Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Sunkovito speljevanje - definicija

Napisal/-a abbe To feb 15, 2011 5:30 pm

teli zakoni so res mal ohlapno napisani.verjetno z razlogom da lahko ornk kasirajo.
jst sm se enkrat v medvodah v kroznem pelal 40 na uro.iz medvod proti kranju.vsi drugi so se vozil velik manj seveda po zunanjem pasu (kar je narobe) jaz sem se pravilno vozu po notranjem.
omejitev tam je 40kmh.in me je mal naprej ustavu in neki pametoval da sm brutalo vozil skozi krozisce.sam poj nc ni napisal...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Pe feb 18, 2011 8:34 am

Ne vem no, samo po mojem mnenju, ce pospesis do omejitve! brez neke drame na startu (da na semaforju ze pol ure prej drzis avto na blokadi :lol: ali vrtenja koles v prazno), nima biti kaj. Pa tudi ce si v sekundi na 70 :twisted: ...

edit: Se moja utemeljitev:

Zakon pravi

(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.

Vrtenje v prazno ti torej nabijejo lahko nabijejo pod "zmanjševanje stabilnosti". Nikjer pa ne pise, kolikšen je maksimalen pospešek, ki ga avto lahko doseže. To zame pomeni, da je vsako morebitno kaznovanje ob štartu z dobro trakcijo torej bullshit, saj 1.) nikjer ne pise, kolikšen je lahko maksimalen pospešek, 2.) vsaka ocena "sunkovitega" speljevanja je tako popolnoma subjektivna. Sploh pa je lahko isto hitro speljevanje pri razlicnih avtomobilih precej različno na "skali silovitosti" :roll: Kar postavite 1.2 mlincek in nek mocnejsi avto na semafor, pa recimo da oba isto hitro pospesita do omejitve. 1.2 bo moral saltati skoraj na blokadi, medtem ko bo mocnejsi lahko vozil po "dizelsko". Sigurno je tu bolj silovito startal 1.2, samo koncni rezultat je bil pa pri obeh isti... Ti bo potem policaj napisal kazen, ker si povzrocal hrup zaradi saltanja nekje v visavi? Dvomim tudi, da v zakonu pise, pri katerih obratih moram najkasneje saltati, dokler sem znotraj omejitve..
Zadnjič spremenil Ausc, dne Pe feb 18, 2011 9:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Pe feb 18, 2011 9:00 am

abbe je napisal/-a:teli zakoni so res mal ohlapno napisani.verjetno z razlogom da lahko ornk kasirajo.
jst sm se enkrat v medvodah v kroznem pelal 40 na uro.iz medvod proti kranju.vsi drugi so se vozil velik manj seveda po zunanjem pasu (kar je narobe) jaz sem se pravilno vozu po notranjem.
omejitev tam je 40kmh.in me je mal naprej ustavu in neki pametoval da sm brutalo vozil skozi krozisce.sam poj nc ni napisal...

Točno tako imamo dobro plačane ljudi ,da razvijajo take člene in kazni....kot se spomnete tudi bele stavke ki je naredila mijonske izgube v državni blagajni.....in to treba napolnit nazaj notri x2....tako da če pade ukaz nadrejenega ,da to treba pokasirat bodo iskali dlako v jajcu in te oglobili z smešnimi prekrški na katere mogoče v normalnih razmerah nebi......naša država (Slovenija) je zelo zelo lačna (trošarine,hrana,naftni derivati,razno razni dodatni davki itd.... :(
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe feb 18, 2011 2:17 pm

Močen avto bo skoraj gotovo imel tudi sisteme proti zdrsavanju, verjetno tudi boljše gume itd, tako da je zdrsavanje kot glavni simptom za policaje prej možno in kaznovano pri 1.2 mlinčkih - kljub manjšemu pospešku.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe feb 18, 2011 3:30 pm

@esem, ampak tudi močnejši avtomobili z 1000 in enim pripomočkom, včasih zakopljejo ob dokaj normalnem pospeševanju, če so okoliščine taprave. Kot primer, braneee in njegovi problemi z 350z, ko je avto malo zakopal zaradi peska na cestišču... Potem pa se spravijo nad tebe kot najhujšega zločinca.

Pač so zakoni napisani ohlapno, ponavadi je to namreno, zato da zajamejo čim širši spekter.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov