Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Kaj je bolje? Pihanje ali odvzem krvi?

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 30, 2011 12:56 pm

za pir ali dva se ti ni treba sekirat. Čist tko za primer: pol litra spitega piva, po ene 45 minutah kontrola, rezultat 0,05 promila.
Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky To feb 08, 2011 5:45 pm

Jaz moram reč,da še nikoli nisem šel pijan za volan oziroma 1-krat sem šel in glih takrat so me ustavili policaji.Se dobro spomnem,da ko sem zagledal liziko sem si rekel "zdaj sem pa naj****".No in me ustavijo policaji in me policaj vpraša,da če sem kaj pil in jaz rečem ja in policaj meni koliko in jaz njemu dosti in on meni kaj pa ste pili in jaz njemu cviček in on meni a je bil dober cviček in jaz njemu ja je bil dober on policaj meni....lahko greste in pejte direkt domov pa da vas ne vidim več cesti in sem šel....Nič nisem pihal,nobene kazni....Sem imel srečo.....
Od takrat naprej nikoli več nisem šel pijan za volan tako,da res nevem kako je s tem pihanjem in odvzemom krvi.Sem pa mnenja,da je odvzem krvi bolj točen.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To feb 08, 2011 6:17 pm

No me zelo veseli, da se ni v tej temi našel nekdo, ki veselo razlaga, kako je po 10 spitih pirih pri policajih pihal z prepone ali iz tebuha al n vem kaj sm že use slišu uglaunem, da na konci ni nč pokazalo :D Te buče so najbolš :D ... ja ja spij mal ojla čez ... pa nrdi plast čez alkohol v želodcu in pol n č ne napihaš ... :lol: :lol:
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To feb 08, 2011 6:38 pm

Jaz sem spil eno veliko pivo ob cca 18h30 in še eno ob 19h15, ob cca 19h30 so me ustavili, rekel sem da sem ravno pil tako da smo počakali še dobrih 10min in napihal sem 0,12, tako da sem šel gladko skozi...oz sem plačal samo za prehitro vožnjo :lol:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To feb 08, 2011 7:25 pm

Matey_ je napisal/-a:No me zelo veseli, da se ni v tej temi našel nekdo, ki veselo razlaga, kako je po 10 spitih pirih pri policajih pihal z prepone ali iz tebuha al n vem kaj sm že use slišu uglaunem, da na konci ni nč pokazalo :D Te buče so najbolš :D ... ja ja spij mal ojla čez ... pa nrdi plast čez alkohol v želodcu in pol n č ne napihaš ... :lol: :lol:

tik preden pihaš spit vsaj pol litra mleka - to vem, da pomaga, ko je koma pijan napihal 0.16
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To feb 08, 2011 7:31 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:No me zelo veseli, da se ni v tej temi našel nekdo, ki veselo razlaga, kako je po 10 spitih pirih pri policajih pihal z prepone ali iz tebuha al n vem kaj sm že use slišu uglaunem, da na konci ni nč pokazalo :D Te buče so najbolš :D ... ja ja spij mal ojla čez ... pa nrdi plast čez alkohol v želodcu in pol n č ne napihaš ... :lol: :lol:

tik preden pihaš spit vsaj pol litra mleka - to vem, da pomaga, ko je koma pijan napihal 0.16

Sej upam da j to ;)

Slika
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Sr feb 09, 2011 8:56 am

đabe gladko skoz pod dovoljeno mejo , kaj ce bi naredil nesrečo --... in bi pol napihu pod mejo

posledice?

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr feb 09, 2011 12:02 pm

jamie je napisal/-a:đabe gladko skoz pod dovoljeno mejo , kaj ce bi naredil nesrečo --... in bi pol napihu pod mejo

posledice?

največjo smolo moraš imeti, ko se nekdo vate zaleti, ti pa napihaš...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 09, 2011 12:26 pm

JureV je napisal/-a:Merjenje alkohola v izdihanem zraku je zelo natančno in ne bo skoraj nobene razlike pri meritvi direktno iz krvi.
Problem nastane pri meritvi, ki se je bila opravljena več kot 5 ur po nesreči oz. kontroli, saj obstoječe formule ne morejo več tako natančno predvidet, kako je potekala razgradnja alkohola.

Pri koncentraciji alkohola v krvi igra veliko dejavnikov, npr. spol, teža, vrsta alkohola, količina hrane v želodcu in pa tudi "navajenost na alkohol", saj pride v jetrih do indukcije encimov, ki pri kroničnem alkoholiku pospešijo razgradnjo.

PRIMER:
70 kg težak moški,popije 5 steklenic piva
V telo vnese 5 x 21g alkohola(A)
Porazdelitveni faktor ( r) je 0,7.
Telesna teža je 70 kg(p)
WIDMARKOVA ENAČBA:
A=c × p × r

c=2,14g/kg

54 kg težka ženska popije 5 steklenic piva.
A= c × r × p
A= 5 × 21g=105 g
p= 54 kg
r=0,6

c=3,24g/kg

Tele številke se mi zdijo čisto previsoke.
Se spomnim ko smo šli par let nazaj domov iz Cvičkarije (peš) in ko smo šli mimo policajev smo jih nafehtal če lahko pihamo...imam (imel sem) cca 85kg in spil tisti večer blizu 3l cvička če ne več pa sem napihal nekaj pod 0,5 mg/l. Druga izkušnja (podobna) s pivi, kjer smo jih tudi spili okoli 10 pa sem napihal 0,51mg/l. Tko da po 5 pivih da bi napihal (ali pa tudi napihala) čez 1.0...to se mi ne zdi pravilno!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr feb 09, 2011 1:00 pm

popoldan doma kosilal okol 8 ure smo šli ven in sem spil 5 pirov ter se odločil da je dovolj za danes.Kolege peljem v drugo gostilno policaj me ustav da pihat pa je blo 0.23 spijem eno vodo gremo jest, kjer pojem kebab se peljem par metrov, ko se spet pojavi drug policijski avto za mano,policaj spet da pihat pa je blo 0.19,kaj več še nisem napihal ker če sem z avtom zuni ne spijem več kot max. 5 pirov,po možnosti pa še pred tem kaj pregriznem.Kar se pa tiče o masi človeka je pa čist odvisno sam imam malo manj kot 70 kg pa ne morem rečt da se ma hitr prime alkohol
VW golf IV

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr feb 09, 2011 5:38 pm

jamie je napisal/-a:đabe gladko skoz pod dovoljeno mejo , kaj ce bi naredil nesrečo --... in bi pol napihu pod mejo

posledice?

saj to je bil primer, ko je dva avta dobesedno prekalal na pol, na srečo nikomur ni bilo čisto nič. ko se je čakalo policaje je človek spil slab liter mleka. če ne bi videl kome od človeka in zapisnika ne bi verjel da je možno...
policaj te pa itak vedno vpraša, če se strinjaš ( neglede na rezultat) in to je to...
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov