Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

ecstatic2d
Nov uporabnik

ZAVAROVALNICA

Napisal/-a ecstatic2d Po maj 23, 2011 6:23 pm

Imel sem nesrečo z osebnim avtomobilo. Kriv nisem bil jaz, ampak drugo vozilo. Z povzročiteljem sma se zmenila brez policije, on bo meni dal kupon. Na žalost pa jaz nimam izpita. Zdaj pa me zanima:

Če pod VOZNIK na euro obrazcu vpišem sebe, ali bo zavarovalnica preverjala mene in moj vozniški izpit?

Hvala.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: ZAVAROVALNICA

Napisal/-a a4 Po maj 23, 2011 6:33 pm

je bil vsaj avto ki si ga vozil registriran ? pol bi raje kar tisto ime napisal.. ime na katero je avto registriran

ecstatic2d
Nov uporabnik

Napisal/-a ecstatic2d Po maj 23, 2011 6:40 pm

Avto je izpraven in registriran. use štima. Mene je samo strah, da me nebi povzročitelj izsiljeval, ker nimam izpita.

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Po maj 23, 2011 6:43 pm

Kot vem si bil voznik ti.Ko izpisujes porocilo na zavarovalnici,moras upisati osebo,na katero je avto registriran in pa osebo,ki je ta avto vozila v casu prometne.Avtomatsko,ce bo clovek,ki ti je dal kupon izvedel,da si brez izpita,te lahko prijavi in bos kriv ti ,neglede na situacijo.Zavarovalnica naj raje sploh ne izve.Skodo bos moral kriti ti na svoje stroske.Zavarovalnica pa bo dvignila roke in ne bo placala nic.Skratka po vseh moznih scenarijih si povzrocitelj nesrece ti,ker si vozil avto brez izpita,kar pa je po zakonu prepovedano.

ecstatic2d
Nov uporabnik

Napisal/-a ecstatic2d Po maj 23, 2011 6:46 pm

Ok, amater. Hvala za te nepremišljene besede. Lahko prosim nekoga izkušejnešega za nasvet? (kolikor sem bral zakon, povzročitelj še vedno odgovarja za prometno nesrečo oziroma škodo, js pa v najslabšem primeru fašem kazen za vožnjo brez izpita)

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po maj 23, 2011 6:53 pm

vezuv je napisal/-a:Kot vem si bil voznik ti.Ko izpisujes porocilo na zavarovalnici,moras upisati osebo,na katero je avto registriran in pa osebo,ki je ta avto vozila v casu prometne.Avtomatsko,ce bo clovek,ki ti je dal kupon izvedel,da si brez izpita,te lahko prijavi in bos kriv ti ,neglede na situacijo.Zavarovalnica naj raje sploh ne izve.Skodo bos moral kriti ti na svoje stroske.Zavarovalnica pa bo dvignila roke in ne bo placala nic.Skratka po vseh moznih scenarijih si povzrocitelj nesrece ti,ker si vozil avto brez izpita,kar pa je po zakonu prepovedano.

Kakšne bedarije ti kvasiš ... ajajaj ... nič nisi avtomatsko kriv če nimaš izpita ... tut če si pod vplivom nisi kr avtomatsko kriv, ampak samo plačaš kazen za svoj prekršek! Če si pa ti kriv in nimaš izpita oz. si pod vplivom potem pa zavarovalnica ne plača nič.

Kolikor vem moraš na zavarovalnici dat tut ene podatke iz vozniškega dovoljenja, nisem pa 100%.

ecstatic2d
Nov uporabnik

Napisal/-a ecstatic2d Po maj 23, 2011 7:16 pm

Najprej hvala za odgovor. Moja dilema dejansko je ta, da ne vem ali je bolje da povzročitelju ne dam vedet, da sem brez izpita in samo vpišem svoje podatke v eu obrazec, ali pa naj povzročitelja seznanim s tem in ga prosim, da vpišem pod voznika nekoga drugega. Malce je komplicirano, ker je v tej zadevi vpletena še 3ja oseba - lastnik vozila povzročitelja, ki je gradbeno podjetje.

ecstatic2d
Nov uporabnik

Napisal/-a ecstatic2d Po maj 23, 2011 7:38 pm

Nekaj me še muči.

Ali zavarovalnica oškodovanca krije škodo na mojem avtomobilu, če pride do tega, da vpišem svoje podatke pod voznika in zavarovalnica ugotovi, da sem vozil brez izpita?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če maj 26, 2011 10:20 am

imam en problem, pa bom kar tle prasal. upam da mi ve kdo pomagat

od starega avta mi je ostalo v dobrem cca. 50 eurou in je bilo receno, da se mi bo pac odbilo pri novem avtu tole.
sedaj (po 4ih mescih) pa zavarovalnica pravi, da sem jim dolzen se teh 50 eurou, kr so takrat kao nakazali na moj racun kar je ostalo zavarovanja od prejsnjega avta (pac namesto da bi mi to odbili).

do tu vse lepo in prau...

problem pa je, da ta denar sploh niso nakazali. preveril sem racun za vse 4 mesce nazaj in nikjer ne duha na sluha o temu denarju. oni vztrajno trdijo, da je bilo nakazano, da jim tko pise na racunalniku itd. (niso se uspeli preverit kam, kr so vsi prezaposleni na malici :roll: ), jaz pa sem 100% da temu ni tako. :evil:

je imel kdo podobno izkusnjo in bi lahko kaj svetoval :?:
turbo inside

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Če maj 26, 2011 10:29 am

Kot srednji vek ... :shock:

Stvar je zelo preprosta - če imaš doma izpiske za prejšnjih 6 mesecev (ali pa elektronsko banko), tako lahko preveriš vse prilive za nazaj. Če i bilo nakazila s strani zavarovalnice, jih lepo pokličeš (malice gor ali dol, odnos do strank je sijajen pri tej tvoji zavarovalnici), poveš, da nakazial ni bilo in da naj uredijo izplačilo oz kakorkoli ste se že zmenili. Ne pozabi na obresti ter na stroške, ki jih boš morebiti imel ob urejanju te zadeve, naj ti tudi to povrnejo, če gre za njihovo krivdo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če maj 26, 2011 10:36 am

moram si sprintat izpiske, kr grem pol spet k njim na obisk. itak me bojo oni klicali cez cca. 1 uro, ko vse preverijo.
sem se pa ze jeb.al pri njih ta teden 2x po 45 minut :evil:

to bi vbistvu moralo bit nakazano ze februarja. :roll:

odnos pa je itak porazen, tam una zenska drka racunalnik pol ure in ti ne ve povedat dobesedno nic. ji razlozis, da si mel 3 obroke itd. in se vedno te gleda ko osla :/:o:/
turbo inside

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če maj 26, 2011 2:26 pm

če na tvojih izpiskih ni nobenga nakazila z njihove strani, nej se oni gladko je*ejo.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov