Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

MAN
Nov uporabnik

MOL - Mestno redarstvo

Napisal/-a MAN To jun 08, 2004 12:59 pm

Lep pozdrav vsem avtomobilistom. Sem dokaj nov uporabnik s starim vprašanjem. Zanima me ali ima mestno redarstvo enake pravne možnosti za prisilno izterjavo kot policija. Oziroma, kaj pomeni, če kazni za nepravilno parkiranje ne plačam. Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To jun 08, 2004 1:04 pm

Včasih je bilo tko, da si po enem letu dobil na dom položnico in si imel spet 8-nevni rok da si kazen poravnal po polovični "ceni", potem je pa ponavadi zadeva zapadla... Vsaj takšno izkušnjo je imel kolega...

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride To jun 08, 2004 1:09 pm

Tistga kar si dobu na avto prlepljen itak ni nujno placat. Pol ko po posti dobis se eno poloznico (isti znesek, ista moznost polovicnega placila) tisto sele placas. Ce se te ne gre pa pomoje na davcno vse skupi - se mi zdi, nism pa 100% za to zadnje.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. To jun 08, 2004 6:34 pm

Sej to tut mene zanima, ker za policaje se ve da ne bo vec zapadlo vse po dveh letih. Kako pa z redarstvom, ker kolega je na une ta druge poloznice vedno pisal pritozbe pa nc odgovora oz. nove poloznice ni dobu(sklepam da je zapadlo, ker to se je zgodil ze kaksne 2 leti nazaj). Kaksne so vase izkusnje s tem pisanjem pritozb?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To jun 08, 2004 8:21 pm

redarstvo ima popolnoma enake pravne možnosti za iztrjavo, torej preko davčne uprave RS. Seveda pa v LJ redarji na dan kaznujejo vsaj toliko voznikov ali pa še več kot policisti v celi Sloveniji, tako da so možnosti, ob vložitvi pritožbe, za zastaranje kar velike.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
SaleXIII.
Novinec

Napisal/-a SaleXIII. To jun 08, 2004 8:33 pm

BiMMER je napisal/-a:redarstvo ima popolnoma enake pravne možnosti za iztrjavo, torej preko davčne uprave RS. Seveda pa v LJ redarji na dan kaznujejo vsaj toliko voznikov ali pa še več kot policisti v celi Sloveniji, tako da so možnosti, ob vložitvi pritožbe, za zastaranje kar velike.

To sm hotu slisat - polepsu si mi dan :D

[TiGeR]
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a [TiGeR] To jun 15, 2004 7:01 pm

V mb-ju pa je to tako, da dobiva mama (avto je pisan na njo) vsaki tolko časa priporočeno pismo (modra kuverta) z zneskom, ki ga morem kasneje prispevati za mestno redarsvto... :S bad to...
Megan Coupe 1.6 16v - avto ki je bil v nesreči (sedaj bmw-318i)

[TiGeR]
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a [TiGeR] To jun 15, 2004 7:03 pm

Aja pozabil sem povedat, da dobim tak 1-2 x na mesec položnico zarad nepravilnega parkiranja al pa neplačevanja modre cone... :)
Megan Coupe 1.6 16v - avto ki je bil v nesreči (sedaj bmw-318i)

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Sr jun 16, 2004 9:03 pm

SaleXIII. je napisal/-a:
BiMMER je napisal/-a:redarstvo ima popolnoma enake pravne možnosti za iztrjavo, torej preko davčne uprave RS. Seveda pa v LJ redarji na dan kaznujejo vsaj toliko voznikov ali pa še več kot policisti v celi Sloveniji, tako da so možnosti, ob vložitvi pritožbe, za zastaranje kar velike.

To sm hotu slisat - polepsu si mi dan :D

možnost je enaka kot pri policiji, ker gre vse v nadaljne reševanje k sodniku za prekrške, ki je drugostopenjski organ.

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Re: MOL - Mestno redarstvo

Napisal/-a *URŠIKA* To apr 05, 2011 7:12 pm

Oživljam staro temo... ker nekako ne verjamem čisto (oziroma ne upam verjeti), da ob neplačilu položnice zadeva preprosto zastara, še jaz vprašam:
1. ALI NAJ PLAČAM POLOŽNICO, KI SO MI JO REDARJI PRILEPILI NA AVTO ALI NAJ POČAKAM?
2. ČE POČAKAM NA IZDAJO PLAČILNEGA NALOGA, ALI BO ZNESEK, KI GA BOM MORALA PLAČATI ŠE POLOVIČEN, ALI NA IZDANEM PLAČILNEM NALOGU PREDPIŠEJO CELOTNO GLOBO?
3. IN ČE TE POLOŽNICE TUDI NE PLAČAŠ, ALI ZADEVA LAHKO DEJANSKO ZASTARA?

Malo se bojim zavlačevat s plačilom... v preteklosti sem dvakrat takoj plačala, sedaj pa vseeno razmišljam, če ne bi prišparala teh 40 eur.

Hvala za nasvete. U

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* To apr 05, 2011 7:16 pm

Aja, še to: na obvestilu o prekršku piše, da NA TO OBVESTILO O PREKRŠKU PO ZAKONU NI UGOVORA. Tako z morebitno pritožbo ne morem zavlačevati, da bi zadeva zastarala.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To apr 05, 2011 7:35 pm

položnico si dobila zraven?? če maš sam obvestilo, potem počakaj da dobiš domov priporočeno odločbo in zraven položnico. Od takrat ko vzigneš priporočeno oz 14 dni po prvem obvestilu ti jo poštar vrže v nabiralnik in se šteje kot sprejeto, ti začne veljat (ponavadi) 8 dnevni rok za ugovor na kazen, po preteku teh 8ih dni pa začne teči 8 dni za polovičko.
Če je avto bil narobe parkiran ti bojo tak ugovor zavrnili. Pa tudi ni variante, da zavlačuješ tak dolgo ker, ko sem nazadnje gledal, je bil rok zastaranja, mislim da, 4 leta (se ne spomnem več točno). če ti uspe tak dolgo zavlačevati pa vsaka čast :mrgreen:
LP Rok

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* To apr 05, 2011 7:50 pm

Drocky je napisal/-a:položnico si dobila zraven?? če maš sam obvestilo, potem počakaj da dobiš domov priporočeno odločbo in zraven položnico. Od takrat ko vzigneš priporočeno oz 14 dni po prvem obvestilu ti jo poštar vrže v nabiralnik in se šteje kot sprejeto, ti začne veljat (ponavadi) 8 dnevni rok za ugovor na kazen, po preteku teh 8ih dni pa začne teči 8 dni za polovičko.
Če je avto bil narobe parkiran ti bojo tak ugovor zavrnili. Pa tudi ni variante, da zavlačuješ tak dolgo ker, ko sem nazadnje gledal, je bil rok zastaranja, mislim da, 4 leta (se ne spomnem več točno). če ti uspe tak dolgo zavlačevati pa vsaka čast :mrgreen:

HVALA ZA ODGOVOR.

Ja saj položnica je vedno zraven (enkrat sem jo že dobila in takoj plačala).
Kazen sem dobila za napačno parkiran avto, ja.
Če te prav razumem, bo pritožba vseeno možna na prejet plačilni nalog, ki ga bi prejela čez nekaj časa?
Misliš, da bi zaleglo, če bi imela dokaj dober razlog? (razlog je dokaj dober, službene narave).

Saj najbrž je boljš, da kar plačm, pa se rešim skrbi.

Se kdaj zgod, da pač komu dokonče odločbe ne pošljejo?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To apr 05, 2011 8:03 pm

*URŠIKA* je napisal/-a:razlog je dokaj dober, službene narave

Me pa res zanima kakšen je to "dober" razlog službene narave, ki opravičuje prekršek?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To apr 05, 2011 8:06 pm

belkaena je napisal/-a:
*URŠIKA* je napisal/-a:razlog je dokaj dober, službene narave

Me pa res zanima kakšen je to "dober" razlog službene narave, ki opravičuje prekršek?

morda kaka dostava? vem kako je pri nas, ko nas vedno po Piranu ganjajo redarji (prostor za dostavo pa zaparkiran) :roll:
turbo inside

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* To apr 05, 2011 8:28 pm

Mah, v bistvu jih najbrž prav nič ne briga, da je bil razlog za napačno parkiranje "dober" (morda je celo rešil življenje?), prekršek je pač prekršek.
Delam v zdravstvu. Nisem si mogla privoščiti, da bi bolniki čakali name.
Drugič pa prej od doma ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To apr 05, 2011 8:39 pm

*URŠIKA* je napisal/-a:Aja, še to: na obvestilu o prekršku piše, da NA TO OBVESTILO O PREKRŠKU PO ZAKONU NI UGOVORA. Tako z morebitno pritožbo ne morem zavlačevati, da bi zadeva zastarala.

Mogoče bi se lahko obesila na to, da je možnost ugovora in sicer v 8 dneh od izdaje položnice, kasneje postane stvar pravnomočna. Vrjetno nebi nikamor prišla ampak vseeno, možnost ugovora/pritožbe mora biti.

Če imam narobe naj me kdo popravi.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To apr 05, 2011 8:49 pm

js sem v Mariboru dobil obvestilo(brez položnice), čez približno 2 meseca pa domov odločbo s položnico. sem napisal ugovor in še nisem nič dobil. Bo pa zdej že vrjetno 2 leti mimo, če sem prav zračunal. Ampak so mi napisali, da sem parkiral na pločniku, a 10 metrov prej pa je zasteklen in pokrit zimski vrt bara čez isti pločnik.
Napiši kje si parkirala, pa se mogoče najde kaka luknja ;)

Drugače pa je okoli KC, pa tudi okoli katerega koli ZD ali bolnice ni dost boljše, res sranje parkirat, sploh takrat ko se mudi. Vsaj js mam take izkušnje :)
LP Rok

*URŠIKA*
Nov uporabnik

Napisal/-a *URŠIKA* To apr 05, 2011 9:12 pm

Tokratno napačno parkiranje se je zgodilo na Vodnikovi ulici v Šiški (nasproti Bolnice Petra Držaja). Tam je širok pločnik, ob njem kolesarska steza, vzdolž celotnega pločnika pa je bila napačno parkirana res dolga vrsta avtomobilov, kar mi je sploh dalo pogum za parkiranje na pločniku, kjub temu, da me je mimoidoča peška ozmerjala, ker parkiram na pločniku... a se mi je mudilo... Mislim, da se ne da nobene luknje najti...

Bom počakala na dokončno položnico, upam, da bo res možno poravnat še polovičko.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To apr 26, 2011 11:12 am

Tudi jaz imam problem z mestnim redarstvom. Babica, ki je lastnica avta, je dobila sliko in položnico mestnega redarstva, 66 na 40, se pravi 500 ojrof in 5 pik. Hec je v tem, da se je prekršek zgodil novembra lani, in da pojma nimamo kdo je avto vozil, ona ga sigurno ni, ker ji je vozniška potekla že 2009, od julija pa je na varovanem oddelku doma za upokojence.

1. Ona avta definitivno ni vozila, ali je dovolj da dokažemo da ona ni vozila?
2. Ali se potem išče voznikanaprej, ali redarstvo sploh ima toliko pristojnosti? Nekje sem slišal da to lahko naredi le policija.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov