Napisal/-a mala988 To jul 12, 2011 12:16 pm
Pozdravljeni,
zanima me naslednje:
pred 2 meseci se mi je zgodila prometna nesreča. Bilo je takole:
peljal sem se domov iz službe. Pred mano je vozil BMW, pred njim pa še en avto. Ko sem se nekaj časa vozil, mi je začelo sonce za par sekund tako bleščati, da nisem videl ničesar. Ko je bilo tega konec, sem pred sabo kar naenkrat zagledal BMW ki se je zaustavil, začel bremzati, a ni pomagalo. Zaletel sem se v BMW. Pred BMW, pa se je kar naenkrat zaustavil avto, brez žmigavcev in se obračal na cesti, saj je videl, da so zastoji zaradi dela na cesti. BMW se je lahko še nekako zaustavil, jaz pa se nisem več mogel. Moj avto je bil totalka. Vozniku BMW ni bilo nič, meni pa tudi ne. Poklicali smo policijo. Avto ki je bil pred BMW se je odpeljal. Zapisali smo reg. št.. Ko je prišla policija, sva oba napihala 0.00, kasneje se je pripeljal tudi tisti avto, ki se je na lepem začel obračati sredi ceste. Bil sem kriv jaz, saj sem se zaletel v avto. Policija je rekla, da dejansko nisem bil kriv, saj se je avto obračal sredi ceste in ni dal nobenih žmigavcev-avto ki je vozil pred BMW. Da pa morajo po zakonu obravnavati varnostno razdaljo. Jaz sem jo sicer imel, vendar v času ko mi je sonce bleščalo, sem varnostno razdaljo prevozil...
Policija je rekla, da me bo predlagala sodniku za prekrške.
Pred parimi dnevi sem dobil domov vabilo na zaslišanje (sodišče).
Kršitve: 234. člen in 29. člen - povzročitev prometne nesreče II. kategorije in varnostna razdalja.
Zanima me, ali mogoče kdo ve, kakšna(višina €) kazen bo sledila?
Najlepša hvala za vaše odgovore. Lep dan še naprej.