Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

krneki1
Nov uporabnik

kupec avtomobila me nadleguje- prosim za pomoč

Napisal/-a krneki1 Sr apr 27, 2011 10:55 pm

Pred 12 dnevi sem prodala avto po sistemu videno-kupljeno. Pred prodajo (2 tedna) je bil na moje stroške opravljen veliki servis, ker je avto imel toliko km. (redno vzdrževanje). Sedaj me kupec nadleguje, da je med sesanjem avta pregledal še filter klime, ki da po njegovem še nikoli ni bil menjan, pa jermeni niso zamenjani ...
Vse dele, razen filtrov, ki jih je serviser zavrgel (v eko zabojnik), imam shranjene in na voljo na ogled. Poleg tega je kontaktiral tudi serviserja in mu grozil, da mu bo delal s..., če ni vse zamenjano, kar mora biti. (Čeprav sem servis naročila in plačala sama - ni bil pogoj pri prodaji: servis bi v vsakem primeru opravila in ni bil vštet v ceno). Imam račun na svoje ime, menjane dele iz avtomobila, izročila sem mu potrjeno servisno knjižico. Kako naj zadevo rešim? Serviser predlaga izvedenca, ki naj oceni vgrajeni material (ali je nov ali ne) in plačilo stroškov kupca, če se izkaže, da so vgrajeni deli stari in me le-ta želi izsiljevati. Ali sem dolžna \"polagati račune\" kupcu, če je bil servis narejen na moje stroške in servisna knjiga potrjena - torej ima garancijo na vgrajene dele in storitev, če do česa pride?
Hvala!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Re: kupec avtomobila me nadleguje- prosim za pomoč

Napisal/-a Slicker Sr apr 27, 2011 11:00 pm

kolkr jz vem nisem jaz, če prodam avto, dolžen prej servisa nardit. le kdo ga. vsaj ko kupi avto naj si naredi servis sam da ve kaj je zamenjal in kaj ne. filter klime v kolikor ni ogljen je na videz po dveh tednih že umazan. pa še videno-kupljeno. reci mu naj se j**e in mu reci da ga boš prijavila na policijo zaradi nadlegovanja. jao kaj vse mora ta naša boga zemlja nosit.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr apr 27, 2011 11:44 pm

Ko je avto prodan je prodan, in zakopano, kasnejše reklamacije tu ne veljajo vsaj v praksi ne, poznam tiste roke 8 dni, 6 mesecev, 12 mesecev, ampak jih noben ne upošteva. Tožu pa ne bo noben, kar tako.

Bodoči kupci so si sami krivi. Danes se nate*uje na veliko, samo še smeješ se lahko, ampak žalost.
Tole smrdi po nategovanju vas, ne se zlahka udat, napisali ste, da velik servis niste všteli v ceno, potem se kupec nima kaj pritoževat, če pa vas nadleguje pa mu jasno dajte vedet, da ga lahko tudi vi tožite.....in prah se bo polegel.

Kaj mislite večina dela z avtom, prodajo ga tik pred velikim servisom, večjo okvaro.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če apr 28, 2011 7:56 am

krneki1 je napisal/-a:Pred 12 dnevi sem prodala avto po sistemu videno-kupljeno. Pred prodajo (2 tedna) je bil na moje stroške opravljen veliki servis, ker je avto imel toliko km. (redno vzdrževanje). Sedaj me kupec nadleguje, da je med sesanjem avta pregledal še filter klime, ki da po njegovem še nikoli ni bil menjan, pa jermeni niso zamenjani ...
Vse dele, razen filtrov, ki jih je serviser zavrgel (v eko zabojnik), imam shranjene in na voljo na ogled. Poleg tega je kontaktiral tudi serviserja in mu grozil, da mu bo delal s..., če ni vse zamenjano, kar mora biti. (Čeprav sem servis naročila in plačala sama - ni bil pogoj pri prodaji: servis bi v vsakem primeru opravila in ni bil vštet v ceno). Imam račun na svoje ime, menjane dele iz avtomobila, izročila sem mu potrjeno servisno knjižico. Kako naj zadevo rešim? Serviser predlaga izvedenca, ki naj oceni vgrajeni material (ali je nov ali ne) in plačilo stroškov kupca, če se izkaže, da so vgrajeni deli stari in me le-ta želi izsiljevati. Ali sem dolžna \"polagati račune\" kupcu, če je bil servis narejen na moje stroške in servisna knjiga potrjena - torej ima garancijo na vgrajene dele in storitev, če do česa pride?
Hvala!

Kolikor je meni zadeva poznana, si prodala vozilo, ki je imelo opravljen servis, za kar imaš dokazila (račun in potrjena servisna knjižica). Kot kaže si naletela na nekoga ki se skuša okoristiti oz od tebe izsiliti vračilo dela kupnine. Glede na to, da je bil kupec seznanjem s tebi poznanimi dejstvi o stanju vozila se nimaš kaj sekirati. Kot dober gospodar si dala vozilo servisirati k strokovnjaku (ta je za opravljeno storitev izdal račun in celo vrnil izrabljene dele ki jih je zamenjal). Ne vidim razloga zakaj bi sedaj kupec tebe dolžil česarkoli. Če je prepričan v svoje prav, pa ima še vedno možnost na podlagi računa in žiga v servisni knjigi dokazati servisu, da storitve ni opravil - v kar močno dvomim.

Da se zavaruješ pred vsem skupaj predlagam, da na policiji narediš prijavo zaradi nadlegovanja in poskusa prevare s strani kupca. Kupcu pa izroči dele, ki si jih dobila na servisu in kopijo računa za opravljen servis - vendar le ob predpostavki, da poda pisno izjavo o prejetju delov. Potem pa se naj kupec pritožuje na servisu kolikor mu paše. Tam pa ga bodo vprašali po zdravju in postavili pred vrata. Preostala pa mu bo le še tožba proti servisu in breme izvedeniškega dokazovanja, da je servis ni bil opravljen in deli zamenjani....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če apr 28, 2011 8:17 am

Servis je bil narejen, katerega lahko dokažeš na podlagi računov. Konec :!:
S tem kar je pa vgrajeno not, so pa nategnili tebe, ker si servis plačala, ne njega.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če apr 28, 2011 8:53 am

tristan01 je napisal/-a:
krneki1 je napisal/-a:Pred 12 dnevi sem prodala avto po sistemu videno-kupljeno. Pred prodajo (2 tedna) je bil na moje stroške opravljen veliki servis, ker je avto imel toliko km. (redno vzdrževanje). Sedaj me kupec nadleguje, da je med sesanjem avta pregledal še filter klime, ki da po njegovem še nikoli ni bil menjan, pa jermeni niso zamenjani ...
Hvala!

Kolikor je meni zadeva poznana, si prodala vozilo, ki je imelo opravljen servis, za kar imaš dokazila (račun in potrjena servisna knjižica). Kot kaže si naletela na nekoga ki se skuša okoristiti oz od tebe izsiliti vračilo dela kupnine. Glede na to, da je bil kupec seznanjem s tebi poznanimi dejstvi o stanju vozila se nimaš kaj sekirati. Kot dober gospodar si dala vozilo servisirati k strokovnjaku (ta je za opravljeno storitev izdal račun in celo vrnil izrabljene dele ki jih je zamenjal). Ne vidim razloga zakaj bi sedaj kupec tebe dolžil česarkoli. Če je prepričan v svoje prav, pa ima še vedno možnost na podlagi računa in žiga v servisni knjigi dokazati servisu, da storitve ni opravil - v kar močno dvomim.

Da se zavaruješ pred vsem skupaj predlagam, da na policiji narediš prijavo zaradi nadlegovanja in poskusa prevare s strani kupca. Kupcu pa izroči dele, ki si jih dobila na servisu in kopijo računa za opravljen servis - vendar le ob predpostavki, da poda pisno izjavo o prejetju delov. Potem pa se naj kupec pritožuje na servisu kolikor mu paše. Tam pa ga bodo vprašali po zdravju in postavili pred vrata. Preostala pa mu bo le še tožba proti servisu in breme izvedeniškega dokazovanja, da je servis ni bil opravljen in deli zamenjani....

LP Tristan01

Se absolutno strinjam.
Če pa misli, da ni narejen servis, naj pa vzame račun in gre na servis težit, da mu dokažejo, da so ga naredili. Nimaš ti nič s tem. Aja, če mu boš dajala račun, ga prej skopiraj/skeniraj tudi zase.

Sicer pa bi vmes lahko tudi on zamenjal filter in dal notri starega, ipd. Kako naj ti njemu verjameš potem?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če apr 28, 2011 10:17 am

Jaz se držim nekak pravila, da takoj po nakupu rabljenega vozila opravim en tak mali redni servis (olje, filtri, svečke, preverim zavore). Ne pa da bi še kompliciral prodajalcu, zakaj ni bilo to in ono zamenjano. ta je itak čudak prve klase! :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 28, 2011 10:55 am

Tazga idiota je treba sam v 3pm poslat :evil:

Uporabniški avatar
Mafica
Nov uporabnik

Kraj: Obala

Napisal/-a Mafica Če apr 28, 2011 6:57 pm

Ta je pa tudi zrel za vikend paket ljubljana polje.... :shock: :shock:

Še najboljše da ko mu registracija poteče da te pokliče pa da mu še registracijo nardiš.....tako kot so ti že rekli skopiraj račun in mu ga daj....pa mu lepo reci da avto je bil kupljen po sistemu vidljeno kupljeno in naj toži servis če mu kaj ni prav. :evil:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Če apr 28, 2011 7:26 pm

Mafica je napisal/-a:Ta je pa tudi zrel za vikend paket ljubljana polje.... :shock: :shock:

Še najboljše da ko mu registracija poteče da te pokliče pa da mu še registracijo nardiš.....tako kot so ti že rekli skopiraj račun in mu ga daj....pa mu lepo reci da avto je bil kupljen po sistemu vidljeno kupljeno in naj toži servis če mu kaj ni prav. :evil:

Niakor ne pozabi na prijavo na policiji zaradi nadlegovanja in prevare. Zaenkrat naj naredijo le zaznamek, če se nadlegovanje nadaljuje ponovi prijavo. Ko se bo zadeva nekajkrat ponovila pa naj policija postopa proto storilcu. Le tako mu boš dala vedeti da se s tabo ne bo zafrkaval.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če apr 28, 2011 8:01 pm

1. ga lepo pošlješ nekam
2. prijaviš policij
3. kontaktiraš mene na PM
4. :D :D :D , konec z nadlegovanjem.
lp.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe apr 29, 2011 1:34 pm

fare je napisal/-a:1. ga lepo pošlješ nekam
2. prijaviš policij
lp.

Fare lahko kaj bolj natančno opredeliš tretjo alinejo? Nekako se mi dozdeva da imaš v mislih fizični obračun, ki nikakor ni na mestu.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 Pe apr 29, 2011 1:41 pm

ejsim je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
Hvala!

LP Tristan01

Se absolutno strinjam.
Če pa misli, da ni narejen servis, naj pa vzame račun in gre na servis težit, da mu dokažejo, da so ga naredili. Nimaš ti nič s tem. Aja, če mu boš dajala račun, ga prej skopiraj/skeniraj tudi zase.

Sicer pa bi vmes lahko tudi on zamenjal filter in dal notri starega, ipd. Kako naj ti njemu verjameš potem?

X2

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe apr 29, 2011 2:05 pm

tristan01 je napisal/-a:
fare je napisal/-a:1. ga lepo pošlješ nekam
2. prijaviš policij
lp.

Fare lahko kaj bolj natančno opredeliš tretjo alinejo? Nekako se mi dozdeva da imaš v mislih fizični obračun, ki nikakor ni na mestu.

LP Tristan01

Ja je na mestu. Kot kaže avtorica nima očeta, brata, prijatelja,... oz. ji ne želi nihče od bližnjih pomagati. Več kot očitno pa je, da želi kupec izsiljevati z obnormalnimi zahtevami "žensko", ki je že tako ali tako prodala verjetno najbolj opedenan rabljen avto v Sloveniji.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe apr 29, 2011 2:35 pm

po mojem sploh ne gre za fizično obračunavanje ampak pravno pomoč. kajti kupec res nima več kaj težiti. nima pravne podlage da teži

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe apr 29, 2011 3:34 pm

Mislim da za take kretene je pravi naslov Denis Avdič Radio 1 :D
....

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe apr 29, 2011 3:50 pm

kupec je že ob samem nakupu vedel, kaj bo naredil čez 14 dni

most wanted
Novinec

Napisal/-a most wanted Pe apr 29, 2011 3:55 pm

točno to je treba narest kot je napisal fare pa bo mir ;)
Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So apr 30, 2011 1:38 pm

Reči mu da si v avtu pozabila torbico z 15.000€ in da naj jo takoj vrne, pa povej da si že na policijo klicala pa vse razložila.,..
Pi.da take bi z užitkm tepu, k misl če je kupu rabljen avto da mora biti vse novo.

Tko k je en zgoraj napisal, to je vedel že 14dni preden je avto kupil, da bo to naredil.
Slika Slika

ser76muh
Nov uporabnik

Napisal/-a ser76muh Po maj 16, 2011 8:48 pm

ban je napisal/-a:Tazga idiota je treba sam v 3pm poslat :evil:

pa dodatno še mater j....e.....b......
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov