Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Dedovanje avtomobila

Napisal/-a DJ_MiheC So jan 08, 2011 11:37 pm

LP
Imam težavo glede dedovanja avtomobila. Od starega očeta, smo podedovali zelo malo vreden 21 let star avto. Ker je avto dlje časa stal, sem se odločil za uporabo le-tega. Ker sta dediča (moj ata in moj stric) v sporu, me zanima, ali obstaja kakšna možnost za registracijo slednjega, saj z dogovori ne bomo prišli dlje. Na sodišču je sicer omenil, da se za avto ne zanima, a je sodišče razdelilo vsakemu polovico. Na žalost sem prepričan, da se avtomobilu ne bo odpovedal samo iz principa (za škodovanje meni), kot že v mnogih stvareh.
Prosim za vsak dober nasvet!

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Re: Dedovanje avtomobila

Napisal/-a Atrox Ne jan 09, 2011 12:00 am

Če se ne morte zmenit potem pa tut k***. Ta pravi Slovenci ni kej..

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jan 09, 2011 8:52 am

Atrox je napisal/-a:Če se ne morte zmenit potem pa tut k***. Ta pravi Slovenci ni kej..

Točno tko, slovenska bolezen...sam komi čakajo vsi da enga pobere in potem napadejo kot kobilice...pol moreš pa pošpricat s sredstvom proti kobilicam pa je vredu..
FOLCIKA - SCIROCCO

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jan 09, 2011 9:14 am

Verjtno, da dokler ni avtomobil od nekoga ga ne moreš registrirat.

V čem pa je problem, da se ne bo odpovedal 21 let staremu avtomobilu. Jaz bi se mu pa naj ga odpelje in ima na dvorišču kup železa.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne jan 09, 2011 9:43 am

DJ_MiheC je napisal/-a:LP
Imam težavo glede dedovanja avtomobila. Od starega očeta, smo podedovali zelo malo vreden 21 let star avto. Ker je avto dlje časa stal, sem se odločil za uporabo le-tega. Ker sta dediča (moj ata in moj stric) v sporu, me zanima, ali obstaja kakšna možnost za registracijo slednjega, saj z dogovori ne bomo prišli dlje. Na sodišču je sicer omenil, da se za avto ne zanima, a je sodišče razdelilo vsakemu polovico. Na žalost sem prepričan, da se avtomobilu ne bo odpovedal samo iz principa (za škodovanje meni), kot že v mnogih stvareh.

Žal ne boš mogel z avtomobilom storiti nič. Morda se lahko le dogovorite, da ga odkupiš, kar pa kot sam praviš ne pride v poštev ker imaš opravka z nerazumnimi. Tako da žal bo tudi tale avtomobil končal kot prenekatera dediščina pri nas....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 09, 2011 11:29 am

povedal bom samo teorijo ker se v praksi še nisem znašel v takem položaju ( položaj je sicer bil , samo žlahta ni konvencionalno slovenska) ...

da oče prepiše polovico avta nate(to je itak prvi korak!)

prva stopnja je , da avto oceni sodni cenilec ... potem pa je več opcij : ena je , da mu prek sodišča nakažeš polovico cenitve in ti le to (sodnik)dodeli polno lastništvo.. će imaš možnost povprašaj nekoga (ali pa sodnika izven dvorane ) kakšna je možnost te opcije in na kakšen točno način je treba to izpeljati..pomembno je , da se sodnik strinja s cenitvijo (če se seveda stric ne bo pritožil na cenitev)..
podopcija je , da ne kontaktiraš s stricem , ampak ponudiš (ko boš lastnik očetove polovice TI! - torej morata z očetom narediti kupoprodajno pogodbo!!!!) poplačilo stričeve polovice kar prek odvetnika (odvetnik bo stricu predlagal tvojo ponudbo , ta pa se bo ali pa ne strinjal z njo) , ki ti izda potrdilo o plačilu in izpolnjeno kupoprodajno pogodbo za polovico avta..

druga opcija je , če je avto (na tvojo srečo) seveda pri tebi na dvorišču , da stricu od dneva cenitve zaračunaš ležarino in ko znesek ležarine (po nekem obstoječem uradnem ceniku seveda) dopolni polovico ocenjene vrednosti zahtevaš od strica (na žalost verjetno spet preko sodišča ) poravnavo - izravnavo - izterjavo njegove polovice za pokritje ležarine...

tretja opcija je , če je samo oče skregan s svojin bratom , ti pa ne , da oče prepiše polovico avta nate(to je itak prvi korak!) ti pa se potem mirno dogovoriš - izpogajaš - o plačilu "polovice" vrednosti .. potem bi ti mogoče uspelo vse opraviti z normalnim prepisom polovice vozila nase...

nisi pa napisal , koliko je približno vreden avto ... če je razen tega da je bil dedkov , sploh vredno zgubljati živce , čas in denar ... lp
plin je cnej k bencin

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Ne jan 09, 2011 11:40 am

Jaz bi šel na uradni servis (za avto je pač treba skrbeti :D) in naj ti naredijo uredni predračun vseh delov, ki jih je treba zamenjati pri 21 let starem avtu, potem pa do strica terjat polovico tega zneska...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 09, 2011 12:00 pm

DJ_MiheC je napisal/-a:LP

če pogledamo kako je sodišče "razsodilo" ... vse stvari pol-pol... saj ni čudno da je potem samo kreganje .... enmu avto drugemu motor pa basta... vsak bi imel nekaj dedkovega (sicer brez neke hude vrednosti ampak v spomin nanj) pa nobenemu se ne bi šlo za dvojno solastništvo...
plin je cnej k bencin

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 09, 2011 12:47 pm

Najhitreje je da se stricu avto izplača in čao,če bo sral mu ga porini pred bajto pa naj ga ma tam.Če serje že za 21 let star avto,,kako mora potem šele za drugo zapuščino??

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 09, 2011 12:55 pm

čare je napisal/-a:Najhitreje je da se stricu avto izplača in čao,če bo sral mu ga porini pred bajto pa naj ga ma tam.Če serje že za 21 let star avto,,kako mora potem šele za drugo zapuščino??

Pa ste sigurni da je stric tisti ki je začel z kompliciranjem, vprašanje gdo je bil bolj pogolten da se je vse to začelo. :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 09, 2011 1:01 pm

čare je napisal/-a:Najhitreje je da se stricu avto izplača in čao,če bo sral mu ga porini pred bajto pa naj ga ma tam.Če serje že za 21 let star avto,,kako mora potem šele za drugo zapuščino??

je napisal , da je sodišče ŽE razsodilo ! avto gre pol-pol in to je pravno dejstvo..

po tvoje naj mu najprej plača polovico in potem če se stric ne bo strinjal naj mu ga porine k njemu na dvorišče ?? ta ni najbolj uspešna varianta..
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 09, 2011 1:04 pm

lancia hf je napisal/-a:Pa ste sigurni da je stric tisti ki je začel z kompliciranjem, vprašanje gdo je bil bolj pogolten da se je vse to začelo. :?

ne se obremenjevat kaj je bilo ... in kdo je kaj kompliciral .. vprašanje je kako priti do polnega lastništva avta sedaj , ko je zapuščinska razprava končana in pravnomočna ... ne kako se naj oče in stric pobotata...
plin je cnej k bencin

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne jan 09, 2011 1:36 pm

Za kak avto se pa gre? Ker 21 let star avto, sploh pa samo polovica avta ni vredna več kot tri mestne vsote denarja €, pa še taprva cifra ni večja od 5, če ne celo od 3...

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC Ne jan 09, 2011 8:12 pm

lancia hf je napisal/-a:

Pa ste sigurni da je stric tisti ki je začel z kompliciranjem, vprašanje gdo je bil bolj pogolten da se je vse to začelo. :?

Ne sodi po svoje, ker ne poznaš situacije. Prosil sem za nasvet in ne za razsodbe, kdo je kaj kdaj... Hvala!

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC Ne jan 09, 2011 8:24 pm

plinaš je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Pa ste sigurni da je stric tisti ki je začel z kompliciranjem, vprašanje gdo je bil bolj pogolten da se je vse to začelo. :?

ne se obremenjevat kaj je bilo ... in kdo je kaj kompliciral .. vprašanje je kako priti do polnega lastništva avta sedaj , ko je zapuščinska razprava končana in pravnomočna ... ne kako se naj oče in stric pobotata...

Hvala za prikaz bistva teme oz. vprašanja!

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC Ne jan 09, 2011 8:26 pm

Vsem s produktivnimi odgovori, se za enkrat zahvaljujem! Upam, da še pride kakšna dobra ideja.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne jan 09, 2011 8:26 pm

Še pred vsem, pa lahko sam obiščeš strica in ga prosiš če ti lahko (brez poplačila) prepiše njegov del nate, glede na to da se mu je na sodišču načeloma odrekel in da lepa beseda lepo mesto najde, boš mogoče dobil avto brez vseh komplikacij.

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC Ne jan 09, 2011 8:59 pm

TommyGun je napisal/-a:Še pred vsem, pa lahko sam obiščeš strica in ga prosiš če ti lahko (brez poplačila) prepiše njegov del nate, glede na to da se mu je na sodišču načeloma odrekel in da lepa beseda lepo mesto najde, boš mogoče dobil avto brez vseh komplikacij.

Glede na to, da mi je že grozil s smrtjo, dvomim da bo pristal na to...

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po jan 10, 2011 12:18 am

Če ti pa je grozil z smrtjo pa emm, maš priče pa ga pač prijavi, mogoče ga bo Sv. BogPomagaj spravilo k pameti :evil:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov