Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

alc3dr
Nov uporabnik

Kupec s staro prometno naredil prekršek

Napisal/-a alc3dr Pe jun 10, 2011 4:13 pm

Pred mesecem dni sem prodal avtomobil. Podpisali in overili smo prodajno pogodbo, nismo pa naredili zamenjave promatne, ker je kupec rekel, da bo to storil naslednji dan.
Danes dobim obvestilo policije, da sem prekoračil hitrost in je kazen 250€ (125€). Datum prekrška je dva dni zatem, ko sem prodal avtomobil. Šel sem preverit, če je kupec zamenjal prometno in ugotvim da je, vendar šele 10 dni po tistem ko smo prodali avto, kajti kot on trdi ima 15 dni časa da to stori.
Kaj naj sedaj storim, da ne bom jaz plačal za prekršek, ki ga nisem storil? Verjetno je potrebno poslati Ugovor na plačilni nalog........... katera dokazila je zraven potrebno priložiti? Imam kupoprodajno pogodbo, potrdilo o plačani overitvi in kopijo nove zavarovalne police od kupca. A bo to dovolj?

Hvala

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Re: Kupec s staro prometno naredil prekršek

Napisal/-a ANJCI Pe jun 10, 2011 5:47 pm

Oi,

Napišeš pritožbo in poleg priložiš fotokopijo kupoprodajne pogodbe. .. oz. vse kar imaš ...sem imela isti primer ;)

Lp, A

alc3dr
Nov uporabnik

Napisal/-a alc3dr Po jun 13, 2011 11:04 am

Na obvestilu piše: da lahko v roku 8ih dnev vložimo pisno zahtevo za sodno varstvo. Nikjer pa ne omenja ugovora.

Sedaj pa mi ni jasno ali sta ta dva pojma različna ali ne?

Po neki logiki moram torej napisati dokument, katere zadeva je sodno varstvo zoper plačilni nalog in noter navesti, da se pritožujem na plačilnio nalog ta in ta?

Ali treba kako drugače?

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Po jun 13, 2011 12:06 pm

Ugovor ne obstaja vec... Obstaja samo Zahteva za sodno varstvo... Dokumente, katere imas na voljo, sta vec kot dovolj,... Ampak bi pred tem, na tvojem mestu, obvestil novbega lastnika, tvojega starega avta... In mu predlozil kako in kaj,.. Ce bo priznal in placal, OK... Ce ne, pa vlozi Zahtevo za sodno varstvo,... Razen ce se gre za pike in hitrost... Potem pa direkt sodno varstvo...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jun 13, 2011 12:16 pm

scoop je napisal/-a:Ugovor ne obstaja vec... Obstaja samo Zahteva za sodno varstvo... Dokumente, katere imas na voljo, sta vec kot dovolj,... Ampak bi pred tem, na tvojem mestu, obvestil novbega lastnika, tvojega starega avta... In mu predlozil kako in kaj,.. Ce bo priznal in placal, OK... Ce ne, pa vlozi Zahtevo za sodno varstvo,... Razen ce se gre za pike in hitrost... Potem pa direkt sodno varstvo...

Dogovarjanje z novim lastnikom po mojem mnenju ne pride v poštev. Avtomobil je bil prodan in uporabljal ga je novi lastnik. Policijo obvestiti o stanju in zahtevati naj kazen pošljeju novemu lastniku in nič drugega. Avtomobil si prodal nekomu, ki si ga verjetno prvič in zadnjič videl. Zakaj bi si življenje zapletal z delanjem "uslug" neznancu? Dobil si edino možnost, da kazni ne plačaš ti, temveč jo dobi pravi povzročitelj, zato jo izkoristi.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po jun 13, 2011 12:18 pm

tristan01 je napisal/-a:
scoop je napisal/-a:Ugovor ne obstaja vec... Obstaja samo Zahteva za sodno varstvo... Dokumente, katere imas na voljo, sta vec kot dovolj,... Ampak bi pred tem, na tvojem mestu, obvestil novbega lastnika, tvojega starega avta... In mu predlozil kako in kaj,.. Ce bo priznal in placal, OK... Ce ne, pa vlozi Zahtevo za sodno varstvo,... Razen ce se gre za pike in hitrost... Potem pa direkt sodno varstvo...

Dogovarjanje z novim lastnikom po mojem mnenju ne pride v poštev. Avtomobil je bil prodan in uporabljal ga je novi lastnik. Policijo obvestiti o stanju in zahtevati naj kazen pošljeju novemu lastniku in nič drugega. Avtomobil si prodal nekomu, ki si ga verjetno prvič in zadnjič videl. Zakaj bi si življenje zapletal z delanjem "uslug" neznancu? Dobil si edino možnost, da kazni ne plačaš ti, temveč jo dobi pravi povzročitelj, zato jo izkoristi.

LP Tristan01

Nikjer ne pise, da je novi kupec neznanec,... Lahko da je kolega, ali pa kaksen kolega iz mesta al pa bivsi sosolec ? :-D No, da ne filozofiram,... Naj sam presodi, ali bo delal usluge ali ne,... Vsekakor pa ne delat usluge, ce gre za prekoracitev hitrosti,... Lp
Peugeot 407, 2.0 HDI

Aleen_RS
Nov uporabnik

Kraj: RS

Napisal/-a Aleen_RS Po jun 13, 2011 12:26 pm

scoop je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Nikjer ne pise, da je novi kupec neznanec,... Lahko da je kolega, ali pa kaksen kolega iz mesta al pa bivsi sosolec ? :-D No, da ne filozofiram,... Naj sam presodi, ali bo delal usluge ali ne,... Vsekakor pa ne delat usluge, ce gre za prekoracitev hitrosti,... Lp

Če bi bil kolega bi avto takoj prvi dan prijavil na svoje ime tako pa dvomom ;)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Po jun 13, 2011 12:32 pm

Mate prav... Se opravicujem za svoj neumen post... Kar zahtevo za sodno varstvo napisi, pa se tozi ga... :-D Evo... Kul ? :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jun 13, 2011 4:40 pm

a lahko vprašam čist tko btw, za kater avto se gre (da ni slučajno ta, ki ga imam v mislih)?
Slika

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jun 13, 2011 6:43 pm

Koliko pa je pravno gledano čas da se naredi zamenjava prometne, 15 dni?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po jun 13, 2011 10:56 pm

V 15 dneh
Član od leta 2004
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov