Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Re: Vožnja mladoletnega

Napisal/-a skopusnik Pe jul 01, 2011 2:13 pm

1. gre na poligon, potem šele na cesto
2. inštruktor ima vsaj pedala za reagirati

Noben zakon ne pomaga, če se ne spremeni razmišljanje ljudi v glavah! Tud s temi odgovori nekateri potrjujete to.
www.mihafabijan.si
Renault Sport

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe jul 01, 2011 2:21 pm

NejcZ je napisal/-a:
HPF je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Če te ustavijo sedaj brez izpita, še do 20 leta neboš mogel opravljati izpita. Sam sem naredil okoli 4000km brez izpita, pa sem imel srečo. Lahko reskiraš, če se ti pa splača pa sam premisli :) Ker če bo kazen bo velika, če bo pizdarija, bo velka pizdarija..

Bučke bučke.. prepovedi opravljanja izpita za 2 leti več ni.

To piše kje?

To ni že vsaj 6 let (odkar se jaz zanimam za izpit), če je sploh kdaj bilo ali je pa to sam gostilniška debata. Nevem, v glavnem ni več, če pa kdo koga pozna, ki je dobil prepoved opravljanja izpita v zadnjih 6 letih pa to pomeni, da sodišča v sloveniji delajo vsak po svoje.

Lp.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jul 01, 2011 4:17 pm

skopusnik je napisal/-a:1. gre na poligon, potem šele na cesto

Noben zakon ne pomaga, če se ne spremeni razmišljanje ljudi v glavah! Tud s temi odgovori nekateri potrjujete to.

ne govorit na pamet. prvič sem jaz pa vsi s katerimi semnim malo po neki stranski cesti telovadli pa parkingu. Druga ura pa je že bla na cesti. pa tudi če bi bil 5 ur na parkingu ko je na cesti drugače!

zakon gor ali dol. mogoče boljše vozi kot marsikatera baba ali pa starun, pa so oni na cesti legalno in ogrožajo sebe in druge vsako sekundo ko zapeljejo na cesto!!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe jul 01, 2011 4:20 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
skopusnik je napisal/-a:1. gre na poligon, potem šele na cesto

ne govorit na pamet. prvič sem jaz pa vsi s katerimi semnim malo po neki stranski cesti telovadli pa parkingu. Druga ura pa je že bla na cesti. pa tudi če bi bil 5 ur na parkingu ko je na cesti drugače!

zakon gor ali dol. mogoče boljše vozi kot marsikatera baba ali pa starun, pa so oni na cesti legalno in ogrožajo sebe in druge vsako sekundo ko zapeljejo na cesto!!

Se strinjam. Jaz sem že prvo uro vozil na cesti - torej sploh nisem videl poligona...

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe jul 01, 2011 5:05 pm

HPF je napisal/-a:Kr nekaj na pamet pišete.. :|

Če te ustavijo brez izpita, mladoletnega, boš dobil sodnika za prekrške. Tja boš moral prit s staršem oz. skrbnikom in po krajšem pogovoru s tabo bo sodnik podal razsodbo, ki jo bo prebral na glas in bo šla v zapisnik. Glede na to, da imaš izpit za motor in da nimaš nobenega prekrška od prej, boš 99% dobil ustni opomin oz. ukor.
Ko te ustavi policaj, mu ne laži, da si pozabil vozniško, ali pa še slabše, da daš vozniško od kolega zraven, ker te bo policaj dobil na laži. Če boš lagal, se ne boš mogel z njim nič zmenit.. Drugače pa boš moral z njim it do vozila, kjer te bo preveril itd.. takrat mu lepo rečeš, če se da kaj zmenit.. brez, da pičiš frajerja ali kaj podobnega, ker si drugače pečen.. Bat se policaja tudi ne rabiš, ker se njemu gladko j*be.. :)
Če se bo odločil, da ti popusti, boš moral pustit avto tam, oz. bo moral naprej peljat nekdo z izpitom, drugače pa si bo tvoje podatke zapisal v beležko. Ne imet lažnih upov, da si tja samo zabeležijo, (podobno kot če hodijo zvečer v parku in popisujejo ljudi, ki se družijo in čez nekaj časa vržejo listek v koš) ker boš dobil sodnika za prekrške, čeprav ne boš rabil nič tam podpisat.

Če nisi več mladoleten in si brez izpita je postopek s sodnikom za prekrške drugačen.

Ne vzami mojega posta kot zagotovilo, da to ni nič takšnega; če boš naredil nesrečo (bog ne daj da kdo umre) boš plačeval še dolgoooo ;)

hahaha, Believe that guy! he has been there, done that =) c-c-c-c-c hpf, i still remember that times =)

tut mene so isto kot hpf-ja parkrat dobili brez vozniške, samo evidenčna knjižica voženj in nič druga pa sem se uspel izgovorit.

lp, graal.
Slika

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe jul 01, 2011 5:09 pm

graal je napisal/-a:tut mene so isto kot hpf-ja parkrat dobili brez vozniške, samo evidenčna knjižica voženj in nič druga pa sem se uspel izgovorit.

S to knjižico se jaz ne bi mogel, ker jo je imel inštruktor. :D

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe jul 01, 2011 9:46 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
skopusnik je napisal/-a:sploh ne vem kako mu lahko svetujete, naj se vozi po pravilih itd itd. če nima izpita pač ni za na cesto! in pika. :roll:

a oni,ko pa je prvič za volanom v avtošoli, pa je ali kaj?
So še hujši primeri,pa imajo več let izpit v rokah.....

Ni bistvo avtošole samo učenje tehnike upravljanja vozila, ampak predvsem navajanje na prometne predpise (da ti pridejo praktično v podzavest). V AŠ učencu inštruktor poleg tehnike vbija v glavo tudi prometne predpise in to od prvega trenutka, ko zapeljeta na cesto. Ker se tudi zakonodajalec strinja, da je voznik v AŠ potencialno nevaren, je vozilo AŠ opremljeno z dodatnimi oznakami (L), hkrati pa je dopolnjena tudi notranja in zuunanja oprema (stopalka za zavoro na desni, dodatna ogledala ...).

Ko naredi izpit, pa večina mladih misli, da ni več potrebno voziti po predpisih, ali pa vsaj ne tako strogo. Morda so ravno zato v preteklosti razmišljali o vožnji odličnosti, to je, da bi nekaj let po prvem izpitu morali mladi vozniki opraviti še preizkus, če je njihova vožnja še v skladu s tistim, naučenim v AŠ (če se niso vmes odvadili). Sam bi to dodal tudi za tiste, ki ne sodimo več med mlade voznike; recimo na vsakih 10 let. Nenazadnje se tudi predpisi spreminjajo in je prav, da dopolnimo svoje znanje.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

miTTja
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a miTTja So jul 02, 2011 4:04 pm

No zanimala me je le kazen pa to...sprevrglo se je pa u resno debato ^^

no uglavnem ko sem delal za motor izpit sem meu za sabo pr. 1000km na motorju brez itpita, tako da sem šel na izpit z neko samozavestjo. Sedaj za avto ki se ga počasi učim voziti, me je pa strah. VSI, ki jih poznam in prej niso nikoli vozili avtomobila, so glavno naredili v 3, 4. Ostali pa v 1,2. To mi je že precej zbilo samozavest. No z očetom sva šla, v neki bol odročno vas, na stransko makadamsko cesto, in sem se počasi učim speljevati, velikost vozila in podobno. Tako da ni nobenega problema. ne pade mi pa še na misel, da bi sedaj kar sam uzel avto in se odpeljal do seseda, to pa nikakor ne. Kar se sam take voznje tiče, kdor nima razčiščeno u glavi, za avto sploh ne sodi.

Drugače pa ja, kot voznik motorja, če nebi bil previden kot sem ( preživim veliko na motorju ) tale mesec sm doživel 2x da sta me voznika avtomobila izsilila, 1x nekdo peljal čez rdečo, me skoraj zbiu ( sm meu zeleno ) na srečo sem zapeljeval bolj pri robu, ustavim na prehodu za pešče in čakam kdaj bo kšn iz nasprotne strani ustavu xD....jah no jebiga, takšni pač smo.

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF So jul 02, 2011 5:55 pm

graal je napisal/-a:
HPF je napisal/-a:Kr nekaj na pamet pišete.. :|

Če te ustavijo brez izpita, mladoletnega, boš dobil sodnika za prekrške. Tja boš moral prit s staršem oz. skrbnikom in po krajšem pogovoru s tabo bo sodnik podal razsodbo, ki jo bo prebral na glas in bo šla v zapisnik. Glede na to, da imaš izpit za motor in da nimaš nobenega prekrška od prej, boš 99% dobil ustni opomin oz. ukor.
Ko te ustavi policaj, mu ne laži, da si pozabil vozniško, ali pa še slabše, da daš vozniško od kolega zraven, ker te bo policaj dobil na laži. Če boš lagal, se ne boš mogel z njim nič zmenit.. Drugače pa boš moral z njim it do vozila, kjer te bo preveril itd.. takrat mu lepo rečeš, če se da kaj zmenit.. brez, da pičiš frajerja ali kaj podobnega, ker si drugače pečen.. Bat se policaja tudi ne rabiš, ker se njemu gladko j*be.. :)
Če se bo odločil, da ti popusti, boš moral pustit avto tam, oz. bo moral naprej peljat nekdo z izpitom, drugače pa si bo tvoje podatke zapisal v beležko. Ne imet lažnih upov, da si tja samo zabeležijo, (podobno kot če hodijo zvečer v parku in popisujejo ljudi, ki se družijo in čez nekaj časa vržejo listek v koš) ker boš dobil sodnika za prekrške, čeprav ne boš rabil nič tam podpisat.

Če nisi več mladoleten in si brez izpita je postopek s sodnikom za prekrške drugačen.

Ne vzami mojega posta kot zagotovilo, da to ni nič takšnega; če boš naredil nesrečo (bog ne daj da kdo umre) boš plačeval še dolgoooo ;)

hahaha, Believe that guy! he has been there, done that =) c-c-c-c-c hpf, i still remember that times =)

tut mene so isto kot hpf-ja parkrat dobili brez vozniške, samo evidenčna knjižica voženj in nič druga pa sem se uspel izgovorit.

lp, graal.

Jap.. those were the days my friend :) (http://www.youtube.com/watch?v=AyaTIXdN5fI&feature=related)

Avtorju: glej, čisto vsi so morali čez to.. ti že vsaj približno veš kak je na cesti, ker voziš motor, ostali pa še tega ne.
Če mene vprašaš, se najlepše naučiš speljevat, če na začetku začneš samo s počasnim spuščanjem sklopke, da začutiš, kdaj in kako se avto začne premikat.. šele nato začneš z dodajanjem gasa. Če se tako navadiš, boš tudi kasneje lepo speljeval, brez kurjenja sklopke.. Seveda na ravnem in nekje, kjer ni ostalih avtov.. te pa čisto razumemo, da bi rad naredil v prvo, ker so danes postale ure in izpiti nenormalno dragi. Ne pozabi pa, da nisi osvojil vsega znanja sveta glede vožnje, ko boš imel izpit v rokah.

Še en življenski nasvet..: Ni važno s čem si na cesti, vedno pazi za druge in ne samo na sebe, ker večina ostalih še na sebe ne.. (sploh v krožnih prometih.. mi je kar včasih slabo, ko jih gledam :roll: )
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov