Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: (pre)Pozno pošiljanje kazni MOL-a

Napisal/-a NejcZ Pe jun 03, 2011 2:14 pm

Rešitev je da se vsaka 2 meseca osebno oglasiš na redarstvu in vprašaš če imaš kaj v dobrem, pa se vnaprej pripraviš :D
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jun 03, 2011 2:41 pm

@recept Kot večina srednješolcev, kasneje študentov, in, na žalost, veliko zaposlenih (pomnimo primer Nekrep), bereš zelo površno; nisem vedno vozil in tudi ne vozim vedno, kot velevajo cpp, razlog v tem primeru ni pomemben. Zato sem tudi bil ustrezno sankcioniran. Zakaj si prepričan, da pa se vozit v skaldu z veljavnimi zakoni ne da? V Fužinah se brez večjih težav voziš 30 km/h, kolikor je tam omejitev (je lepo označeno, da je cona 30). Aja, ne - takoj se najdejo taki, ki se jim to zdi pod ponosom ter hupajo in blendajo. Podoben scenarij doživljam dnevno na Brnčičevi (omejitev 50 km/h), na Večni poti - čeprav se je tu zadnje čase umirilo, in na podobnih lokacijah, kjer že pregovorno stoji Roomster ali patrulja. Semaforja ni potrebno loviti, če vozilo pred teboj ne isprazni križišča ostaneš za črto, navkljub zeleni. Samo - kaj se zgodi, če to narediš? Če odštejemo val besa, ki prihrumi od zadaj, se vedno najde nekdo, ki te bo "izsilil" in zasedel "tvoje" mesto. Zato vsi po malem kršimo cpp - varnostna razdalja ipd. Ker sicer bi se vsak vase zagledan srboritnež vrinil in bi se tako peljal iz Bežigrada do Štepanjskega debelo uro.

@esem Ne bomo pretiraval z naravo, ker se vas premnogo obrača po vetru. Ko stoji gradnja AC se pa udriha po "zelenih". Osebno menim, da je Popović lepo uredil KP in je mesto veliko lepše za pogledat, kot je bilo. Če Koperčanom ne bi bil po godu, ga ne bi izvolili.

Tudi je letela kritika na morebitno umetno zadrževanje glob v času volitev. Se morda sedaj kaj drugega dogaja? V mislih imam opozicijio. Zakaj je že Pahor zmagal na volitvah? Kaj sta pa za Ljubljano naredili bivši županji? Simšičeva celo ogromen dolg v obliki vzpenjače, ki je bila absolutno nepotrebna. Če drugega ne, odžira stranke turističnemu vlakcu... Ne vem, prav zanimivo je včasih opazovati kolektivno zavest v vsem svojem blišču, pa nič ne de. Jankota ne branim, nikakor ne, ni nič drugačen od drugih, ki jih volite. Le to, da je morda na -ić? Vem, da tašči v Mercatorju še zdaleč ni več tako lepo, kot ji je bilo nekaj let nazaj.

Bottom line pa je, da je Ljubljana vizualno močno napredovala. Na žalost tudi za ceno življenj, četudi se to močno dramatično sliši, samo se je človek obesil zaradi štadiona. Samo, koliko vas dejansko pozna dogajanje? Osebno poznam, ne morem ravno reči, da ju poznam, pa vseeno - oba direktorja Leke. Svinjarija, ki se je dogajala v ozadju štadiona, katerega si je vsa Slovenija do njegovega dokončanja neizmerno želela, je plod veliko več ljudi kot enega župana. Že podjetje, ki je zmagalo na razpisu - GREP, ali kaj je že? - je bolj kot ne slamnato podjetje brez enega samega stroja. Direktorja sta pa... Direktor Energetike in...? O tem se ne govori, kot se je tudi že pozabil Falcon, ponarejanje listin, Hummerji in ogromno tega.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Pe jun 03, 2011 9:07 pm

jack86 je napisal/-a:Sj pravim, vemo kakšno politiko vodi Zoki, škoda besed... Pediatrična klinika se (je) gradi(la) 20 let, prestižna garažna hiša pa pičlih par mesecu. To je sam eden izmed mnogih primerov.

Pediatrično kliniko gradi država in ne MOL, tu zoki nima pooblastil.

jack86 je napisal/-a:...Koliko €€€ pripeljemo tisti, ki se VSAK dan vozimo v LJ in smo zaposleni v LJ?? Vsak € je preveč!

In to ti da pravico, da kršiš zakone? Bom jaz do tebe prišel ti dal 5€ pa še eno okol lepinje, zato, ker sem ti dal denar.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe jun 03, 2011 9:26 pm

To kar je Janković naredil za ljubljano, je super, to bi se že zdavnaj moralo narediti. Ljubljana je enostavno preveč zaostala, glede na druga evropska mesta, on je vsaj približal. Ampak pustimo to.
Najbolj me moti pri njemu, ampak ni edini, tudi vlada. Namesto da se preprečuje, da ljudlje počnejo prekrške, oni veselo pustijo in lovijo, ter polnijo svoj račun. Očitno jim ni do tega da bi preprečevali da ljudlje počnejo prekrške. Če greste na nizozemsko, boste povsod po mestu imeli opozorilne table, tukaj pa... boljše da ne govorim.

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Pe jun 03, 2011 9:32 pm

Ljubljana je bulana. :)

Kar se pa stoletnih kazni tiče. Vsi k ste jo dobil pred parlament z vilami in grabljami pa bo. Če je 200 let nazaj užgalo, ni vrag da ne bo tud danes. :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jun 04, 2011 11:31 am

@Scorp84 Sej se dela tud na preventivi - voš kok grbin je zraslo v zadnjih štirih letih? Sam, kaj nucajo, če še čez te grbine skače folk in prehiteva čez polno črto.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 So jun 04, 2011 12:03 pm

Ma z visokimi kazni nebojo nič naredil....list papirja vse prenese, nej raje uvedejo pri vsakem tezjem prekrsku obisk SOČE(rehabilitacijski center) ali obisk travmatološke klinike(ne rabijo nič delat nej se samo pogovarjajo in opazujejo)....to bo imelo 20x večji vpliv na varnost kokr pa abnormalne kazni po enem letu in pol ....

lp

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Ne jun 05, 2011 10:18 am

vuko87 je napisal/-a:Ma z visokimi kazni nebojo nič naredil....list papirja vse prenese, nej raje uvedejo pri vsakem tezjem prekrsku obisk SOČE(rehabilitacijski center) ali obisk travmatološke klinike(ne rabijo nič delat nej se samo pogovarjajo in opazujejo)....to bo imelo 20x večji vpliv na varnost kokr pa abnormalne kazni po enem letu in pol ....

lp

Tako je! Vsakega bi moral na Sočo pelat, to bo pravi učinek. Moja boljša polovica tam dela in dobro vem kakšne grozne primere imajo.
Govor je o poznem pošiljanju kazni MOL-a. To je pa pi..erija preko vseh meja. Če te ob prekršku ustavijo in takoj plačaš kazen, pol hudičevo dobro veš, da boš (vsaj nekaj časa) vozil po omejitvah. Kolikokrat sem pa v enem letu prekoračil omejitev na določenem odseku ve pa samo MOL (mimo grede, omejitev je pred križiščem 40, po križišču pa nobene table, torej sem se izven križišča vedno vozil 50-55km/h in na tem odseku so me 2x slikal, na omejitev 40, kar mi je totalno nelogično in skregano z logiko ter vsemi cestnimi predpisi!)

Lopovi!

Buke
Nov uporabnik

Napisal/-a Buke Po jun 06, 2011 8:44 am

Pozdravljeni!

Glede na to, da sem zaradi prehitre vožnje po Brdnikovi in Večni poti dobil kazen, kolega pa kar tri, me zanima po kakšnem ključu se to pošilja, oz. ali je kakšen uporabnik tukaj, ki je dobil npr. eno položnico, čez kakšne 3 tedne pa še dodatno. Kjer koli sem prebral, da je nekdo dobil kazen, jih je dobil skupaj ali pa en dan narazen.

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Po jun 06, 2011 9:31 am

Posameznemu vozniku se pošlje vse kar imajo do tistega datuma na enkrat.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jun 06, 2011 12:02 pm

odprti clio je napisal/-a:@recept ... Zakaj si prepričan, da pa se vozit v skaldu z veljavnimi zakoni ne da? V Fužinah se brez večjih težav voziš 30 km/h, kolikor je tam omejitev (je lepo označeno, da je cona 30). Aja, ne - takoj se najdejo taki, ki se jim to zdi pod ponosom ter hupajo in blendajo. ...

Da ni mogoče voziti po predpisih (kar vključuje signalizacijo) sem prepričan tudi zaradi Fužin. Na večini vhodov je res znak "cona 30" (omejitev 30km/h), vsaj dva vhoda sta tudi brez tega znaka (torej omejitev 50km/h), če pa upoštevaš še, da je ob prihodu z obvoznice znak Ljubljana na napačni strani ceste (torej de-iure ne velja), pa je omejitev 90km/h. Tisti, ki po Fužinah blenda za tabo ima formalno morda povsem prav, saj de-iure lahko z vožnjo 30 močno oviraš promet zunaj naselja. Da o nikjer končanih conah 30 v Ljubljani ne govorim.

Podobno je z Jankovićevci na južni strani mesta. Na Jurčkovi dostikrat postavljajo Romstersedo, ne zavedajo pa se, da je do tja vsaj ena kategorizorana cesta, kjer sploh ni označenega naselja. Ergo omejitev 90km/h. Kako naj kot (recimo) tujec v mestu vem, od kje torej omejitev? In potem, ko bom čez leto in pol dobil "pildek", bom lahko samo ugibal, če znak tam še manjka oz. zakaj točno sem tedaj vozil tam. Podobno je bilo dolgo let tudi v okolici izvoza Brdo (še leta 2008).

Sam po Fužinah - ne glede na gornje - vozim 30 iz svojega egoizma. Ne bi želel kakorkoli kogarkoli poškodovati in tega nositi na vesti potem še celo življenje. O tem, da bi moral po Ljubljani - upoštevajoč prometno signalizacijo - dostikrat voziti slalom (ali pa po kanalih, skozi zidove hiš,...), pa raje sploh ne bom razpredal.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov