Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Prodaja avta in problemi

Napisal/-a shalej Po avg 22, 2011 4:01 pm

Prodal sem avto v BIH. Gre se za Passat letnik 2000. Sedaj me je kupec klical da avto nima euro3 motorja. Mene je to že po tel. spraševal in sem mu povedal da ne vem ali je ali ni, sicer pa da bi lahko imel (on kot kaže ni šel preverjat). In sedaj mi hoče avto vrnit. Je sploh varjanta da mi vrne avto če je že izvožen oziroma ima izvozne dokumente?

Kako lahko preverim če je euro2 ali euro3? Gre se za TDI 110km, tip motorja AVG.

maniaxxx
Uporabnik

Re: Prodaja avta in problemi

Napisal/-a maniaxxx Po avg 22, 2011 4:20 pm

shalej je napisal/-a:Prodal sem avto v BIH. Gre se za Passat letnik 2000. Sedaj me je kupec klical da avto nima euro3 motorja. Mene je to že po tel. spraševal in sem mu povedal da ne vem ali je ali ni, sicer pa da bi lahko imel (on kot kaže ni šel preverjat). In sedaj mi hoče avto vrnit. Je sploh varjanta da mi vrne avto če je že izvožen oziroma ima izvozne dokumente?

Kako lahko preverim če je euro2 ali euro3? Gre se za TDI 110km, tip motorja AVG.

Na internetu se najdejo neke tabelce, kateri motorji so euro 3. A sta že naredila prepis pa to? Če sta, je avto njegov.....torej ga ne rabiš jemat nazaj, on bi se moral prej pozanimati.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Napisal/-a shalej Po avg 22, 2011 8:42 pm

Prepis je že narejen in avto je tud že odpeljan dol. Npr tud če bi ga jaz nazaj hotu vzet bi bil potem postopek kot da ga jaz uvažam v slo?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po avg 22, 2011 11:06 pm

Proda ga naj v Mekdonijo, to mu reči, tam se lahko uvozi vse avte.
Ti bi sedaj odkupil nazaj avto, k bog vedi, kaj so delal z njim v tem času. To se ne počne, ko se enkrat naredi pogodbo, da ključe, denar nimaš kaj več, avto je prodan in zakopan, zakon je zakon, praksa je drugo in praksa pri nas največ velja. Ma ta folk je butas, sam še zmišljeval bi se rad.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Napisal/-a shalej To avg 23, 2011 6:15 am

Vse lepo in prav ampak on meni govori o nekem "obisku na domu". Če ga lahko spravi naprej v Makedonijo potem nebi smelo bit problema.

rendy
Nov uporabnik

Napisal/-a rendy To avg 23, 2011 6:28 am

ja pa je ta "obisk na domu" kje zabeležen? mail, pismo al te je klical?
jst ti predlagam, da njegov naslednji klic lepo snmaš, se probaš kultivirano z njim pogovarjat in ko imaš use dokaze posnete, ne vidim problema več, saj ga nebodo spustili v slovenijo, če je pa že bi pa moralo zadostovati za prepoved približevanja.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 23, 2011 7:35 am

rendy je napisal/-a:ja pa je ta "obisk na domu" kje zabeležen? mail, pismo al te je klical?
jst ti predlagam, da njegov naslednji klic lepo snmaš, se probaš kultivirano z njim pogovarjat in ko imaš use dokaze posnete, ne vidim problema več, saj ga nebodo spustili v slovenijo, če je pa že bi pa moralo zadostovati za prepoved približevanja.

Če ti nekoga posnameš brez njegove vednosti, so taki dokazi nični.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To avg 23, 2011 7:45 am

ban je napisal/-a:
rendy je napisal/-a:ja pa je ta "obisk na domu" kje zabeležen? mail, pismo al te je klical?

Če ti nekoga posnameš brez njegove vednosti, so taki dokazi nični.

In to je največja bedarija, da so taki dokazi nični.

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Napisal/-a shalej To avg 23, 2011 8:11 am

Mam to napisano v SMSu. Klical me ni, le smse pošilja...

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel To avg 23, 2011 8:58 am

Potem pa sploh super.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To avg 23, 2011 9:42 am

shalej je napisal/-a:Mam to napisano v SMSu. Klical me ni, le smse pošilja...

Od tu naprej je pot dosti enostavna. Z vsem skupaj se odpraviš na najbližjo policijsko postajo in zadevo preveriš. Ti si prodal vozilo za katero sta se s prodajalcem dogovorila. O euro normah motorja si pošteno odogovoril da nimaš pojma. Če je za kupca to najpomembnejši podatek bi ga moral preveriti neodvisno od tebe - ampak ni. In če sedaj ne more svoje lastnine uvoziti v BIH ali kamor že je to čisto njegov problem. Razne grožnje po lokalnih navadah z nenapovedanimi nočnimi obiski pa naj ureja policija, saj jih imamo ravno za takšne primere.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov