Neyo-Neyo je napisal/-a:Don't drink and drive
LP
joza28 je napisal/-a:Sem napihal 0.38 in vem,da so tolerance zakon o meroslovju govori da gredo meritve v + in v minus in pol je zame ogodneje če gre npr, rezultat v 0.38mg,v meni prid v 0.32 se vam ne zdi. Zakon o meroslovju govori da je vsaka meritev ima odstopanje v plus in minus lahko je rezultat 0.38 gre z tolerancami v 0.32 oziroma v 0.43. V nobenem primeru ne bi smel dobiti 7 kazenskih točk,če upoštevaš da je šlo za prvo prekoračeno stopnjo alkoholiziranosti,ki je od 0.24 do 0.38 in pol naslednja stopnja je od 0.38-do 0.52.Sem se pritožo in bo kako bo.Odvetnik tudi verjetno bo lahko rekel nekaj o tem.Ne gre se za kazen,gre za razliko kazenskih točk ki kazen zmanša za 4 točke.Postopek gre v tožbo zaradi postopka samega.Če pa je rezultat meritev nekje vmes naprimer 0.43 mg/l pa je vseeno če odšteješ toleranco ali šrišteješ je rezultat kazenskih točk enak.
Prosim odgovore.
.
b) če ima več kot 0,50 do vključno 0,80 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,24 do vključno 0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, s 400 eurov. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi 7 kazenskih točk;
MacTron je napisal/-a:@joza28: Ne glede na to kako si zastavil spet eno temo na temo, se tebi to prepogosto dogaja (navkljub letnicam - dvomim, da je vmes kaj drugace). Ne vem, jaz bi se malce zamislil. Naj se slisi se tako moraliziranje, ampak sprasevanje non-stop samo o alkoholnih prekrskih je ze zalost. Vzemi se v roke. viewtopic.php?f=30&t=84230&p=1422776#p1422776 | viewtopic.php?f=30&t=58873
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov