoj pokličem gospo ji to povem, da imam tudi potrdilo iz servisa in ona se spet začne skrajno odrezavo izmikat, da ne bo nič plačala, da je bil lahko avto v tem času že spet zaleten... in potem se nekako zmenimo da naj potem izpolne evropsko poročilo, vendar se tudi temu izmika češ da je na dopustu, da nima časa in da se slišimo spet drugi teden. Tako, da kaže da tudi s tem ne bo nič.
Zato ne vem kaj naj še storim, da bi klical policijo je prepozno, gospa noče sodelovati in se še zmeraj izmika krivdi, imam pa vsaj njene podatke.

Kar me od vsega najbolj razjezi pa je njeno obnašanje, skrajna aroganca, sprenevedanje, odnos...
Vem da sem delno za situacijo tudi sam kriv ker bi mogel takoj poklicati policijo ali pa vztrajati pri evropskem poročilu

Lp

sam to bom reku,dobra šola za drugič......poklical bi policijo,pa nebi imel problemov!!!

Kot je bilo že rečeno, drugič ni kaj za razmišljat. Nesreča se zgodi, krivec je znan...če KARKOLI ugovarja ali muti se pokliče policijo. Če se izgovarja da bo izgubil bonus in drugo bla bla...jst sem naredil tako, da sva izpolnila evropsko poročilo, vse poslikala in potem ko je res hitro vse zrihtal na svoje stroške sva raztrgala poročilo. Da bi mi pa baba začela tko kot tebi zgoraj...ma dj no, samo telefon v roke, ne bi je poslušal niti ene besede.

Mam vprašanje tukaj za ostale, čist informativno...kot sem opisal zgoraj, vse smo poslikali in izpolnila evropsko poročilo, kjer je napisal da je bil kriv. Mi to poročilo potem kaj koristi, če ga recimo po tednu-dveh vložim, v primeru da bi se povzročitelj kasneje začel izmikati?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So dec 25, 2010 12:49 pm

Dobro, tudi policijo ni potrebno za vsak mišji repek klicat... Sem imel že dva primera, pa smo ju rešli z evro poročilom, res pa je, da se mora povzročitelj še naknadno izreči za krivega na zavarovalnici (oz. podpisati izjavo). Na srečo mi je v prvem primeru dobro svetoval kolega, tako da se nisem učil na lastnih napakah, in povedal da naj slikam kraj nezgode in obe vozili ter dobro skiciram prometno na evro poročilo. Četudi se začne kasneje povzročitelj izmikati, se iz tega da razbrat, kdo je kriv.

Npr.: če bi že delala evro poročilo, bi narisal križiše, označil ulice, narisal semafor in doadl, da je svetila rdeča. Nedvoumno narišeš še svoj položaj in položaj povzročitelja (v tvojem zadku) ter eventuelno še druga vozila. Klicat policijo, če povzročitelj pokaže interes, da bi rešil zadevo, je za moje pojme nesramno. Natančno skicirat in poslikat - ne verjamem, da je na forumu še sploh kdo, ki bi imel GSM brez fotoaparata.

Avtorju pa - ne vem, kako si lahko mislil, da sta se zmenila, če je zavrnila tako evro poročilo kot tudi policijo.

@gecco Primer ne zastara 3 leta (vsaj tako je bilo še nekaj časa nazaj) in lahko vložiš; če se povzročitelj že zdaj izmika, pričakuj zaplete, še toliko bolj, če sta oba na isti zavarovalnici. V slednjem primeru ti bodo kaj hitro predlagali deljeno krivdo. Če pa je iz vsega materiala razvidno, da nisi kriv, pa se nimaš česa bat (kolikor sem sam sledil določenim zadvam).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov