Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Pritožba ali naj poravnam ?

Napisal/-a tomaz07 Pe jan 14, 2011 10:39 pm

Pozdravljeni

Zjutraj ob dveh smo se peljali po cesti, nato nas ustavi policija. Jaz sem sedel odzadaj in privezan. Policaj je kr takoj rekel, da to bo plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu. Seveda sem skoz bil privezan edino, ko sem si moral vzet denarnico iz žepa. Bil je še eden zraven in sta oba rekla, da ko sta se za nami peljala, da nisem bil privezan. Zanima me kak mi lahko on dokaže, da nisem bil privezan ? Se naj pritožim ali škoda časa, na koncu bom pa itak moral celoten znesek poravnat ?

Lp
Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Pritožba ali naj poravnam ?

Napisal/-a hribko Pe jan 14, 2011 10:44 pm

raje plačaj polovičko,ker proti policistom zelo težko kaj dokažeš-na koncu boš kriv, pa plačal celoto pa še kak evro več za postopek obravnave

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Pe jan 14, 2011 11:06 pm

Samo plačaj dokler je še polovička.

Pred zakonom naj bi bili vsi enaki. Seveda navidezno.
Ko prideš pred sodnika za prekrške ti pa takoj pove, da je policist uradna oseba in zato torej zaupanja vredna (ter nimaš proti njemu za burek)!
Protiustavno ampak jebat ga.
Nima smisla.

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Pe jan 14, 2011 11:52 pm

Glede na to da sta kao oba potrdila bols da placas , men se je zgodilo da smo napisali pritozbo policaj je povedu zgodbo dalec od resnice itak je sodnica verjela njemu ka bos? Lahka posles na sodisce za clovekove pravice al pa zgodbo v zurnal.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So jan 15, 2011 6:36 am

Zal ocitno lahko dokazejo kar zelijo. Sem imel tudi izkusnjo, ko se je policaj fino in po dolgem zlagal <se danes ne razumem kaj ga je prijelo in vedno do takrat sem mislil da ljudje pretiravajo s temi 'zgodbicami'>. Naceloma bi bilo prav, da bi se pritozil, a v tvojem primeru to nima smisla po mojem. Po vsej verjetnosti bos vec placal.

Uporabniški avatar
tomaz07
Novinec

Napisal/-a tomaz07 So jan 15, 2011 1:23 pm

Pa podpisat tudi nisem hotel. Je napisal: ne želi podpisat, razloga ne navaja. Sem mu pa skoz govoril, da se moral denarnico vzet iz žepa. Pa še rekel je, da se je 100km/h pripeljal odzadaj pa se je videlo, da nisem bil pripasan :huh:
Renault Megane Coupe 1.6e.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So jan 15, 2011 2:52 pm

Poglejmo iz posvem objektivne plati.

Med vožnjo moraš biti ves čas pripasan, tudi takrat ko si denarnico iz žepa vlečeš. Torej si bil za trenutek nepripasan, žal ravno v trenutku ko je to videl policist.

Tako da za pritožbo nimaš ravno nekih pametnih izgovorov in si po mojem mnenju nima smisla komplicirati življenja zaradi te prigode. ;)

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ So jan 15, 2011 3:43 pm

@ f.taunus jaz mislim da se je odpasal ,koje avto že stal in je moral pokazat osebno policaju.

Sam mislim da z pritožbo neboš nič dosego. Rajši plačaj totih 60€. Pa vem da vrjetno ni lahko ker za mene je 60 € že kr veliko pač tak je to v naši prelepi deželi.

LP Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost