krneki1 je napisal/-a:Pred 12 dnevi sem prodala avto po sistemu videno-kupljeno. Pred prodajo (2 tedna) je bil na moje stroške opravljen veliki servis, ker je avto imel toliko km. (redno vzdrževanje). Sedaj me kupec nadleguje, da je med sesanjem avta pregledal še filter klime, ki da po njegovem še nikoli ni bil menjan, pa jermeni niso zamenjani ...
Vse dele, razen filtrov, ki jih je serviser zavrgel (v eko zabojnik), imam shranjene in na voljo na ogled. Poleg tega je kontaktiral tudi serviserja in mu grozil, da mu bo delal s..., če ni vse zamenjano, kar mora biti. (Čeprav sem servis naročila in plačala sama - ni bil pogoj pri prodaji: servis bi v vsakem primeru opravila in ni bil vštet v ceno). Imam račun na svoje ime, menjane dele iz avtomobila, izročila sem mu potrjeno servisno knjižico. Kako naj zadevo rešim? Serviser predlaga izvedenca, ki naj oceni vgrajeni material (ali je nov ali ne) in plačilo stroškov kupca, če se izkaže, da so vgrajeni deli stari in me le-ta želi izsiljevati. Ali sem dolžna \"polagati račune\" kupcu, če je bil servis narejen na moje stroške in servisna knjiga potrjena - torej ima garancijo na vgrajene dele in storitev, če do česa pride?
Hvala!
tristan01 je napisal/-a:krneki1 je napisal/-a:Pred 12 dnevi sem prodala avto po sistemu videno-kupljeno. Pred prodajo (2 tedna) je bil na moje stroške opravljen veliki servis, ker je avto imel toliko km. (redno vzdrževanje). Sedaj me kupec nadleguje, da je med sesanjem avta pregledal še filter klime, ki da po njegovem še nikoli ni bil menjan, pa jermeni niso zamenjani ...
Vse dele, razen filtrov, ki jih je serviser zavrgel (v eko zabojnik), imam shranjene in na voljo na ogled. Poleg tega je kontaktiral tudi serviserja in mu grozil, da mu bo delal s..., če ni vse zamenjano, kar mora biti. (Čeprav sem servis naročila in plačala sama - ni bil pogoj pri prodaji: servis bi v vsakem primeru opravila in ni bil vštet v ceno). Imam račun na svoje ime, menjane dele iz avtomobila, izročila sem mu potrjeno servisno knjižico. Kako naj zadevo rešim? Serviser predlaga izvedenca, ki naj oceni vgrajeni material (ali je nov ali ne) in plačilo stroškov kupca, če se izkaže, da so vgrajeni deli stari in me le-ta želi izsiljevati. Ali sem dolžna \"polagati račune\" kupcu, če je bil servis narejen na moje stroške in servisna knjiga potrjena - torej ima garancijo na vgrajene dele in storitev, če do česa pride?
Hvala!
Kolikor je meni zadeva poznana, si prodala vozilo, ki je imelo opravljen servis, za kar imaš dokazila (račun in potrjena servisna knjižica). Kot kaže si naletela na nekoga ki se skuša okoristiti oz od tebe izsiliti vračilo dela kupnine. Glede na to, da je bil kupec seznanjem s tebi poznanimi dejstvi o stanju vozila se nimaš kaj sekirati. Kot dober gospodar si dala vozilo servisirati k strokovnjaku (ta je za opravljeno storitev izdal račun in celo vrnil izrabljene dele ki jih je zamenjal). Ne vidim razloga zakaj bi sedaj kupec tebe dolžil česarkoli. Če je prepričan v svoje prav, pa ima še vedno možnost na podlagi računa in žiga v servisni knjigi dokazati servisu, da storitve ni opravil - v kar močno dvomim.
Da se zavaruješ pred vsem skupaj predlagam, da na policiji narediš prijavo zaradi nadlegovanja in poskusa prevare s strani kupca. Kupcu pa izroči dele, ki si jih dobila na servisu in kopijo računa za opravljen servis - vendar le ob predpostavki, da poda pisno izjavo o prejetju delov. Potem pa se naj kupec pritožuje na servisu kolikor mu paše. Tam pa ga bodo vprašali po zdravju in postavili pred vrata. Preostala pa mu bo le še tožba proti servisu in breme izvedeniškega dokazovanja, da je servis ni bil opravljen in deli zamenjani....
LP Tristan01
Mafica je napisal/-a:Ta je pa tudi zrel za vikend paket ljubljana polje....![]()
![]()
Še najboljše da ko mu registracija poteče da te pokliče pa da mu še registracijo nardiš.....tako kot so ti že rekli skopiraj račun in mu ga daj....pa mu lepo reci da avto je bil kupljen po sistemu vidljeno kupljeno in naj toži servis če mu kaj ni prav.
fare je napisal/-a:1. ga lepo pošlješ nekam
2. prijaviš policij
3. kontaktiraš mene na PM
4.![]()
![]()
, konec z nadlegovanjem.
lp.
ejsim je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:krneki1 je napisal/-a:Pred 12 dnevi sem prodala avto po sistemu videno-kupljeno. Pred prodajo (2 tedna) je bil na moje stroške opravljen veliki servis, ker je avto imel toliko km. (redno vzdrževanje). Sedaj me kupec nadleguje, da je med sesanjem avta pregledal še filter klime, ki da po njegovem še nikoli ni bil menjan, pa jermeni niso zamenjani ...
Hvala!
Kolikor je meni zadeva poznana, si prodala vozilo, ki je imelo opravljen servis, za kar imaš dokazila (račun in potrjena servisna knjižica). Kot kaže si naletela na nekoga ki se skuša okoristiti oz od tebe izsiliti vračilo dela kupnine. Glede na to, da je bil kupec seznanjem s tebi poznanimi dejstvi o stanju vozila se nimaš kaj sekirati. Kot dober gospodar si dala vozilo servisirati k strokovnjaku (ta je za opravljeno storitev izdal račun in celo vrnil izrabljene dele ki jih je zamenjal). Ne vidim razloga zakaj bi sedaj kupec tebe dolžil česarkoli. Če je prepričan v svoje prav, pa ima še vedno možnost na podlagi računa in žiga v servisni knjigi dokazati servisu, da storitve ni opravil - v kar močno dvomim.
Da se zavaruješ pred vsem skupaj predlagam, da na policiji narediš prijavo zaradi nadlegovanja in poskusa prevare s strani kupca. Kupcu pa izroči dele, ki si jih dobila na servisu in kopijo računa za opravljen servis - vendar le ob predpostavki, da poda pisno izjavo o prejetju delov. Potem pa se naj kupec pritožuje na servisu kolikor mu paše. Tam pa ga bodo vprašali po zdravju in postavili pred vrata. Preostala pa mu bo le še tožba proti servisu in breme izvedeniškega dokazovanja, da je servis ni bil opravljen in deli zamenjani....
LP Tristan01
Se absolutno strinjam.
Če pa misli, da ni narejen servis, naj pa vzame račun in gre na servis težit, da mu dokažejo, da so ga naredili. Nimaš ti nič s tem. Aja, če mu boš dajala račun, ga prej skopiraj/skeniraj tudi zase.
Sicer pa bi vmes lahko tudi on zamenjal filter in dal notri starega, ipd. Kako naj ti njemu verjameš potem?
tristan01 je napisal/-a:fare je napisal/-a:1. ga lepo pošlješ nekam
2. prijaviš policij
3. kontaktiraš mene na PM
4.![]()
![]()
, konec z nadlegovanjem.
lp.
Fare lahko kaj bolj natančno opredeliš tretjo alinejo? Nekako se mi dozdeva da imaš v mislih fizični obračun, ki nikakor ni na mestu.
LP Tristan01
ban je napisal/-a:Tazga idiota je treba sam v 3pm poslat
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov