Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

maarkec
Stalni uporabnik

merjenje v naselju zvečer??

Napisal/-a maarkec Ne feb 13, 2011 3:44 pm

lp, zanima me a policija meri tudi zvečer v naselju, primer, skoz naselje sel okrog 80 km ob 22.20, nasproti-na drugi strani ceste je stal policijski avto škoda octavia, sel sm mimo, a je mogoče da so takrat merili, ni me ustavil??

hvala lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: merjenje v naselju zvečer??

Napisal/-a mihaing Ne feb 13, 2011 3:48 pm

V zakonu jasno piše, da zvečer ne smejo meriti, ker morajo mladino vsaj takrat pustiti divjati, pa še lahko po pomoti zmerijo NLP-jevce in ne Zemljane. :roll: :roll: :roll: :roll: In ja tam kjer si se včeraj pelal je res stala škoda octavia :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne feb 13, 2011 3:49 pm

kolega so v petek ujeli na radar v naselju (nekje pri Novi Gorici) ob 5-i uri zjutraj.
glede 22-ih pa zagotovo merijo, kr takrat se najde najvec pilotou okoli ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 13, 2011 3:53 pm

In zakaj nebi mogli meriti čez noč :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 13, 2011 3:59 pm

Jaz sem enkrat naletel na radar v naselju (omejitev 40kmh) ob 3.00 zjutraj. Sreča, da sem že prej zmanjšal hitrost, čeprav grem ponavadi hitreje, sploh ponoči oops

Merijo pa te lahko kadarkoli v toku dneva (če so le pri volji), saj zato pa je javna razsvetljava :D

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Ne feb 13, 2011 4:09 pm

mihaing je napisal/-a:V zakonu jasno piše, da zvečer ne smejo meriti, ker morajo mladino vsaj takrat pustiti divjati, pa še lahko po pomoti zmerijo NLP-jevce in ne Zemljane. :roll: :roll: :roll: :roll: In ja tam kjer si se včeraj pelal je res stala škoda octavia :roll: :roll: :roll:

vidm da mamo nov zakon :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne feb 13, 2011 4:12 pm

Lahko so merili hitrost, lahko so čakali določen avto, lahko so le malo počivali, lahko....... vsekakor pa niso tebi merili hitrosti. No, lahko so ti jo, ma če te niso ustavili, se nimaš s čim obremenjevat. Si mogoče, ko si peljal mimo njih, naprej opazil kakšen beli avto ob cesti. :twisted: Spet te nima kaj skrbeti, ker če si opazil kakšen avto, so potem merili v nasprotno smer tvoje vožnje. Kdaj pa kako bo on meril pa ni važno od ure v dnevu :mrgreen:, ampak od zunanjih dejavnikov. Je pa res, da se jih več vidi čez vikend in zelo radi se ponoči kam zahrbtno postavijo, čeprav ogrožaš samo sebe, meglo in kakšnega mravljinca, če že noriš 70 skozi prazno naselje in je vidljivost 200m naprej.

Kegl je napisal/-a:vidm da mamo nov zakon :lol:

Sicer res da je bil odgovor primeren postu, ampak poleti res pride nov. Pripravite denarnice. Jaz se ga že zelo veselim in komaj čakam, da pride v veljavo. Končno se bom lahko brez skrbi vozil po svojem pasu in ne s strahom, da se zaletim. Super.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Ne feb 13, 2011 4:15 pm

in to je :?:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 13, 2011 4:32 pm

Kegl je napisal/-a:in to je :?:

Še bolj polniti državni proračun, na majhnih ribicah, ker na velikih ribah itak zakonsko nesmejo. =P
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne feb 13, 2011 4:51 pm

Skos samo jamranje pa gor pa dol. Spet uprasanje: kdo vas sili gont cez naselje? Noben jih neuposteva (zakonov seveda), zato niste prav nic drugacni kot tisti tam, ki ljudi okol prinasajo. Ce bi se vsaj malo zamislili nad sabo, in pocistili svoja dejanja, morda tudi takih stvari v zivljenju nikoli nebi bilo in bi vsi lepo ziveli. Dam primer. Nekoc bom morda inzinir,(ce mi seveda uspe, je Slovenija vprašljiva) pa mi zenska rece: kako to tajkuni kradejo itd in bla bla bla, cez pet minut pa ze: bos ti nekoc fajn delov kje v firmici, pa bos men zrihtov bajto, pa ti nekaj dobis pa jaz, mal ceneje, pa pokasirava. In tak se dans dela, rece. In tu je stos. Vsi gledajo na druge, ucijo pa isto. Malo se zamislite, predn jamrate. Mene so ujeli v Logatcu na radar, 65km/h ob pol 11ih zvecer, nobene hise okoli, vse fraj, spregledal tablo. Placal 125€ in si rekel: nekaj lepih krepkih cez drzavo in: od zdaj vse po pravilih in nobenega € vec tem pozeruharjem. Tako da vse kar placate, ste si krivi vec ali manj sami. Treba si je priznat. Sistem je tak in sistemu se je treba prilagodit. V Sloveniji se nebo nikoli vec kaj konkretno spremenilo, le cene goriv,hrane in tako dalje. Bi se dodal, da ce peljes cez naselje 50km/h pridobis isto kot tisti, ki gre skozi 70km/h, ce je v naselju tudi semafor. Ce pa semaforja ni, pa pridobi 1-5min. Ampak seveda so marsikateremu drzavljanu pomembne sekunde in nato spet jamranje.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Ne feb 13, 2011 5:17 pm

Sicer je naslov in opis dogodka mogoče res nekako nesrečno izbran, mislim pa, da avtorja bolj zanima, če je možno, da imajo stacionarne radarje tudi v policijskih avtih.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Ne feb 13, 2011 7:03 pm

tako ja, zanima me če majo tud v policijskih škoda stacionarne radarje, oziroma ti posljejo sliko, hm, mihanig, od kje pa si oziroma kdo si, da ves da je tam - stala škoda octavia, kje???

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr feb 16, 2011 7:22 am

No tkole gosic ti podajas kr ene podatke kako lahko reces koliko nekdo pridobi ce ne ves na koliko dolgi poti je? Namrec kmh je kilometer na uro, se pravi je hitrost vezana na cas oz razdaljo ki jo prepotujes :eyes

kot drugo vama lahko povem ker imam za tasta kriminalista (prej je delal kot prometni pa ac) da v obicajnih skodah (policijskih ni provida radarjev) ce govorimo o standardnih policijskih vozilih in ne tistih civilkah
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov