Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Radar - Traffi Patrol XR

Napisal/-a scoop Sr mar 02, 2011 9:32 am

Cez dve ure imam obravnavo pri sodnici,... In me samo zanima, ali omenjeni radar, Traffi Patrol XR, tudi pribliza registrsko tablico in vozilo preko kaksnega daljnogleda ?! NUJNO
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Radar - Traffi Patrol XR

Napisal/-a branee Sr mar 02, 2011 9:42 am

?? Kolikor je meni jasno te radarji sploh ne delajo slik
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr mar 02, 2011 10:00 am

Ne naredi slike, ampak ima eno luknjo, cez katero policaj gleda in cila na vozila,... Pa me zanima, ce tista luknja tudi kaj pribliza vozila, al je tisto zgolj luknja, skozi katero se on orientira in nameri vozilo ? ... Brez da bi priblizal vozilo....
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr mar 02, 2011 10:11 am

Nisi ti vozil! Ne razpravljaj o tem kdo je vozil, povej dejstva da vas vseh 5 ali 6 v družini uporablja avto, že sum da nisi ti vozil je dovolj in ne se preveč zapletat.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr mar 02, 2011 10:25 am

veleznalec dejcc, kazen gre na lastnika vozila pa če je vseh 10 družinskih članov hkrati vozlo
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr mar 02, 2011 10:30 am

Nisem jst vozil, to ze res,... Ampak me zanima, ce dolocen radar pribliza avto, in je njemu dolocena registrska tablica stala pred ocmi pol minute,... Ker drugace, res tezko verjamem da je KDORKOLI tle sposoben videt registrasko tablico ob 03.30h zjutraj, pri popolni temi in hitrosti zdej ze 127 km/h ?!?!?!?!?! Ker kot vas vecina ze mogoce tudi ve, danes grem pred sonika za prekrske, zaradi domnevnega prekrska brez kakrsnekoli slike in dokazov,... Le policajeva beseda, da sem vozil tolk... Bom porocal v drugi temi, kako se bo razvilo... Lep pozdrav
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr mar 02, 2011 10:33 am

Zanima me pa zgolj iz osebnih razlogov,... Ker VEM da policaj laze... VEM !!! Hocem samo od njega slisat, pa ceprav samo na 4 oci, da mi laze,... In da me hoce zajebat.... Potem mi naj napise kazen,... SAMO SLISAT HOCEM !!! Kar pa nebom dozivel,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr mar 02, 2011 1:03 pm

croma_man je napisal/-a:veleznalec dejcc, kazen gre na lastnika vozila pa če je vseh 10 družinskih članov hkrati vozlo

V praksi gre kazen lastniku ja, če se pritožiš in greš na sodišče pa je malo drugače.

Običajno se morajo pri takih zadevah zbrati dokazi PROTI obdolžencu, tu pač ti sproduciraš dokaz da nisi ti vozil. Na tebi je da vzbudiš utemeljen dvom v to da si sam vozil, ko to narediš moraš povedat kdo je vozil. Najlažje je da rečeš družinski član, saj proti družinskemu članu ti ni treba pričat.

Tako da že kako dokazilo da si bil takrat v službi z strani tvojega delodajalca/nadrejenega bi bilo dovolj da se ogneš kazni oz. je postopek ustavljen.

Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

@croma_man zaj pa še prosim ti meni utemeljeno razloži zakaj bi jaz dobil pike in denarno kazen če je oče peljal prehitro čez radar ?

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr mar 02, 2011 1:27 pm

crxdelsol je napisal/-a:
croma_man je napisal/-a:veleznalec dejcc, kazen gre na lastnika vozila pa če je vseh 10 družinskih članov hkrati vozlo

V praksi gre kazen lastniku ja, če se pritožiš in greš na sodišče pa je malo drugače.

Običajno se morajo pri takih zadevah zbrati dokazi PROTI obdolžencu, tu pač ti sproduciraš dokaz da nisi ti vozil. Na tebi je da vzbudiš utemeljen dvom v to da si sam vozil, ko to narediš moraš povedat kdo je vozil. Najlažje je da rečeš družinski član, saj proti družinskemu članu ti ni treba pričat.

Tako da že kako dokazilo da si bil takrat v službi z strani tvojega delodajalca/nadrejenega bi bilo dovolj da se ogneš kazni oz. je postopek ustavljen.

Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

@croma_man zaj pa še prosim ti meni utemeljeno razloži zakaj bi jaz dobil pike in denarno kazen če je oče peljal prehitro čez radar ?

Kje ti pamet? Oče naj prizna, da je on peljal in bodo njega obravnavali. Prekršek bo nekdo plačal. Ce ne bos nasel nekoga, ki je avto peljal ga bos ti, ki si lastnik.
Moj oce je priblizno pol leta nazaj z mojim avtom peljal v naselju 63...prišla je kazen logicno na mene. Sla sva na policijsko postajo Nm in povedala, da je on peljal. Pac so njemu dali kazen...
:)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr mar 02, 2011 1:54 pm

dejcc je mislil takole: Avto je pisan nate,... Prekrsek je storil oce,... Kazen pride nate, in reces da je prekrsek storil oce... Oceta poklicejo na sodisce, ona pa rece:"Nebom prical v skodo sebi in druzine ( PRVO KOLENO)" TI kot lastnik avta, pa prineses dokaz, od delodajalca recimo, da si bil na sihtu... In tko naj bi se primer zaustavil,... PIKA.

V tvojem primeru je oce PRIZNAL, da je on peljal... Dejjc je pa mislil tko, da bi ti moral obtozit oce, da je on vozil,... Ko bi pa njega klicali, da se zjasni na tvoje obtozbe, pa on nebi prical v skodo sebi in v skodo svojemu sinu,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr mar 02, 2011 1:59 pm

Fantje, to je radar ki ne slika ampak tisti, ki ga Policist drži v roki in te tudi takoj ustavi in predoči prekršek.
Nikoli se pisarija ne pošilja na naslov lastnika vozila, tako da tukaj nekdo (lastnik) naklada oz. nekaj ne štima.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr mar 02, 2011 2:01 pm

Nakladam ?!?!? PRAVKAR sem bil na sodiscu,... S takim radarjem me je policaj BAJE nameril, in mu nisem zaustavil,... Zdej se pa vlacim po sodiscu,... Zena, jst, in policaj,... Ker trdi da je videl tablice,.... Bom kasneje prilozil zapisnik, ce se mi ne verjame na besedo....
Peugeot 407, 2.0 HDI

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Sr mar 02, 2011 2:03 pm

No, saj počas bomo pa....

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr mar 02, 2011 2:14 pm

FLINK nevem kaj bo oče priznaval če ga nebo na sodišču, proti njemu pa sin nebo pričal.

dejcc je mislil takole: Avto je pisan nate,... Prekrsek je storil oce,... Kazen pride nate, in reces da je prekrsek storil oce... Oceta poklicejo na sodisce, ona pa rece:"Nebom prical v skodo sebi in druzine ( PRVO KOLENO)" TI kot lastnik avta, pa prineses dokaz, od delodajalca recimo, da si bil na sihtu... In tko naj bi se primer zaustavil,... PIKA.

Tako je.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr mar 02, 2011 3:52 pm

crxdelsol je napisal/-a:FLINK nevem kaj bo oče priznaval če ga nebo na sodišču, proti njemu pa sin nebo pričal.

Tako je.

K vi živite v Teksasu? To se pravi, da kadar bi jaz priletel na radar, bi rekel, da je nekdo izmed druzinskih clanov vozil. In kazni ne bi bilo....ja seveda :D :D
:)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr mar 02, 2011 4:02 pm

crxdelsol je napisal/-a:FLINK nevem kaj bo oče priznaval če ga nebo na sodišču, proti njemu pa sin nebo pričal.

Tako je.

Velike želje majhnega kitajčka.....
A si prepričan, da bo potemtakem oče na sodišču kot priča? Dvomim....ampak bo pa 100% na sodišču kot obdolženi....In bo pač dubu kazen.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Sr mar 02, 2011 4:15 pm

Ce vas bo policaj zaustavil, nimate kaj govorit, da tro niste vi, ampak je vas oce,... Ce se na sliki vidi, kdo vozi, nimate kaj govorit da to niste vi, ampak vasa mama,... Omenjen primer je SAMO ce pobegnete, al se pa na sliki ne vidi kdo je !!! In v prvem primeru se obdolzenega poklice kot prico, in se vas tako oprosti, ce pa policija nato nato sprozi NOV postopek proti, recimo, ocetu, je pa ze druga zgodba... O kateri ne bomo tle....
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr mar 02, 2011 5:45 pm

FLINK je napisal/-a:

Tako je.

K vi živite v Teksasu? To se pravi, da kadar bi jaz priletel na radar, bi rekel, da je nekdo izmed druzinskih clanov vozil. In kazni ne bi bilo....ja seveda :D :D

Ja seveda :lol: Ne posploševat.

Velike želje majhnega kitajčka.....
A si prepričan, da bo potemtakem oče na sodišču kot priča? Dvomim....ampak bo pa 100% na sodišču kot obdolženi....In bo pač dubu kazen.

LP!

Očeta nebo na sodišču ker neboš pričal proti njemu.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Sr mar 02, 2011 6:21 pm

Jaz sem pred leti (po tem ko me policaj je ustavil) na svojo željo (in njegovo dovoljenje) pogledal skozi ta namerilnik; in ja - poveča,.. se lepo vidi kam se cilja itd..
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov