Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jul 03, 2005 9:31 pm

bridgestone je napisal/-a:mene pa zanima kaj hrvaški policisti naredijo v primeru da ne moreš ali nočeš plačati kazni, praksa je taka da ti vzamejo osebno izkaznico ali potni list in pač ne moreš zapustiti države dokler ne plačaš ali pa jim daš mobitel ali kaj podobnega kar pokrije kazen.

samo me zanima ali ti sploh lahko vzamejo osebne dokumente (ker zakon jim to dovoljuje), ter kaj če maš ti s sabo in osebno in potni list pa se loh pol vrneš v slovenijo z enim od njiju in greš pol v slo delat novo osebno oziroma potni list?

Lahko bi šlo tako. Ampak problem nastane če se gospod carinik odloči da te malo preveri. Pol se ti pa slabo piše...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Ne jul 03, 2005 9:36 pm

Sh3bO je napisal/-a:
bridgestone je napisal/-a:mene pa zanima kaj hrvaški policisti naredijo v primeru da ne moreš ali nočeš plačati kazni, praksa je taka da ti vzamejo osebno izkaznico ali potni list in pač ne moreš zapustiti države dokler ne plačaš ali pa jim daš mobitel ali kaj podobnega kar pokrije kazen.

samo me zanima ali ti sploh lahko vzamejo osebne dokumente (ker zakon jim to dovoljuje), ter kaj če maš ti s sabo in osebno in potni list pa se loh pol vrneš v slovenijo z enim od njiju in greš pol v slo delat novo osebno oziroma potni list?

Lahko bi šlo tako. Ampak problem nastane če se gospod carinik odloči da te malo preveri. Pol se ti pa slabo piše...

misliš v primeru da ti policaj vzame osebno čez mejo greš pa z pasužem?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 04, 2005 7:11 am

Problem je če ti vzame osebno, ti prideš v slovenijo in greš naslednji teden spet na hrvaško - vmes te pa preverijo in dobiš lepo kazen okol 1000 ali več kun.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Po jul 18, 2005 12:16 am

Še moja izkušnja z HR policaji prejšnji teden:

Na poti med Senjom in trajektom za Pag me v naselju (omejitev 50 km/h) vstavi policaj in mi na radarju (ročnem) pokaže , da sem peljal 85 km/h. Ko mi je hotel pisat kazen sem mu celi cajt (v lepi hrvaščini :twisted: ) gušil , da grem na njihovo lepo morje , da sem bolj bogi z denarjem , celi cajt sem imel žalostni obraz , .... Nakar se me je usmilil im mi dal kazen 300 kun ( kje sem že to prebral ?) za neprižgane luči.

p.s.: v mojem avtu sploh nemorem ugasnit luči :)
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To avg 02, 2005 11:35 pm

DognerDJ je napisal/-a:Še moja izkušnja z HR policaji prejšnji teden:

Na poti med Senjom in trajektom za Pag me v naselju (omejitev 50 km/h) vstavi policaj in mi na radarju (ročnem) pokaže , da sem peljal 85 km/h. Ko mi je hotel pisat kazen sem mu celi cajt (v lepi hrvaščini :twisted: ) gušil , da grem na njihovo lepo morje , da sem bolj bogi z denarjem , celi cajt sem imel žalostni obraz , .... Nakar se me je usmilil im mi dal kazen 300 kun ( kje sem že to prebral ?) za neprižgane luči.

p.s.: v mojem avtu sploh nemorem ugasnit luči :)

ni panike, loh bi ti jo on ugasnu če bi hotu, k v filmu :cry
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Sr avg 03, 2005 9:59 am

mikeD je napisal/-a:sem mu rekel da na tak način oni EU ne bodo nikoli videli in odšel.

to pa si lepo rekel, prav ponosen sem nate :)

braneli
Nov uporabnik

Re: HRVAŠKI POLICISTI DEBILNI!!!!

Napisal/-a braneli Ne maj 01, 2011 6:28 pm

Moram opozorit Forumece glede policajev , kaj se nam je pripetilo v četrtek večer.
Policaji ustavili zaradi luči ni gorela !?
500KUN za pas sopotnik ,luč ne vem kaj je hotel. Nisem vozil , sedel sem kot sopotnik.
Toliko denarja nisem imel pri sebi pa mu dam 140 KUN in 70€.
Ti so me odpeljali na KRK v njihov zapor ker je napisal da sem ga hotel podkupit in dobil pritvor,
Zato apeliram na vse da se ne poslužujejo tega . Ker so budale najvišjega ranga.

Če vas zanima še kaj . Kar vprašte.

Edit mod: Prosim, če lahko svoj prvi post na forumu napišeš RAZUMLJIVEJE, s poskusom slovnične pravilnosti vsaj v enem stavku! V upanju, da bo imel prispevek vsaj rep in glavo!

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne maj 01, 2011 6:39 pm

Če bi znal to prebrati...
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne maj 01, 2011 6:45 pm

braneli je napisal/-a:Moram opozorit Forumece glede policajev , kaj se nam je pripetilo v četrtek večer.
Policaji ustavili zaradi luči ni gorela !?
500KUN za pas sopotnik ,luč ne vem kaj je hotel. Nisem vozil , sedel sem kot sopotnik.
Toliko denarja nisem imel pri sebi pa mu dam 140 KUN in 70€.
Ti so me odpeljali na KRK v njihov zapor ker je napisal da sem ga hotel podkupit in dobil pritvor,
Zato apeliram na vse da se ne poslužujejo tega . Ker so budale najvišjega ranga.

Če vas zanima še kaj . Kar vprašte.

A ti si pol tist :mrgreen:
http://www.siol.net/slovenija/novice/20 ... vaska.aspx

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne maj 01, 2011 9:03 pm

Zakaj mu pa nisi povedal, da nimaš in da mu daš osebno, pa da boš naslednji dan zamenjal evre v kune in prišel plačat na postajo?

Kako se eni nič ne znajdete. Sigurno je bil mlad policaj, vas je bilo pa več in ste bili prepametni ali pa ste se probal z njim pogovarjat v SRBO hrvaščini (kakšne srbske fraze ste uporabljal) in je človek popizdil.

A je bil mlad, al je bil starejši z brki? (vse skupaj so štirje, ostali pa hodijo iz Rjeke na nadzor cest). Tisti z Rjeke so za*ebani, domačini so pa face, pa vedo da oni živijo od turizma, čeprav znajo pa bit zelo zelo za*ebani, če jih zaje*avaš ali pa si prepotenten.

So pa pomoje že vsega naveličani, ker tudi v novih naseljih že vidiš grafite proti tujcem, ki kupujejo njihovo zemljo, pa se najbrž to kr na vse prenaša, ker po pravici povedano tudi meni ni všeč misel, da bi se naša zemlja razprodajala, oziroma kot se razprodaja na primorskem. Samo pri nas na primorskem so policaji prijazni do tujcev in ne računajo italjanom za vsako malenkost, tako kot hrvatje vsem tujcem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne maj 01, 2011 9:13 pm

nebivedu je napisal/-a:Zakaj mu pa nisi povedal, da nimaš in da mu daš osebno, pa da boš naslednji dan zamenjal evre v kune in prišel plačat na postajo?

Kako se eni nič ne znajdete. Sigurno je bil mlad policaj, vas je bilo pa več in ste bili prepametni ali pa ste se probal z njim pogovarjat v SRBO hrvaščini (kakšne srbske fraze ste uporabljal) in je človek popizdil.

A je bil mlad, al je bil starejši z brki? (vse skupaj so štirje, ostali pa hodijo iz Rjeke na nadzor cest). Tisti z Rjeke so za*ebani, domačini so pa face, pa vedo da oni živijo od turizma, čeprav znajo pa bit zelo zelo za*ebani, če jih zaje*avaš ali pa si prepotenten.

So pa pomoje že vsega naveličani, ker tudi v novih naseljih že vidiš grafite proti tujcem, ki kupujejo njihovo zemljo, pa se najbrž to kr na vse prenaša, ker po pravici povedano tudi meni ni všeč misel, da bi se naša zemlja razprodajala, oziroma kot se razprodaja na primorskem. Samo pri nas na primorskem so policaji prijazni do tujcev in ne računajo italjanom za vsako malenkost, tako kot hrvatje vsem tujcem.

Bo kr nekaj takega. Ker če nimaš denarja ti vzame dokumente in moraš na policijsko postajo drugi dan.
"this is so euro its asian" by Sam B.

matejb
Nov uporabnik

Napisal/-a matejb Pe maj 13, 2011 5:27 pm

Jaz mam pa za razliko od večine, veliko slabše izkupnje s Slovenskimi, kot s hrvaškimi policisti. Sem naprimer vozil kombi lepo 90 na uro nekje v istri, nakar mimo mene pripelje policist, in me pogleda in mi s prstom zažuga, jaz reagiram z začudenim pogledom in seveda upočasnim, nakar se začne policist smejat in je odpeljal naprej.
Ko sem vozil nazaj, sem opazil, da sem bil takrat dejansko že kake pol kilometra v naselju, ves čas sem milsil, da sem izven naselja, in je omejitev 90. Torej bi moral voziti 50, pa sploh nisem opazil znaka (je bila tudi cesta precej ravna in široka, dejansko enaka kot pred naseljem), in sem torej vozil precej prehitro, pa me policist ni ustavil.
MEdtem ko imam s slovensko policijo več kot eno zelo slabo izkušnjo, od nadleovanja, do zlorabe položaja itd.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov